tisdag 16 augusti 2011

Tillbaks till stan..

Och nu har jag jobbat i två dagar.. ja då var denna semester över och vardagen kör igång direkt. Imorgon kör vi igång med samtal med elever och föräldrar och det ska bli spännande o se vilka filurer jag får i år. 

Har varit borta mycket i sommar inte bara från bloggen utan från trädgården också och det känns skönt att ha släppt alla tankar på både det ena o andra. Men nu är det rejält vildvuxet i alla land och både blommor o ogräs har ju fått härja helt i fred en hel månad och att få ordning på trädgården kommer att ta sina timmar.

Upptäckte i mina pallkragar en väldigt söt blomma som blommar högt o frodigt.. några gissningar på vad det är?

Vaniljvit med mörka ådringar.. 


Det är min ruccolasallad som gått i blom när jag inte varit hemma och skördat.. ja så kan det gå när man inte är hemma o passar.. och kanske lite tur ändå för annars skulle jag ju aldrig fått se detta.


Tycker den är riktigt söt.. men om jag ska låta den gå i blom nästa år också vet jag inte.

* Någon som vet förresten när man ska skörda jordärtskockor?..
Fick några knölar av söta o rara Eva Robild som jag satte i en pallkrage nu är de höga o fina men jag har inte pillat för att se hur det mås där nere i myllan.. *smile* tips tas tacksamt emot ♥

10 kommentarer:

 1. Min ruccola blommade ocksåmen sen hamnade den på komposten för den tog för stor plats.

  Jag har också jobbat i två dagar nu men idag kom jag hem lite tidigare och då satte jag mig ute. Skönt!

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Hejsan Moa!
  Nu inser jag mitt misstag: Jag borde in te ha gått i pension! Som pensionär har man ingen semester på hela året - bara jobb, jobb och jobb;)))!
  Nåja. Jag kanske skall ligga lite lågt med gnället - jag är ju min egen arbwetsgivatre och får skylla mig själv...
  Även min rucola har gått i blom och då har jag inte ens haft semester - som sagt;)!/Anja

  SvaraRadera
 3. Hoppas att din uppstart på terminen blir bra!

  Fin blomma dyú visar. Jag har några snarlika i min kryddiga asiatiska bladmix.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 4. Ruccolan var ju riktigt fin
  Ogräs finns det alltid att rensa
  Ha en bra dag

  SvaraRadera
 5. Ja, nu kommer vardagen..
  Ursöt blomma!
  Eva

  SvaraRadera
 6. Hej, hoppas och tror att du haft en sköööön semester. Att ruccolan blommar var ju en bonus. Den var läcker. Du får odla i kruka nästa år....
  Min semester börjar i morgon.....
  Idag får jag Danskar på besök, sista visningen!
  Vår lustgård har nog alldrig varit så rensad.
  Men det vilda finns kvar !!!!
  Maskroser och nässlor älskas av våra bin.
  Ha det gott Kia

  SvaraRadera
 7. Låter som din sommar varit underbart , härligt lat för att ladda batterierna till skolstart, många timmars jobb. Alltid lär man sig nåt nytt men jag hade inte en aning om att ruccola kunde blomma, men nu vet jag och det var mig en söt liten blomma vad din andra blomma är för nåt går jag oxå bet men en söt liten rackare.

  SvaraRadera
 8. Jag har nog skördat mina jordärtskockor på hösten, men inte vet jag egentligen när det är meningen att man ska skörda dem. Rucolan brukar nog blomma hos mig också ibland. Jag har vildrucola på ett ställe som den själv har valt och den kommer faktiskt upp år efter år och har inte heller de där krypena som äter upp den på det stället, så jag låter den hållas och äter glatt!/Mimi

  SvaraRadera
 9. Ruccolablommorna är både vackra och goda - piffar upp salladen!

  Jag skördar faktiskt mina skockor i mars-april, innan de vaknat till liv. Gör det i samband med att jag gallrar och flyttar dem. De har en tendens att bli måååånga och sprider sig glatt överallt. Men attans så goda de är!

  SvaraRadera
 10. Ja den kände jag igen,tio brukar alltid gå i blom, precis som vintersalladen. I år har även persiljan gått i blom! Tänkte testa att spara frön och så av den.

  Jag tror att du kan börja skörda skockorna snart men även vänta om du vill och tom skörda i vår istället. De är jättegoda! Tyvärr fick vi lite magproblem av en soppa jag gjorde... :-S Bättre i gratäng med annat oxå tror jag!

  Kram

  SvaraRadera