söndag 13 december 2009

Blomkalendern - Lucka 13.. Luciadagen och Tredje advent.



Juletid.. Luciatid ja nu är det redan tredje advent.. Lucia har precis gått iväg och jag sitter med kaffekoppen och myser. Tänk om det kunde vara så här lugnt och mysigt hela tiden fram till jul. Så mycket mer jag skulle njuta, känna in och bara vara. Men vi alla har en del måsten!! en del? Men som sagt det är nog bara vi själva som har så stora förväntningar på hur vi vill att julen ska vara, vår fantasi om den perfekta julen.. 

Men vet ni, jag tror eller vet att julen kommer ändå, även om allt inte är nystädat, mörkret faller ju tidigt och då syns inte allt..fiffigt eller hur? 

Det finns faktiskt mycket man kan köpa i affären i matväg, man behöver inte göra allt själv.. eller hur? Bara så mycket som man själv vill och tycker är kul, så ska jag göra. Idag är det kalas igen, Svärsonen fyller år och efteråt har jag lite Guldstund med lilla barnbarnet Cornelia.
Vi ska klä vår gran.. som jag skrev om i går kväll.. mystid och verklig härlig tid, sådant som jag vill prioritera jämt.. vara med barn o barnbarn.. inte alltid det blir som jag vill men jag njuter desto mer när det händer.
******************

I dagens lucka är det en kär älskling, Rosa helenea, Lykkefynd.. tror det stavas så.. *ler*.. men så fin hon är, ren njutning när den är som bäst. Försommarens drottning bland klätterrosorna tycker jag. Vilken är din favorit bland de klättrande rosorna..?


 


Dagens recept är ett knäckebröd, att vara utan ett gott knäcke på Julbordet går ju inte, här är ett recept jag hittade i en tidning.. lät så gott tycker jag:
"strö lite flingsalt på brödet innan gräddningen.. " hmmm... säger jag bara ...

Får se nu om jag hinner med detta baket.. men jag skulle vilja.

 

*************************************************************
Fröknäcke


I


*************************************************************
Ha en skön och mysig Lucia dag och en fin Tredje advent..
Kram



5 kommentarer:

  1. Godmorgon..Idag är det vitt på marken och jag är så glad för det..jo visst sätter man en viss press på sig själv jag tror det är svårt att inte göra det..jag skrev just det igår" och jag som lovade mig själv en Ernst Jul" Då menade jag just att bara njuta som han gör..Kram till din dag..Susanne

    SvaraRadera
  2. Trevlig Lucia o ha en underbar stund med Cornelia.... Guldstund, vilket bra ord ;-)
    Nina

    SvaraRadera
  3. Kloka ord! Själv tänder jag ljus och bara är.Sedan plockar jag lite i min egen takt. Städningen den tar vi lite i taget.Håller man på med kransar och annat pyssel så får man ju automatiskt röja upp efter sig. Ha en riktigt skön luciadag
    kram *piah* Vita blommor är ljuvliga!!!

    SvaraRadera
  4. Vilken vacker adventsljusstake!
    Njut av stunden. Kram.

    SvaraRadera
  5. underbar bild på din adventsstake!

    Du har helt rätt också. Vissa saker gör affärerna såååå mycket bättre än vad jag gör dessutom!
    Hoppas att du och Cornelia hade det supermysigt!

    Kram

    Flisan

    SvaraRadera