söndag 11 mars 2012

Söndagsbabbel..

En vårhelg har snart passerat och jag känner mig nöjd med mina dagar.. idag har jag t o m varit ute lite i trädgården och fortsatt vårstädningen.. det tar sig så sakta. Lite mer våririsar har slagit ut, snödroppar o de tidigaste vårkrokusarna och vintergäcken blommar för fullt.. och getingarna (eller är det bin?) har vaknat i solen och kretsade runt min nyinköpta julros jag planterade i kruka o ställde på trappen..

Ja jag har vårkänning!! o jag TOKGILLAR.. 


Gårdagen var lite kallare (blåsigt värre) och jag tog en snabb tripp till Pingstkyrkans loppisförsäljning här i staden och tyckte nog jag fick med mig ett par fynd. En stor pepparkvarn i trä för en guldtia.. och ett fat från Uppsala Ekeby med ett litet rådjur för en 50-lapp.. ja jag kände mig nöjd.


Vad tycks om denna lilla näpna person.. blev riktig förtjust i den och tänkte att det ska stå på något bord i trädgården med lite vatten i kanske ..


Försökte Googla lite på fatet för att se hur gammalt det kan vara.. det har inte den typiska märkningen och när jag hittade ett ställe där man kan se Ekebys olika stämplar genom tiderna såg jag att denna var en av de första. EKEBY instämplat i godset med rak enkel text.. 1910-1930 tror jag det var. Lite spännande och själva fatet är lite marmorerat som ni ser och är tungt och gediget. Hittade inget fat som såg direkt ut som detta men med rådjur i samma form såg jag flera fast yngre, undrar om mina teorier stämmer?


På fatet ligger ett annat sak jag blev förtjust i när jag skulle köpa band till en stol, en bit av den vackra pärlspetsen fick också följa med hem.  Kanske kommer den att bli en dekoration till någon liten väska o på tal om väskor så har jag sytt färdigt en liten en idag..Det är ett gammalt rosenbroderi som jag använt och ivoryfärgat sidentyg lagd i små veck om. Pilligt men roligt för jag tycker det är så fint med de där små vecken, blir så romatiskt o vackert.. precis sånt som jag tycker om och gillar att dekorera med här hemma. Nu står den på stora skåpet och bara är fin och så finns den såklart i shopen..

Ha en fortsatt bra söndag och så hoppas vi på vårvärme denna vecken..

Kram Moa

12 kommentarer:

 1. Har också varit ute och vårstädat lite smått. Nu har man ju fått smak på det så jag hoppas att vädret fortsätter såhär.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Vårkänslor här med! Tokgillas såklart :)
  Vilket vackert rådjursfat, visst är det kul om man kan forska lite och få en historia, tänk om rådjuret kunde tala ...

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 3. Jag tokgillar jag med :) och det är underbart med del långa, ljusa dagarna, hinner ju så mycket! (och vad gjorde jag i februari?)
  Precis ett sådant fat hade min morfar som askkopp!!!! Minns det så väl, men inte vart det tog vägen... Jag håller mig från loppis nu, det blir lätt förmycket ;) men om dottern åker dit på onsdag, skall jag be henne köpa en gammal persienn som jag kan ha som namnlappar i trädgården, skall vara bra har jag läst någonstans.
  Ja, nu drar det ihop sig till resan, på lördag natt åker vi till stockholm för att ta flyget söndag morgon. Det börjar bli små klädhögar på golvet i lilla rummet, först allt jag vill ha med ;) sedan får jag börja gallra *fniss* Måste ju ha plats för lite med mig hem också.
  Ha en bra vecka, jag skall korta ned mina dagar nästa veckan och njuta av vårvädret hemma, jobba kan jag göra när det regnar ;) Kram ♥

  SvaraRadera
 4. Visst är vädret härligt? :-) Underbart söt väska du gjort, vill ha! Rådjuret är väldigt näpet också, gillar visst allt. Ha en fin söndag, kram

  SvaraRadera
 5. Gillar ditt fat mycket! Passar till så mycket både ute o inne!
  Jättevacker väska, du är väldigt kreativ!
  Ha det gott i solen!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 6. Din lilla väska med det underbara rosenbroderiet är sååå vacker! Blir riktigt Avis....
  Kram/Randi

  SvaraRadera
 7. Ett så fint fat. Ta med det till antikrundan nån gång, vetja. Där får man ju svar på allt.
  Ha det gott i våren. /Knatten

  SvaraRadera
 8. Hej Moa. Åh så fin din lilla pärlspets är. Väskan du gjort är med en 10 poängare
  så söt. Ja Uppsala Ekeby gjorde ju de där faten men oftast gröna har inte sett dem med det grå det var nytt för mig Just rådjuren är så smäckra egentligen ganska enkelt gjorda men ändå så fulländade.Dina härliga små väskor är ögongodis . Trevlig helg på dig.

  SvaraRadera
 9. Låter verkligen som en skön söndag, loppis o trädgård o allmänt mys. Härligt! Hoppas du får en lika skön vecka!

  Kram

  SvaraRadera
 10. Hmm, tror min kommentar försvann... Låter som en härligt skön söndag! Hoppas veckan blir lika bra.

  Kram!

  SvaraRadera
 11. Hejsan!
  Ja, där kan man ha rådjuren och inte i trädgårdarna "ler". Vackert fat och visst är det skönt när vårvärmen kommer. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera