söndag 7 mars 2010

Kameliautställning i Palmhuset..

Nu får jag nog varna för ett långt inlägg med många bilder.. Men jag har såå svårt att begränsa mig när jag vill förmedla känslan och visa alla fina blommor som var i denna fantastiska utställning.

Tage Andersens fantastiska Kameliautställning i Palmhuset i Trädgårdsföreningen i Göteborg. 
Den pågår dagligen mellan 6 mars - 5 april, passa på o se den om ni åker till Göteborg eller bor där. 

Tidigt på lördag morgon åkte jag för att träffa mina *ler*.. fantastiskt trevliga blogg- och trädgårdsvänner, tack alla ni för en mycket trevlig dag.


 

Bara själva byggnaden "Palmhuset" är en fantastisk skapelse färdig 1878 och 1000 m2 stort.. så vackert in i minsta detalj. Kika gärna på länken ovan för att läsa lite mer om den.

 

Alla underbara kamelior blev jag hänförd över, tänk inte visste jag vilket mångfald det fanns. Jag som inte ens har en Kamelia måste ju bara skaffa mig en nu.
Utanför entrén.. stod de första jättekrukorna ute i kylan med stora kamelior i, och jag fick lära mig att de tycker det är skönt att komma ut vintertid när det är som varmast på dagarna. 

  

Det jag tjusades av när jag gick där och fotograferade var att när jag vinklade kameran hit o dit, så uppstod vackra kombinationer.... så vacker bakgrund har man sällan annars, det var helt enkelt härligt att gå där o fota.


 

En liten utebild igen, naturligtvis hade jag fel objektiv med mig, bara mitt macro så en helhetsbild på hela byggnaden var inte möjlig, så är det när man ska åka långt o inte vill ha för mycket att bära. 

 

Det fanns kamlior i alla nyanser skira fina, enkla vita, dubbla svulstiga ja allt vad man kan önska.

 

En fantastisk takhöjd som gör det möjligt att ha fullvuxna palmer i huset.. två våningar så man kan titta ner på ett hav av kamelior.. nu när denna utställningen är.

 

Skirt romatiskt mot de höga vita karmarna och en blå blå himmel utanför..


  

Denna var som den lenaste vaniljbakelse.. 

  

Många vackra krukor gör denna Tage också.. och benställningar som var vackert ihopsvetsade. Ser barnsligt enkla ut om man nu kan svetsa.. en kurs kanske?

  

Vackra speglingar i den stora dammen i ett av skeppen av växthuset.. 
 

Att fånga skönheten i bakgrunden var lätt på detta ställe.. 

Takkonstruktionen är vacker t o m.. 

 

Under är dammen och ett jättehjul som öppnar stora gigantiska takluckor.. 

 

Solen som speglar sig i väggen bakom kamelian.. och själva blomtoppen är doppad i solljuset.. 


 

Allt är så vackert så man blir knäsvag..Det vackra staketet på balkongerna inomhus.. man kunde se ner på ett hav av kamelior och palmer.. nästan som att titta ner i den djupaste djungel..


En avslutande bild på en enkelblommande kamelia med vita fina kanter.. en helt underbar dag som jag kan njuta av länge, en energikick var det..

Ha en härlig söndag och hoppas solen lyser på er som den gör på mig just nu.. 


26 kommentarer:

 1. Jösses!!!!
  Tack för dessa bilder!!! Trillar nästan av stolen. Är man utsvulten eller???
  Så underbart ljuvligt!!!
  Kram Carina

  SvaraRadera
 2. Läste just om utställningen häromdagen och har planerat att åka in och titta på den - en sån kan man ju inte missa :-)
  Nu när jag fått lite försmak av dina bilder lockar det ännu mer.
  Ha det gott. Kram, Ingela

  SvaraRadera
 3. Först vill jag tacka för massa vackra bilder..Helt underbart..Jag är ju från Göteborg..Bott där hela livet..Här nere i 8 år..visst saknar jag min stad när jag ser det här..Måste försöka ta ett par dagar och sova hos min mamma och bara gå runt och titta på allt fint i min stad..Snart skal jag i alla fall gå på vernissage som Bloggen Troll och Citroner har i Göteborg..det ser jag fram emot..Nu skall jag titta på dina vackra bilder igen och andas in dagens behov av lycka..Kram Susanne

  SvaraRadera
 4. Oj så läckert!! Måste genast ner och se om min kamelia lever.. De är bortglömd stackars krake. Inser nu att jag kanske har en guldklimp i samlingen. En utflykt till utställningen verkar vara gott för själen, dina bilder är för läckra Monica. Tack!

  SvaraRadera
 5. Åhhhhh så vackra bilder på vackra blommor..underbart! Nu har jag antagit din utmaning om att visa röran i hemmet...:)
  Ha en fin dag! / Irene

  SvaraRadera
 6. OH! så härligt ljuvliga bilder. Har tyvärr aldrig ägt en kamelia.Ha de gott. Anita

  SvaraRadera
 7. Jag måste skaffa mig en kamelia! Kram!

  SvaraRadera
 8. Tack själv Moa! Vilka vackra bilder du har tagit!/Anja

  SvaraRadera
 9. Ljuvliga blommor som passar perfekt i den miljön. Så vackert det blev med järndekorationerna tillsammans med kameliorna.
  kram från Poppins

  SvaraRadera
 10. Vad gör det att inlägget är långt när det är fyllt med så här härliga bilder:) Jättefint!

  Trevlig söndag

  Rebecca

  SvaraRadera
 11. Oj, vilka fina bilder du bjuder på. Vilka otroligt vackra blommor det är. Doftar de också?

  Ha en bra fortsättning på dagen.

  SvaraRadera
 12. Lite långt till Göteborg, men visst skulle jag gärna ha sett utställnngen. Som tur är har jag sett Tage Andersens kamelior tidigare och de är helt fantastiska. Och det bevisar ju dina vackra bilder! Tack för att du delar med dig!
  Kram Randi

  SvaraRadera
 13. Får vika söndagseftermiddagen åt kameliorna när jag är klar ute hos Linda med keramiken....
  Ser fram mot den helgen o efter dina bilder ännu mer :-)
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 14. Helt underbara bilder, tack för i går.

  SvaraRadera
 15. Kan inte bli tillräckligt med bilder när man fotar något så underbart som kamelior. De är ljuvliga.
  Ha en fin söndagkväll. Kram!

  SvaraRadera
 16. Du moa det gör inget att inläget är långt när det är så underbart. Vi tackar vi som inte kan åka till Göteborg. Fantastiskt

  SvaraRadera
 17. Så fina de är kameliorna! Själva huset, Palmhuset, ser ju också helt fantastiskt ut!

  SvaraRadera
 18. Kia´s vinkast7 mars 2010 kl. 19:02

  Hejsan, du har fångat känslan och mer där till.
  Trevligt att träffas och fröerna redan satta.

  SvaraRadera
 19. Ja, vad mycket vackert du sett och förmedlar till oss, som bor för långt bort fr G-borg!
  Tack för energikicken, ger oss hopp om en vår även utomhus!
  Lena

  SvaraRadera
 20. Så många vackra bilder! Det är lite speciellt med kamelior, de har härliga knoppar, blommorna har en lagom lyster och är otroligt vackra! Vi har gett upp vår kamelia. Eftersom vi inte har något uterum, där den skulle trivas, kan vi inte ge den de rätta förutsättningar. Synd!
  /Ruben

  SvaraRadera
 21. Vilket ögongodis Du delar med Dig av.Helt ljuvliga närbilder.De vita är mina favoriter!!!
  kram 'piah*

  SvaraRadera
 22. Hejsan!
  Några ord behövs inte skrivas ner och tack för rundvandringen, så vackert. Här är det bara infarten som är snöfri och man kan undra om blåsipporna orkar komma i sommar, för inte lär de väl växa under snötäcket. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 23. Hei! Tusen takk for de fine bildene du viser oss! Nå gleder jeg meg til våren. Det er veldig mye snø hos oss nå, men solen varmer litt mer hver dag nå. Jeg har lagt meg til som følger hos deg, så nå kan jeg få inspirasjon til mitt hagearbeid fra deg. Jeg så på noen av dine gamle bilder og det med lysekronen i hagen var fantastisk!

  SvaraRadera
 24. Vilka otroligt fina bilder du tog Monica. Jättefina! Det var ju rätt svårfotat med solen och allt. :) Det var verkligen en härlig och inspirerande utställning, jag känner att jag verkligen fick en kick av att se alla fina blommor. Ha en skön vecka!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 25. Alltid lika roligt att kika in här. Jättefina bilder.Pia

  SvaraRadera
 26. Hej Moa Välsignade "Tage" som bjuder på sådan prakt. Så ljuva är de så man drar efter andan. Sen står de ju i en vacker lokal med och det gör väldigt mycket till. Men härligt att fått se dem Tack! Ha en bra tisdag.

  SvaraRadera