tisdag 8 mars 2011

Köksrenoveringen..

Har börjat så smått..


Eller den började förra söndagen med att vi rev ut alla överskåp o lister runt taket för att vi (läs sambo) skulle börja med taket.. 

Vill ni se eländet lite bättre får ni klicka på bilderna.. 


Planeringen har varit i full gång i flera veckor, köksval, maskiner, lampor, väggar o golv.. det är inte klokt hur mycket man ska tänka på. För att inte tala om alla timmar vid dator, besök hos olika handlare och då slutligen valet blev ett Ikea kök, har det blivit flera resor till Göteborg men snart så är vi i hamn.. planen var att beställningen skulle göras på plats i fredags.. men icke då, eftersom jag fick flunsan förra veckan. Snart får sambo åka själv för vi måste beställa denna veckan för att få ta del av kökskampanjen som pågår.. men nog om detta är hjärtligt trött på att vara sjuk så nu pratar jag inte mer om detta..


Beställningen tar upp till fyra veckor så vi har bra tid på oss att planera vidare och få ordning på el och taket, tänkte vi skulle kunna leva hyfsat så här så att man inte behöver vara utan hela köket så länge. Som ni ser har vi tagit bort en hel del skåp och flyttat kylen, i det nya kommer planeringen vara så här.. vi har ett litet kök så när vi tog bort skafferi och ett skåp som vi knappt kunde använda i hörnet så tycker vi att vi fått ett jättekök helt plötsligt eftersom golvytan blev så mycket större.. tänk att så lite gör så stor rymd.Denna väggen kommer att få en stapel med ugn o micro samt skåp fyllt i hela "hålet", det blir underskåp samt vitrinskåp som täcker resten av ytan. 
Ni som sett köket förut vet ju att ett vitrinskåp stod här, det står nu i vardagsrummet o utgör nu hela vårt förråd av porslin samt är vårt skafferi.. kraftigt nerbantat *ler*.. lämpligt nära soffan där jag tillbringat min vecka..


En liten blomma som lyser upp vårt lilla köksbord .. lite vårilgt får jag ha här hemma, jag som inte stuckit ut näsan sedan jag åkte hem från jobbet i onsdags.. 

Ha det gott..

17 kommentarer:

 1. Vad roligt med köksrenovering! Krya på dig så du orkar med, för det är ju inte bara roligt, det är ju rätt jobbigt med...

  SvaraRadera
 2. Spännande! Krya på dig så du kan njuta lite av vårsolen som har hittat fram (äntligen)
  Kram gittan

  SvaraRadera
 3. Vad spännande med köket ,visst är det ett väldans planerande och väljande fram o tillbaka innan man vet vad man vill ha
  Vi har vårat nya kök står i garaget,men inte börjat ännu, väntar på ett fönster som ska bytas samtidigt
  Och så har vi inte bestämt oss för vilket golv ännu
  Ser att du också har trägolv, hur ska ni göra med golvet
  Ha en skön kväll

  SvaraRadera
 4. Hej på dej Moa!

  Lycka till med köket. Låter riktigt spännande. Kanske får vi följa det till fixt och färdigt! Kanske inte så dumt nu är ni sysselsatta och våren kommer desto snabbare :-)

  Ha det gott och krya på dig!

  SvaraRadera
 5. Så roligt och spännande även om det också är jobbigt att renovera. Klart är man inte pigg så gör ju inte det saken bättre.

  Krya på Dej!

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Krya på dig. Så kul med köksrenovering. Det är kul att planera, drömma och visionera

  SvaraRadera
 7. Ska bli spännande att få se resultatet sen..Härligt med lite nytt..Kram

  SvaraRadera
 8. Det är kul att "få" nytt kök men visst innebär det mycket jobb först. Många pengar, mycket att tänka på och mycket att göra.

  Kram!

  SvaraRadera
 9. Hej!
  Vad kul med nytt kök. Det ska bli spännande att se hur det blir när det är klart. Visst är det härligt med lite vårblomster inomhus nu. Krya på dig!! //Kram

  SvaraRadera
 10. Åhh vad kul att du ska få nytt kök!
  Jag förstår att det är mkt tidskrävande att planera allt inför renoveringen. Tänk så fint och härligt med ett nytt kök!
  Vi har börjat prata om saken hemma men inte alls börjat planera ännu.
  Lycka till med allt jobb och krya på dej Moa!

  SvaraRadera
 11. Vad spännande! Jag gissar att resultatet blir jättebra, du verkar ha väldigt god smak!

  Vi renoverade ju köket i höstas och det är den största renoveringen vi har gjort, men jag är nöjd framför allt med att det faktiskt känns praktiskt och bra att arbeta i.

  SvaraRadera
 12. hej igen ,spännande o se vad ni tar för golv,jag är inne på antingen linoleum rutigt i grått o vitt, eller ett vitlaserat ek, kan inte bestämma mig, om du går bakåt i min blogg ser du prover på golven, Linoleumär väl det tåligaste man kan ha tror jag, så det lutar nog åt det ,plus att det vita syns allt damm o katthår på,Ha en bra dag

  SvaraRadera
 13. Men ser man på! Här uppfylls drömmar och planer :) Det kommer bli kanonfint!!! Nu är jag nyfiken och undrar vilket kök du valt, namnet? Går lite i kökstankar jag med, men vi väntar nog till hösten, har lite annat att ta tag i först.

  Har du varit sjuk igen, din stackare.... inte din vinter i år förstår jag. Nu får du kurera dig, och bli frisk och stark - köpa dig en flaska blutsaft på hälsokosten?
  Må så gott och krya på dig, kram :)

  SvaraRadera
 14. Åh vad kul att ni är igång med köket. :) Det kommer att bli väldigt bra när det är klart men vägen dit kan ju vara lite jobbig. Speciellt när man är sjuk som du. Mina föräldrar håller på med köksrenovering de med just nu så alla funderingar känns igen. Krya på dig!

  Kram Karin

  SvaraRadera
 15. Hej!
  Underbart med ett nytt kök så småningom, men förarbetet är ALLTID lite jobbigt. Lycka till med projektet!
  Söta blåa blomman lyser säkert upp din värld i nuläget!

  Ha en bra dag! /Bea

  SvaraRadera
 16. Hej igen!

  Teflaskorna har jag köpt på det flashiga stället ICA Maxi. :)

  SvaraRadera
 17. Spännande...kul att se och läsa hur andra tänker om kök..
  Vi ska väl greja med vårt snart också...när det blir tid o pengar över..

  SvaraRadera