tisdag 6 juli 2010

Blommornas hus..

Är hemma en snabbis för att kolla posten och vattna. Sonen sköter det mest akuta men man måste ju kika till trädgården också o så har jag hunnit rensa lite ogräs också.. jisses vad allt växer nu, känns som ogräset har mest växtkraft.. *ler*.. är det möjligt ?

Men vackrast och ståtligast var nog min Honungsros nu.. innan semestern började för sambon påbörja en portal för jag såg ju vartåt det brakade om rankorna inte fick något stöd.


Han hann inte riktigt färdigt, lite tvärslåar men det är såpass så jag kunde binda upp dem och det var allt en himla tur annars hade nog hela härligheten legat på marken när vi kom hem. Från huset kommer rosen och från andra sidan är det en jätteschersmin.. som blir så vackra ihop.


Doftar ljuvligt när man går under portalen och den vägen gick jag många gånger ikväll.. bara för att dofta eller för att slänga rens i komposten *ler*.


När jag ser all blomsterprakt som jag har nu, o allra helst nu här vid husknuten kommer jag o tänka på några tavlor jag gjorde i våras. Ville göra något som symboliserade mitt hus och trädgård.. så det blev "Blommornas hus" och just nu är det verkligen Blommornas hus mer än någonsin.


Så denna tavlan kom till "La Maison des fleurs" franska som betyder just "blommornas hus". Med stämplar, akrylmålning av magnoliaknoppar och spetsmönstrad kant runtom som dekoration. Har denna och lite annat till extrapris just nu i Moas Webbshop  just nu för att fira våra blommande älskade trädgårdar. 

Imorgon far vi iväg till kusten igen, sambons sista semesterdagar för denna perioden så det gäller att njuta och ha det mysigt. 

Simma lugnt.. *smile*..

18 kommentarer:

  1. Hejsan Moa!
    Visst är den fin! Min har inte slagit ut ännu så mycket som din men är på god väg! En av de få rosor som klarade den påfrestande hösten och vintern bra!/Anja

    SvaraRadera
  2. Hej vännen.
    Åh va vackert!! De doftar ändå hit =)
    Ha nu en underbar tid vid kusten & njut för fulla muggar!!
    Va rädda om er!!
    Solig & sommrig kram till dig från mig // Tina

    SvaraRadera
  3. Mmmmmm - ljuvligheter! Så sant så, att Honungsrosen behöver klätterstöd för den växer ju gärna och mycket :) Min blommar med och jag fyller alla vaser med klasar av Rosorna - även om de vissnar fort - men det är ju bara att plocka in nytt. Otroligt läckert med Daggkåpans limefärgade blommor.

    Funderar på att testa en stickling och se om den kan klara av att växa vid havet?

    Nu är det nedräkning för min del, har bara 1,5 v kvar - härligt!

    Njut nu av sommaren och kommande veckoslut, den ser ut att bli fin :) Kram ♥

    SvaraRadera
  4. Vilken fantastisk ros! Tur att du fick upp den före semestern vid havet. Måste nog skaffa mig en honungsros vid något skede. Hälsn Mimi

    SvaraRadera
  5. Vackert o ljuvligt!

    Jag väntar på att min honungsros ska sätta riktig fart men den står inte på det mest gynsamma stället precis så jag får kanske vänta.......

    Kram!

    SvaraRadera
  6. Jeg kan nesten kjenne duften helt hit...
    Just nu sitter jeg og ser på Söderläge, som sendes på norsk TV hver morgen i sommer. En bra start på dagen, eller hur?
    Ha en fortsatt fin sommer!!

    SvaraRadera
  7. Åhhh vilken härlig och livskraftig ros! Den får jag kolla upp lite!
    Ha en fin dag! / Irene

    SvaraRadera
  8. Vilken ros!!! Förstår att du är till dig....Har tänkt skaffa den lääänge nu, men det har aldrig blivit av. Vet inte riktigt var jag ska ha den, speciellt som den växer..... Men nu ska jag fundera igen för: vill ha....

    Såå söt tavla du gjort -stämmer på pricken.... Blommornas hus!!

    Ha det gott!
    Kram Charlotte

    SvaraRadera
  9. Åh, nu blev jag avundsjuk på din honungsros! Mina två var vi tvungna att klippa ner eftersom haren gumsat i sig all bark längst ner:( Men nästa år, då hoppas jag på ny fin blomning. Jag tror jag ska gå in och se om det finns nån sån där fin tavla kvar i din shop! Den är bara SÅ fin!
    Ha det gott,
    Charlotta

    SvaraRadera
  10. Honungsrosen står väldigt högt upp på önskelistan (men den trängs ju där med så mycket annat....). Underbart att blanda schersmin och rosor. Blommornas hus är verkligen passande hos er just nu, så fint. Njut av sommarvärmen vid kusten, den verkar ju hålla i sig.// Kram Peter

    SvaraRadera
  11. Hej Monica! Honungsrosen är verkligen underbar och vilken tur att ni fick upp den åtminstone tillfälligt. :) Njut livet vid havet!

    Kram Karin

    SvaraRadera
  12. Honungsros doftar ljuvligt! Men den tar stor plats så tyvärr har vi inte den i vår lilla trädgård.
    Ha en fortsatt skön sommar!
    kramar från Poppins

    SvaraRadera
  13. Jag önskar att jag hade haft plats för en honungsros. Den är ljuvlig, liksom dina tavla;)
    Ha det gott i vagnen! //Kramisar

    SvaraRadera
  14. Helt fantastiskt!

    Jag har en honungsros, men ännu är den så liten. Jag bor väl i fel landsände för att den ska få bli så stor som din, men nästan kanske? =)

    SvaraRadera
  15. Vilken härlig Honungsros du har, de luktar ju så väldigt gott, har just luktat på min nyköpta ros, hoppas min blir lika stor och fin som din. Jag har planterat Clematis Jackmani en bit bort och ytterligare en bit bort Flammentanzrosen, borde väl passa ihop. Rosor och Schersmin verkar passa väldigt bra ihop. Vad jättefin tavla du gjort.

    SvaraRadera
  16. Underbart doftande blomsterprakt! Ha en fortsatt skön sommar!//Eva

    SvaraRadera