onsdag 17 november 2010

Besök hos Henrik Valentin...

Sommar sommar sommmmmar..tra la la la lala..  
Tyckte vi behövde lite sommarbilder att drömma oss tillbaka till nu i höstmörkret.. och då ville jag dela med mig av ett fantastiskt roligt trädgårdsbesök vi (jag o mina vänner) gjorde i början på juni då vi bilade runt på Österlen. 

Strålande vackra dagar, trevligt sällskap och många fantastiska ställen besökte vi. Ett av dessa stopp var hos Henrik Valentin med sambo.. hur trevligt som helst, förutom en fantastisk trädgård bjöds det på poesiläsning och trevliga trädgårdsberättelser och sen avslutningsvis gott kaffe o fika i skuggan. 

Det blir många bilder här och tänker att bilderna mest får tala för sig själva.. de är som vanligt klickbara för att kunna ses bättre...

  Henrik läser lite för oss..


 8 stycken kvinnor på besök med varsin kamera, det blir mycket fotat då..


 Ljuvligt .. En egenbyggd ruin.. hur fint som helst.. vi var inte alls avundsjuka.. nedå.. *smile*Snirklande gångar.. väggar av olika träd o häckar, en överraskning bakom varje krok..Längst bort i trädgården, en grind ut på andra sidan..


 Ruinen igen..

 Maria B


Lotta poserar o njuter.. 

 Drömstigen..

Åsa o Camilla.. 


De två Karinorna.. och Maria 2

Henrik har skrivit flera böcker och bl a denna köpte jag på besöket, en jättebra bok som jag varmt rekommenderar. Den handlar om en kvinna som blir lämnad/ratad av sin man som hon levt med i många år, men tack vare, kan man säga, denna mörka och hemska tid möter hon flera nya varma människor som med sin människokärlek ger henne nytt hopp och ett nytt inspirerande liv.. handlar om vänskap och om att finnas till för varandra vi som lever här o nu.

Henrik Valentin har också skrivit poesi.. eller som han skrattande lite generat berättar att blivit kallad "Trädgårdspoet" han tyckte nog det var lite roligt att bli kallad detta. Men han läste små snuttar och jag tycker nog att han ÄR en trädgårdspoet.. *ler*.  Köpte en bok till av honom som heter "Trädgårdsfabler för asfaltmätta" och det är små berättelser och vissa bara älskar jag.. som t ex den första i boken som heter "Oförskämt på min ära". Ja blir ni nyfikna får ni nog köpa boken.. *smile*..

Avslutningsvis så kan jag berätta att vi alla var lite tagna av deras trädgård, deras underbara gästfrihet och jag säger när vi sitter där i bilen.. men såna här människor vill jag ju ha som mina käraste vänner.. jag vill komma tillbaka och bara vara .. i deras varma o fina sällskap, och de andra höll med.. 

Tack för vårt besök!
11 kommentarer:

 1. Hej Moa!
  Den trädgården är min favorit trädgård.. ohh säger jag bara. Boken är super bra och jag drömmer fortfarande om slutet..
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 2. åhh gudars skymning så lummigt och mysigt och härligt. Det kliar i hela kroppen liksom efter att få träda in där och bara känna in alltihop Vilken härlig dag ni hade

  SvaraRadera
 3. Hejsan Moa.
  Mycket underhållande man, och nöjd med föreläsningen. Dina bilder är finare.
  Boken sträckläste jag.
  Längtar till sommaren
  Kram Kia

  SvaraRadera
 4. Vilka bilder så sukta efter...en egen ruin...En sådan vacker trädgård...Boken läste jag förra året o den satte spår ett långt slag efteråt...slutet satte i gång fantasin...

  Kram från Malin

  SvaraRadera
 5. Beautiful photos dear Moa!!!

  SvaraRadera
 6. DEN trädgården skulle man ju vilja besöka... Den både ser fantastik ut och innehavarna låter supermysiga.... Tack för boktipset...... Blir något för vinterns kvällar kanske.... Urläckra bilder du tagit också.

  Kul att du känner till Björnrike.... Någon linbana finns inte i dag.... Det visste jag faktiskt inte att det funnits... Bara släpliftar fram tills nu. Till jul invigs en 6-stolslift.... DEN är efterlängtad..... Vårt hus ligger ovanför Björnvallen i det nyare området. Alltså till höger om 'hotellet' om man står på parkeringen framför hotellet. Tror inte det fanns särskilt många hus där bara för 10 år sedan.

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 7. Hej igen Moa tittar in idag igen för att säga Grattis på namnsdagen : Hoppas dagen blir bra med kanske något gott till kaffet då. :)

  SvaraRadera
 8. Vilken härlig upplevelse det måste ha varit...
  låter helmysigt ju...
  Tack för dina fina somriga bilder....man längtar ju så till sommarens grönska...
  kram ullamaria

  SvaraRadera
 9. Beautiful garden and beautiful photography Moa! It is fun to see a summer garden now when all is bleak in my landscape. Kram Carol

  SvaraRadera
 10. Å, det ser jättefint ut!

  Jag som gillar vintern får lite sommarlängtan också. :)

  SvaraRadera
 11. oh ljuvligt, vilken ruin , jag måste nog köpa boken.
  ha en go helg kram Monica

  SvaraRadera