onsdag 17 april 2013

Hyllning till våren..


Våren är här.. små lökar knoppas o poppar upp lite här o var.. 


Scillorna blommar så vackert.. fick njuta några minuter och fota! Dagen efter var de uppätna av rådjuren som smugit dit på morgontimmarna.. var ju snällt att ta dem efter jag sett dem.. *ler*

Den lilla solgula vårgäcken blommar så flitigt nu, i år poppar de gula krokusarna upp runtomkring som jag grävt ner från andra ställen i trädgården.. de är lite blyga (vill inte vara med på bild) eftersom jag ratat dem men faktiskt är de fina ihop med vårgäcken! Så nästa gång kanske de vill vara med!


Nu är det dags för årliga vårdikten..! 

Mina våririsar blommar fortfarande lysande lila i vårsolen.. har en blå variant också men bara en liten har kommit upp hittills men denna lila har spridit sig desto mer.. gör inget alls för jag tycker denna är mycket finare.. ♥  kanske ska jag flytta den blå till något annat ställe där den gör sig mer?


Tänk förra året, närmare bestämt den 26 april alltså om en vecka så blommade de
 japanska körsbärsträden här i staden.. 
ska nog till en väldans stor värmebölja om det ska hända i år igen. Tror nästan att allt är en månad senare i år.. vad tror ni!?

En blå skönhet som fanns kvar idag i alla fall.. många blå o lila krokusar är numera i magen på vårt lilla rådjurspar i kvarteret.. suck! Inser att mina tulpaner ligger risigt till i år!

Kram / Moa


3 kommentarer:

 1. Good morning Moa!
  Thanks for your lovely flowers of spring!
  Happy week!
  With love,Geli

  SvaraRadera
 2. Ja den irisen var verkligen vacker. Jo det känns som det är väldigt segt i år... och jag som längtar såååå efter mina prydnadskörsbär Accolade som planterades förra sommaren. Spänningen är oliiidlig! Mina krokusar ligger också i rådjursmagar :-(. Så jag har helt gett upp hoppet om tulpaner i min trädgård. Får ha vackra narcissen Thalia istället!

  Ha det bra!

  SvaraRadera
 3. Vita Scillor kan jag inte minnas att jag sett, bara blåa.
  De är såå söta så jag förstår rådjuren att de älskar dem.
  Vackra vårdikter !
  Trevlig helg/ Eva

  SvaraRadera