lördag 28 mars 2009

Upphittad kabel och pärlhyacinter..

Kabeln är hittad.. den låg i sonens rum??!! Han har aldrig haft kameran men skulle testa kabeln till sitt ps3.. hmm.. förstår han inte vilken panik han skapar.. *skratt*.. låg där o sov i godan ro medan mor hans var smått hysterisk..
Bilden jag skulle visa i fredags var denna.. bättre sent än aldrig =).
Idag är all snö borta men i fredags morse var det mycket snö,.. lite komiskt med skylten där det står VÅR.. och snön och snöfallet utanför. Idag har solen lyst och jag tror i alla fall att all snö är borta, det har varit 6 + idag så snön hade inte så stora chanser att ligga kvar .. och det är väl himla gott det.
Idag har jag varit iväg och gått på ett par olika loppisar.. lite lagom lördagsnöje. Hittade lite smått o gott.. En gammal grep, otroligt snygg och patinerad, ska stå som lite rekvisita i trädgården i sommar. Två vackra gamla vykort, vårblommor på båda.. vackra att ha som lite ögongodis på någon liten hylla, 5 kr styck det är ett billigt litet nöje. Hittade två olika dukar, på två olika ställen.. textillärare som jag är så kan jag inte motstå ett vackert handgjort arbete.. Jag får visa mina fynd en annan dag.. just nu hänger dukarna på tork och ska strykas o bli riktigt fina på mina bord i vardagsrummet.
En liten minirapport till från Botaniska..
Det fanns två sorters Trollhassel i Botaniska .. såå vackra just nu.
Den gula är en som jag sett förut, ingen jag har men skulle gärna köpa mig en. Den är ju så himla dekorativ just nu, och just nu är man ju så otroligt svältfödd på växter och blommor så allt som syns o är lite spektakulärt är ju så himla roligt.

Denna variant av Trollhassel var extra vacker.. vackert roströd ser ni vad fint det lyser om den och den gamla häcken i bakgrunden med det gula huset passar perfekt ihop tycker jag.. skulle säkert vara riktigt fint mot mitt gula hus.. *ler*..

Jag blev ju pärlhyacintfrälst på Botaniska i år.. se vilken mångfald de har. Små små skillnader. Ibland trodde jag det var samma art.. men icke, enligt etiketterna var de olika namnsorter.
Den vita är min egen som blommar just nu i min vårkruka.. visst är den snygg ? Ja det finns en hel del riktigt snygga sorter får se om jag kan få tag på några inför höstens planteringar, men usch nu ska vi tänka på vårens planteringar. Har köpt lite mer penseér och ska plantera dem i ett par krukor imorgon.. kanske får vardagsrummet lite nyputsade fönster.. var tänkt förra helgen men så blev det icke. Hoppas det inte blåser så kallt imorgon så man kan vara lite mer ute också.5 kommentarer:

 1. Så skönt att kabeln kom tillrätta!
  Nån sån där tvåfärgad köpte jag via Botaniskas Vänner för nåt år sen. De är jätteläckra....
  Vacker vårplantering du fixat....
  även i Västerplana har den mesta snön smält undan, hoppas det var sista omgången innan jul!
  Ha dé himla gôtt
  Nina

  SvaraRadera
 2. Gillar att kunna ta vara på gamla trädgårdsredskap och har en spade som bara är ibland sparrisen. Inga fynd gjordes igår men matrumsväggarna blev färdigmålade. Riktigt nöjd med den lite skrovliga ytan som vart istället för att penselmåla på panel MDFskivorna. Ska ju bli lite som ett uterum är tänkt och väldigt ljust. Ja nu så ska det skrapas fönster och om regnet håller sig undan så ska nog något fönster bli putsat också. Jag har haft vita luckor i 18 år så den här gången blev det ljusgrå med svart lasyr över, och de ska få vara kvar när vi börjar fixa till köket. Roligt att ändra färger och rollar man så blir det ju riktigt snygga, luckorna. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 3. Kul med loppisfynd (och kabel fynd!!!). Jag fyndade också idag tycker jag. En tvättbräda och en tekanna. SAker som jag verkligen ville ha.
  Idag hoppas jag på att kunna fortsätta med min nya lund. Erica ska hjälpa mig köra fram sten med skottkärran.
  Klart att du får sno råden jag fick, dom är ju helt gratis.
  Ha en bra söndag! Kram!

  SvaraRadera
 4. Vilket fint pärlhyacint collage. Längtar till mina ska blomma i rabatten... Det ser då ut som en våg som sväller ut över havets rabattkant ;-)
  Gillar de vita... vet du om de är lika villiga på att breda ut sig som de blå?

  Kram Camilla

  SvaraRadera
 5. Så fint du har gjort med bilderna!
  Läckert läckert...
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera