onsdag 31 mars 2010

Trädgårdsvandring mars 2010

Nu är det "Trädgårdsvandring" hos Moa igen..
Mars månad är till ända och en hel del har hänt sedan förra månadsvandringen.. då det var meterhöga drivor och jag trodde mars månad skulle vara lika vit.. men ack vad fort det kan gå..


Dagsfärska bilder från ett regnigt Trollhättan.. och första bilden visar en spröd och späd liten aklejbladknopp under äppleträden.. det ÄR vår.. !!

Sidoingången till trädgården bredvid carport och garage.. nu syns äntligen min grusgång igen.
Och ser ni  fågelfröhuset.. *fniss*.. fick den i januari av mina föräldrar och vi satte ner den i snön.. nu ser det inte klokt ut, en meter snö kan göra att det ser bra ut men nu, haha.. uppallad och fastbunden i päron trädet så det inte ska falla ner för än behöver fåglarna mat och tjälen är nog kvar än så den får väl stå där som det gör.Här satt vi på pallarna nergrävda för tre veckor sedan och tog en öl i solgasset.. nu är det en liten sträng snö kvar och där stod Albin på kortet nedanför..

Är det skönt eller skönt..!! Kan förstå lite ni som åker iväg till fjällen o semestrar.. "afterski" måste ju vara hur mysigt som helst.. om solen lyser.. haha.
 Albin står uppe på all snö.. lika högt som staketet.. ja jisses så det såg ut!!
Nej skärpning nu!! tillbaka till nutid och dagens rundvandring Moa.


Vintergäck.. så vacker, efterlängtad.. blommar fint men just idag är det regnblänk på alla bladen..och det gör den nog ändå vackrare.Ett litet stånd snödroppar bland alla halvförmultnade löv, finns en hel del att göra nu städar ju inte så mycket på hösten utan brukar tänka att löv och annat krafs skyddar mina små under vintern. Och än är det kallt och lerigt överallt så man kan inte göra så mycket mer än att gå o plocka lite pinnar och kanske klippa ner lite perenner..Nya lunden från ena hållet, titta gärna här hur det såg ut för tre veckor sedan..här.Och från andra hållet.. kompostgallret är för att Albin inte ska springa bak i leran just nu.. *ler* inte så vackert men effektivt.


Baksidan.. med en hög kvar.. tänk den snöhögen var ända upp till fönstren på uterummet.. en halvmeter upp mätte jag på sidan och man såg inte att det fanns trappsteg och i helgen var snön upp så man bara såg översta avsatsen.. fort fort går det.. *smile*.


Det regnar och skvalar ute för fullt men vad gör det när snön försvunnit nästan överallt och när vårlökarna tittar upp.. 

Det är vååår.. tra la la.. tra la la.. *smile*.. 20 kommentarer:

 1. Ja , tänk vad fort det går när det väl sätter fart.Mysigt när det börjar komma upp lite här och där. Kram

  SvaraRadera
 2. Vad härligt att det är vååår hos dig! Längtar också dit.... Vilken underbar blekblå/vit färg på krokusen!

  Glad Påsk!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 3. Ljuvligt när det knoppas.... Var ju hos Linda på keramikkurs i helgen o var hemifrån tre nätter..... gissa om det hade hänt saker här ;-)
  Glad Påsk o ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 4. Ja nu är det vår. Så fint du har det hos dig, och vintergäck som är så vackert. Precis som små solar kommer de att stå i din trädgård. En glad påsk önskar jag dig.

  SvaraRadera
 5. Minsann, det tittar allt upp lite smått och gott i din trädgård också! Och visst gick det fort när det väl satte fart - härligt värre! Ha nu en skön helg och jag hoppas SÅ att solen tittar fram och ger oss lite mer vårkänsla/vårvärme. Glad påsk / kram gittan

  SvaraRadera
 6. Härligt med vår, men trots att blommor tittar upp lite här och var så tror jag några veckor till gör susen!!!! Det förändras allt ju så otroligt snabbt bara solen några dagar till hjälper lite!! Glad Påsk Hälsn Mimi

  SvaraRadera
 7. Det går verkligen fort nu - härligt att se skillnaderna.
  Måste också säga att jag blir så glad varje gång jag ser stjärnflockan i huvudet på din blogg!
  Glad Påsk
  Eva

  SvaraRadera
 8. Krokusarna på sista bilden är helt underbara!

  Rebecca

  SvaraRadera
 9. Ja, tänk nu är det vår, och vad fort snön försvann när den väl bestämde sig! Fina kort på vintergäck och snödroppar, fint med både regnblänk och förmultnade löv, ger bara mer tidigvårkänsla!

  SvaraRadera
 10. Så mycke snö har vi, som du visar när du sitter ute, vi får väll också dricka öl i helgen, så försvinner den fort... hihi

  Tack för härlila trädgårdsbilder!

  Vill önska dej, en underbar Påsk Helg
  /Maggan

  SvaraRadera
 11. Snön borta o Våren är kommen.MEEN det är ju den 1 april i morrn!!
  Då ska det ju se ut så här- Glad Påsk o stor Kram Ninne

  SvaraRadera
 12. Visst är det underbart nu när snön äntligen är borta..Man blir så glad över minsta lilla knopp man ser..Då finns det hopp..Kram Susanne

  SvaraRadera
 13. Vad härligt att se dina bilder.
  Då finns det ju hopp om att det ska se ut så hos mig om ett tag. Men inte än. Fär är fortfarande höga snövallar och inte ett gruskorn från gångarna synliga.

  Önskar dig en fin påskhelg

  Kram Viveka

  SvaraRadera
 14. Kul med lite blommor i trädgården nu och snart är snön borta :)

  Glad påsk!

  SvaraRadera
 15. Krokusarna bästa bi baren...
  var på föreläsning om bi växter igår och så har jag bokat en avläggare, nu gäller det att hitta trågkupor !
  I särö är snön borta och flugfiskarna gör ett försök, men det är frånlandsvind och kallt i vattnet, det blir ingen öring till Påst middag!
  Glad Påsk, plantorna nu omskolade.

  SvaraRadera
 16. Så otroligt vackra bilder du bjuder på! Man blir så glad!
  Här lyser solen idag! Hoppas den gör det hela Påsken så jag kan ta ett tag i trädgården.

  Sköt om Dig vännen och ha en mysig Påsk♥!

  Kram/Gunilla

  SvaraRadera
 17. Tack för rundturen!
  Inte afterski, men i påskhelgen är planerna att jag ska sitta i en snödriva och må riktigt gott i solen!
  Jag känner igen det där med fågelmatshuset, det ser så bra ut på vintern, men inte nu... :)

  SvaraRadera
 18. Underbara bilder det har verkligen hänt massor i eran trädgård.
  Albin ..blir varm i hjärtat när Jag ser honom.

  Vi har väldigt mycket snö kvar men det syns att det försvinner mer och mer för var dag.SKÖNT!

  Kram!

  SvaraRadera
 19. underbara bilder, synd att snön är borta.... ;D

  SvaraRadera
 20. Hejsan!
  Visst gick det fort i mars och tur det, för jag är ingen snöälskare alls. Under en helg så försvann ½ meter snö från hela tomten och sen var det bara att börja gräva hallonland. Men den översta lagret i pallkragarna var fruset och det har jag inte varit med om förut här på Öland, så man blev ju lite snopen "ler". Nu är ordningen återställd, gödslet hämtat och potatis satt i hinkar för att grävas upp till midsommar. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera