söndag 21 augusti 2011

Lite loppisfynd från sommaren..

Att besöka olika loppisar har blivit mer o mer populärt och jag älskar det. Jag tycker det är en mycket trevlig sysselsättning, det är spännande och roligt får nästan lite abstinens när det gått för lång tid. Den där känslan när man just ska gå in och man undrar.. kommer jag att hitta något spännande? ja det blir liksom en jakt som ger mersmak... är det bara jag som är så där konstig? 

 Här är några "Byten" jag fångat in i sommar.. En karott med lock, ungsfast och går i blå toner passar perfekt i "Ville" det gör även det stora fatet från Uppsala Ekeby.. mycket fint i lasyren och helt felfritt. Ja det är förresten alla tre o den sista är en liten skål i pressat opalglas som jag upptäckt mer o mer. Denna lilla skål har jag använt en hel del den sista tiden, passar perfekt för röror till grillmaten eller om vi bara är två till att ha den godaste lilla tomatsalladen i.


Ja enkelt är gott säger man ibland.. o ibland behöver man faktiskt inte göra det så besvärligt. Tänk så mycket fina små tomater man kan köpa i en vanlig ICA affär eller om man odlar själv är det väl ännu bättre förstås. Låt dem ligga framme så de blir rumsvarma, klyfta dem häll på god citronolja och så strö på flingsalt och ett par drag med pepparkvarnen över.. superlätt o supergott.. ♥

Kam.. 

ps.. vad har ni fyndat i sommar då.. ? 
Eller det behöver väl inte vara fynd mer något som är glad över kanske..


11 kommentarer:

 1. Mysiga fynd du gjort.
  Det är lycka att gå på loppis...
  kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 2. Visst är det roligt med loppis,en av sommarens höjdpunkter
  Citronolja? Gör du den själv eller köper du färdig någonstans?
  Ha en bra vecka

  SvaraRadera
 3. Ewa.. det finns färdig att köpa i affären.. har sett att det finns flera sorter men jag har bara testat den med citron. Man kan ju göra själv men jag tycker de köpta är goda o så spar jag ju lite tid.. =)..

  SvaraRadera
 4. Nej, det är inte bara du som är konstig, här är en till! Älskar loppis! I år har jag köpt ett vagnshjul, några mjölkkannor och lite annat smått och gott.

  SvaraRadera
 5. Looks very nice and taste... mmm, I lak eit dear Moa!
  Greetings and nice week:)

  SvaraRadera
 6. Vad vore sommaren utan loppis! Visst är det härligt att gå in någonstans och tänka att kanske finns det något speciellt här ... Mina bästa grejer i sommar är tavlorna med religiösa motiv, har visat en tavla i bloggen men de senaste fynden har jag inte fotat än.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 7. Söta fynd! Ett endaste loppis har jag besökt i sommar och inget fynd blev det heller. Fast jag är rätt nöjd ändå:) Har ju fortfarand flera oöppnade flyttkartonger att ta reda på...
  HA en bra dag!

  SvaraRadera
 8. Jag är ju ingen "loppa" =) Men det har blivit en hel del nytt i växtväg i sommar / kramelikram gittan

  SvaraRadera
 9. Härliga fynd du gjort!
  Har tyvärr inte turen att hitta några bra loppisar..fast det är härligt att se att andra kan..:)
  ha det gott
  Kram Lily

  SvaraRadera
 10. Fina saker du har fyndat! Jag gillar loppisar men tyvärr blir det rätt sällan. Maken är inte så förtjust... ;-)

  Kram

  SvaraRadera
 11. I sommar har jag gjort finfina fynd... ett gäng böcker var mitt sista fynd hittills. Annars har jag faktiskt fyndat en Kockumsgryta och ett Kockumsfat som hade en annan modell än de vanliga handfaten. Älskar emaljerade grejer och nyttjar dem massor i kolonistugan till allt från bärplock till potatisskrubb.

  SvaraRadera