söndag 13 mars 2011

Besök i Antikladan..

Och jag fick äntligen köpt en byrå till vår hall. Efter att ha haft en "provisorisk" hylla för vantar o mössor i en garderob ända sen vi flyttade hit, bara 7 år sedan.. många svordomar när man i brådskan på morgonen letar efter likadana vantar eller en mössa för att finna att de ligger i dammet på golvet i garderoben.


Men nu har jag hittat min "perfekta" byrå, blev kärlek så fort jag såg den hos Johan Engbergs "Antikladan" om ni har möjlighet ska ni absolut åka till detta antikparadis.. hur stort som helst, 1000 m2, garanterat med något som alla gillar. Olika tidsperioder blandat med lite nytt, omgjort med kärleksfulla händer som min byrå då.. bered er på flera timmars tittande och provande. Om man nu inte gör som vi då.. dit, bli kär, hem o mäta o övertala sambo, tillbaka för att köpa på mindre än en timme, ibland måste det gå fort.. *smile*
Men håll med om att det blev bra, förut stod ett litet vitt bord där, sött var det också men någon nytta hade vi ju inte av det förutom att det var lite ögongodis. Med ett litet hus med snåla förvaringsutrymmen får man tänka lite mer praktiskt.. Två lådor är fyllda undrar bara vad de två nedersta lådorna ska få för innehåll.. ja jag vet, det angenäma  problem *smile*.. men jag behöver det som lite jämvikt till det kaos som man ser på TVn i dessa dagar. 

Mina tankar går ofta till alla drabbade i Japan, fruktansvärda bilder flimrar förbi näthinnnan efter alla nyhetsprogram jag sett och jag undrar hur allt detta ska sluta, hur det ska gå med kärnkraftverken ja det är så stort och hemskt så det är svårt att ta in. 

Känner att jag måste hjälpa till på något sätt, har bara inte bestämt vad o hur det ska gå till än... lättast är ju förstås att man hjälper till med pengar. Ja det blev lite tyngre här på slutet o så får det bli.. men jag önskar alla en fortsatt bra söndag.. och en bra vecka. 
Kram

11 kommentarer:

 1. En helt ljuvlig liten byrå!! Var ligger denna lada? Fast..nää...jag ska bära ut möbler ur mitt hus..inte in...

  Man försöker ta in det här med Japan men det är lika svårt som det var förra gången..man har lite svårt att fatta att det faktiskt händer..

  SvaraRadera
 2. Beautiful boxes, I love white and vintage furniture!
  Kisses and happy new week dear Moa.

  SvaraRadera
 3. Toppenfin byrå!

  Väskan jag vann hos dig har varit på konferens med galamiddag i helgen! Fick mååånga beundrande blickar! Så jag spred din bloggadress till alla intesserade :-) Hoppas det var ok?

  Kram Helena /Franska liljan

  SvaraRadera
 4. Underbar byrå! Vilket fynd :) Tror inte du får några problem att fylla lådorna, det brukar gå fort...... :) Visst är det trist att rummen är för små?! ;) Jag har en härlig kista i stål på vinden som jag klurar på var jag skall ställa, den är så fin men lite stor, får klura vidare på det :)

  Ja, det är hemskt med naturkatastrofen i Japan, jag är himla glad att Sofia inte har åkt ännu. Tokyo är inte så illa drabbat så kanske hon åker ändå, det beror på hur det är med värdfamiljen och om allt är väl med dem. Fruktansvärd kraft i tsunamin, sådan förödelse. Tänkte själv på Röda korset idag, får ta reda på om Japan tar emot hjälp av dem.

  Söndag kväll och nöjd efter helgens måleri :) Har fått nackspärr - inte målningen, hade ont innan - så jag får ta det lite lungt i ett par dagar. Ha det så gott, kram :)

  SvaraRadera
 5. Oh vart längesedan jag kikade in hos dej,( var tillbaka till 23 januari) ,men fina goa bilder har du som vanligt,,sommar bilder ,,härligt för visst längtar vi.. Vilken fin byrå.

  Japan ja det är svårt att förstå där är ju så mycket folk och det vart helt kaotiska bilder, och kärnkraftverket, uff ,,

  Ha en go vecka kram Monica

  SvaraRadera
 6. Åh vilken underbara byrå Monica! :) Passar så fint in där och vad praktiskt. Jag bara måste åka till Antikladan snart...jag minns att vi pratade om det sist.

  Usch det är så hemskt det som händer. Allt på samma gång och alla dessa människor som drabbas. Följer utveckligen!

  Kram Karin

  SvaraRadera
 7. Fin byrå och antikladan är bra.

  SvaraRadera
 8. Verkligen fin! Jag har köpstopp (satt av mig själv) på stora möbler från antikladan. Trots ögonblicklig förälskelse har vi inte plats för fler kärlekar i vårt hus nu! Tur att de har så mycket smått som får plats!

  Kram Malin

  SvaraRadera
 9. Händelserna i Japan tänker även jag mycket på. Det är så stort att jag nog har svårt att ta in det.

  Vilken fin byrå! Ser ut att passa jättebra där.

  Kram!

  SvaraRadera
 10. Vilken fin byrå DU fyndat och i den får det plats en del kan Jag tänka. Passar bra gör den också.
  Kanske är tur Jag har långt till den antikladan ;)

  Händelserna i Japan kan man nog inte föreställa sig hur det kan vara. Och alla barn som blivit föräldra lösa.

  Solig dag har Vi idag.

  Kram!

  SvaraRadera