fredag 5 april 2013

Nu händer det saker..


Det blommar! i trädgården nu, lite olika saker faktiskt. Våririsarna som visat sina ljusbeiga spjut i jorden ett tag nu, igår slog de ut. Helt konstigt för det är ju ganska kallt än även om solen värmer gott! De tidigaste krokusarna i söderläge har visat sina ljuslila kjolar några dagar och de vanliga snödropparna har bildat sina tuvor..


Tuvorna är så fina och det bästa är ju att man kan ta in några stycken och njuta därinne också.. lite vårfint! Ja nu står de där o glädjer mig varje gång jag är i köket.. lycka!



Nu har min lediga vecka tagit slut och snart är det måndag igen och arbetet börjar, det har i alla fall varit en bra vecka, hunnit med en hel del nyttigheter och vilat en del.. kanske inte så mycket jag skulle vilja! Får väl sikta på nästa ledighet istället.. *ler*


Idag har vi varit ute vid kusten och vår Villavagn.. ni som följer mig på Facebook vet kanske att vi ska sälja den, lite sorgligt men skönt också! Ett beslut vi nästan tog förra hösten men valde att tänka över nu i vinter och nu är det bestämt! Annonser är ute och lappar uppsatta på camping och lite andra ställen.


Kusten var som vanligt, alldeles härlig och tur man bor ganska nära så man snabbt kan åka ut på en tur om man känner för det även om man inte har någon vagn kvar.. ja så får det bli!

NU är det fredagsmys som gäller till Let´s dance.. paj o sallad därtill!

Ha en fin fredagskväll o helg!
Kram

13 kommentarer:

 1. Hur kan det vara att ni ska sälja? Är det tiden som inte räcker kanske?

  Så fint det blommar nu och så fint porslin du har. Kör du det i maskinen?

  Kram o trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Både tiden och annat.. vi visste inte alls om vi gillade detta livet när vi köpte vagnen.. ingen av oss hade någon erfarenhet av campinglivet som det blir! Det har varit skönt men vissa saker kan vi vara utan. Slitningar mellan kusten och trädgården är en annan aspekt, mycket med familjen en annan.. nu kommer nya tider och det är skönt!
   Porslinet är gamla Fasan, Gustavsberg, i början körde jag i maskin men märkte att ytterkanterna tog stryk så helst diskar jag för hand numera.. =)

   Radera
 2. Så vackra bilder! Härligt att ta in en tuva. Jag får nog investera i snödroppar, vet inte varför jag inte gjort det ännu:)).
  Trevlig helg.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Så underbart vackra bilder! Härligt att kunna ta in några droppar. Här försöker snödropparna ta sig igenom isen än!

  Kram Ulrika

  SvaraRadera
 4. Fina bilder i en härlig tid! Än har vi lite för kallt på nätterna och för mycket snö kvar, men jag har sett tunna gröna strån på snödropparna. Så snart är dom redo även här:)
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 5. Nu ligger du ett steg före mig igen, snödroppar! Tror jag skall be grannen flytta på sitt hus, det skuggar mina snödroppar! eller så får jag lägga värmeslingor i kalla, frusna lerjorden :) Jättefina bilder!

  I natt var det bara -1,4 här!! Det blir varmare och varmare.... det skall bli skönt med en hemmahelg, skall först på loppis och sedan skall högtryckstvätten fram. Ha en bra dag, kram ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihi.. ja jag har inget hus som skuggar bästa söderläget, det är därför jag är före.. huset själv skyddar mot alla vindar så det är som gjort för tidiga vårtecken.. irisarna står inte där, fattar inte alls hur de kan komma i denna isande vind, men de står där på parad!

   Radera
 6. Ljuvliga bilder Monica! Så härligt det är att det har börjat spira nu. :) Hoppas du har en fin helg i solen! Kram Karin

  SvaraRadera
 7. Hello Moa!
  Your snowdrops are very beautiful!
  I wish you a happy weekend!
  And good luck with your projects!
  With love, Geli

  SvaraRadera
 8. Så ljuvligt & romantiskt! Längtar efter mina...
  Önskar dig en skön helg!
  Kram/Randi

  SvaraRadera
 9. Dropparna är så söta, men jag vill knappt ta de tre första orden
  i min mun, är evinnerligt trött på det. Det finns kvar i småhögar
  här och där.
  Men bilderna var vackra.
  kram/ Eva

  SvaraRadera
 10. Men åh, vilka hoppfulla bilder jag hittar på din blogg! Här är det liksom några meter snö för mycket och ännu mer kom det igår. Vad är det man säger ... att det ska komma lite ny snö för att ta med sig det gamla. Hoppas verkligen det är så nu då så det kan få bli vår på riktigt. Alltid minus på nätterna, hm. Tittade på gamla inlägg i din blogg eftersom jag kom ihåg att du skrivit om torvblock och det var dem jag var intresserad av. Perfekt nu att du hade en sökfunktion. Hamnade bland en massa gamla fina foton och drömde mig bort ...

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera