torsdag 26 juni 2008

I dag har vi grävt..

Så nu är jag och matte jättetrötta. Ja det syns verkligen på Albin att han är uttröttad nu, jag har hållt på och grävt i två dagar nu och har projekt lite varstans.. ska visa allteftersom det blir klart.

Inte klokt vad inspirerad man blir av att åka och titta i andras trädgårdar det är som en riktig vitamininjektion..

Först Skåneresan och häromdagen hemma hos Katarina på Rosor och ris.. tack så jättemycket Katarina för allt, den goda maten och alla fina små sticklingar som nu bor i varsin kruka med en petflaska var som växthus.. ska bli såå spännande att se om detta funkar.. Ska det göra enligt rosspecialisten .

Har ju blivit lite smått .. hmm.. rosbiten sen senaste besöket så nu ska jag få ordning på mina land med rosor.. har t o m skrivit namnstenar för alla mina 13 rosor.. Mitt grävprojekt nr 1 börjarde jag med i går.. och blev klar också och det var vid min uteplats där vi har kvällssol och en litet hörne med två stycken buskrosor och en klätterros.. New Dawn svingar sig på insynsskyddet tillsammans med Nelly Moser som är där på nåder, den får allt skärpa till sig om den ska vara kvar.. Inga bilder på New Dawn än i år.. har inte riktigt kommit igång med sin blomning än.. och jag ville inte fuska och ta förra årets bild.. *ler*.

En lite närmare titt..

Mellan de två rosorna så har jag satt en vit lilja och vita höstanemoner samt några vita stockrosor.. hoppas det blir fint.

Och en ännu närmare titt..

Fyllda och underbart vackra och så doftar de ljuvligt.. gillar dem verkligen. Mary Rose har jag haft i tre år men Gloire de Dijon köpte jag förra hösten. Doftar lite citrusaktigt av den.. och Mary rose, riktig rosdoft som sprider sig gudomligt när man sitter på uteplatsen. Det finns så otroligt många rossorter och även de mindra svulstiga och fyllda är så vackra också.. Vid grusgången in från gatan, titta här, mot uteplatsen här har jag en enkelblommande mer lågväxt sort.. också en riktigt goding..

Butterflies TM Poulbut heter denna lilla kantros.. blommar kontinuerligt hela sommaren och är en liten pärla..

Tänkte visa er runt lite i trädgården men jag tar en bit i taget.. här står jag på uteplatsen som ni såg förut och tittar bortåt längs huset.. längre bort ser ni uterummet som vi byggde förra året..

Nästa projekt.. som ni ska få se ser på här, är detta landet.. har aldrig varit riktigt nöjd så nu har jag satt igång en makeover och jag har grävt som sagt idag.. mer får ni se en annan dag..

Så ha nu en skön torsdagskväll..

Kramiz.. ikväll ska jag vila..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar