fredag 19 november 2010

Blooming friday.. Drömmar

Återigen är det fredag och veckan har som vanligt gått fort, undrar hur jag ska göra så att jag tar mer vara på mina dagar även under veckan, känns oftast som jag glider iväg genom dagarna utan att hinna så mycket mer än att arbeta o sova.. i alla fall den här mörka tiden på året. Vill ju kunna njuta av varje dag, även en grå vardag som i går med isande vindar och skum dager.. ja eller var det en solig dag? Skumt, jag kommer inte ens ihåg vad det var för väder igår, kan iofs ha att göra med att jag inte slutade jobba förrän 16.45 och då var det kolmörkt när jag åkte hem och landade med stickning i soffan. 

Att drömma handlar det om på veckans Blooming friday..


Jag har många drömmar, ibland är de högflygande och de flesta kommer aldrig att slå in, det vet många runtomkring mig. Jag flyger iväg ibland i önskningar och drömmar men efter ett tag landar jag i verkligheten och då blir det oftast mer realistiska drömmar.. ibland hänger de kvar o gnager i mitt sinne. Kanske är många likadana, kanske är det en vanligt mänskligt drag? Hoppas det för drömmar är härliga att ha.. att låta fantasin flyga iväg.... *ler*.. att ha fina saker att gå o fundera på.

I trädgården har jag många drömmar och där har många faktiskt blivit av, även om jag drömmer om släta berg och kuperad tomt så kan ju inte allt bli verklighet på en plan liten tomt.. men en hel del kan man göra *smile*..Som att bygga murar.. och väggar, ett tungt jobb men mycket tillfredställande när man ser hur det växer fram.

Enda nackdelen jag kom fram till när jag satt här nu.. var att stenarna tog slut i september när jag tog dessa bilder men jag kan säkert skaffa fler för längre än så här kom jag inte men några meter till drömmer jag om..


 Här ligger nästa vårs lökdrömmar från Botanicus.. 


Jag drömmer om våren.. tra la la.. la la la.. mmm.. mmmm...


Och slutligen en "Svart" dröm.. Skulle hemskt gärna se att den kom igen nästa säsong, jag var noga med att kapslarna satt kvar men några blommor som blommade var tyvärr inte så här dubbla.. och jag vet inte om några sådana fröer hann mogna innan säsongen var över. 


Önskar alla en härlig fredagkväll..

19 kommentarer:

 1. Skönt att ha drömmar så man kan fly bort ibland. Drömmar är väl till för att uppfyllas så dröm på du för en dag slår de förhoppningsvis in. Ha en fin helg och tack för en fin blogg.

  SvaraRadera
 2. På väggen i köket har jag en aforism som jag tycker mycket om.
  'De tama fåglarna har en längtan - de vilda flyger'
  Det gäller att flyga - så mycket man bara kan...
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 3. Vilken fin stenmur! Så skulle jag också vilja ha det vid något träd.

  Nu känns det som att dagarna bara flyter ihop. Mörkt alltid känns det som och jag jobbar, äter och somnar i soffan. Lite snö hade ljusat upp tror jag.

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Moa, May your dreams come true and may the spring show all your bulbs sweetly blooming. Those look to be heavy rocks . . . great wall. Have a lovely weekend. Kram Carol

  SvaraRadera
 5. Härligt att ta del av dina drömmar....
  livet skulle vara outhärdligt utan att få drömma och planera in lite i framtiden, inte för mycket men lite ;)
  Härliga sommarbilder, drömmer åxå om min härliga trädgård, som nu gror under snön.
  Vitsipporna jobbar som mest under jorden på vintern hörde jag igår. Skönt att veta..
  kram ullamaria

  SvaraRadera
 6. Sten i massor är fantastiskt vackert i trädgården:)
  Tjingeling

  SvaraRadera
 7. Ja mycket går att bygga upp av sten.
  Det har jag erfarenhet av för vi har en stenrik tomt.

  Härligt med trädgårdsdrömmar och när de går att genomföra så är det toppen.

  Vallmon är lite nyckfull ibland blir det inte den sorten som man trott.

  Ha en fin helg
  Gunilla

  SvaraRadera
 8. Visst är det härligt att drömma om planer och projekt i trädgården, och kul att kunna förverkligen några av dem! Trevlig helg!

  SvaraRadera
 9. Vilken härlig och fin stenmur! Så vackert med sten i trädgården!
  Ha en skön helg!
  Margot

  SvaraRadera
 10. Drömmar om sin trädgård...det kan man förhoppningsvis göra ofta o lääänge...Finns väl alltid nåt att planera, fantisera om, ja drömma om...Sten t ex är nåt jag också drömmer om...Stora, runda, släta...men hur få hem dem...
  Ha en fin helg!
  Lena

  SvaraRadera
 11. Du är ju så bra på att förverkliga drömmar, som den om en mur! Drömmar måste man ha, både högtflygande och lite mer realistiska... :)

  Härlig helg,
  kram!

  SvaraRadera
 12. Drömträdgården växer fram hos dig ser jag. Sakta men säkert. Det kommer att bli jättebra.
  En skön helg önskar Eva Linnea

  SvaraRadera
 13. Mmmm drömmarna ska man vara rädd om...de driver en framåt...vad vore vi utan dom...
  Jag känner så väl igen detta med att "låta" vardagen bara "flyta" och stundtals bli till ett töcken...Inbillar mig dock att det är för att orka med allt som vi "måste"...Vissa dagar utmärker sig genom att vara kreativa och händelserika...andra dagar är det "ingenting särskilt" med alls...
  Håll fast vid dina drömmar för de kommer att sätta spår...

  Kramar från Malin

  ps torsdag var en väldigt grå dag. ds

  SvaraRadera
 14. Drömmar måste man ha även om man inte uppfyller alla. Blev så nostalgisk när jg såg bilderna från Henrik och får nog leta rätt på hans böcker. Är hemma o är sjukskriven, slutkörd och har ingen inspiration alls (mkt olikt mig....) Längtar efter att ha ork o inspiration att sätta mig och sy just nu. Under tiden får jag kika på härliga bloggar och se vad ni har för härligt för er. Hoppas du får en underbar helg. Kramar Maria

  SvaraRadera
 15. Sitter här med ett leende på läpparna. Kunde så dela dina drömmar. Allt från att stenarna tagit slut. Det har de gjort här med, men finns säkert mer någonstans om inte så på Blocket. Fina bilder. Önskar dig en fin helg/Gela

  SvaraRadera
 16. Åh, så härliga lökar som bidar sin tid. De där tidiga är ju så välkomna!
  /Anette

  SvaraRadera
 17. Hejsan Moa, vilka härliga drömmar du har.
  En hel låda med lök, vilken lyx.
  Trevlig helg
  Kia

  SvaraRadera
 18. Så fint du har byggt upp med stenar i trädgården.
  Drömmar ska man ha, det behövs för att komma framåt.
  Kramar)

  SvaraRadera
 19. Stenmuren ser väldigt fin ut - men vilket tungt arbete du har gjort! Inte dåligt! Tror du drömmer skäna vårdrömmar att döma av innehållet i lådan...
  Ha en härlig kväll!

  SvaraRadera