söndag 7 februari 2010

Så här ser det ut idag..


Snö snö snö.. och vart ska allt ta vägen, finns ju hur mycket som helst och har man tur tar snöröjarna vallarna på trottoaren, sådan tur hade vi häromdagen när sambon stod o skottade tog föraren en tag utmed hela vår trottoar så nu är det fint och slät där.
  Värre är det på insidan av häcken..


Man undrar hur och var allt ska ta vägen när det börjar töa, snön är lika hög som häcken, bara intill väggen så kan man ana hur långt ner det är till backen och mitt grus.

 
Idag är vädret lite grått och tråkigt.. -1 så det är helt okej, igår lyste solen och jag fotade massa men kollade aldrig inställningarna.. kritvitt sken på alla kort. *fniss*.. så går det när man inte kollar inställningarna och har en sambo som börjat pilla på kameran, kul att han vill lära sig men nu får jag lära mig att inställningarna KAN vara fifflade med ..Tog ett jättevackert kort trodde jag med solglitter i alla istappar som hänger ner från vårt uterumstak.. Idag såg det ut så här utan solglittret, man kan nästan inte se att vi har en trappa utmed fönstren, som har 5 trappsteg!!. Närmast intill är en gigantisk hög med snö i ett land efter snöskottning på garagetaget.
Till idsommar tror jag nog att jag kan se det landet igen.. eller vad säger ni som är vana med mycket snö, finns det hopp om att se vårlökar i vanlig tid.. i alla fall till påsk.. ?

Ne .. nu behöver jag och ni lite somriga bilder igen..lite bilder från Skåne vart annars!
Detta är ett fantastiskt växthus, 2 stycken ihopbyggda i fil, helt i trä och vackra stengolv och även fina murade väggar på ett par ställen..En härlig gång med skirt tak av spaljeer och gången är kantat med blåaste irisar.. 

  

Murreva.. har jag, men inte växer de så här!! Kanske en 20 cm upp på carporten, skulle behöva växa lika mycket som denna för o dölja den fula väggen.

  

Har man en stor damm, kan man ha turen att en andmamma tycker den är tillräcklig trygg för hennes små barn.. 

  

Detta får vara avslutningen på dagens inlägg.. och så går vi ut o skottar lite snö eller åker kana eller nåt..
Kraam..

 

13 kommentarer:

 1. Tack för dina fina bilder sommarbilderna behövs i vårt insnöade land

  SvaraRadera
 2. Jag undrar också hur det kommer bli när snön väl börjar smälta. Tjälen ligger djupt så vart ska vattnet ta vägen..?

  SvaraRadera
 3. Ja nu längtar man så till vår och sommar! Visst är det vackert med all snö men jag tycker allt det får räcka nu! Fast det är klart...så här tidigt kan ju inte våren komma..hihi! Ha en fin söndag! / Irene

  SvaraRadera
 4. Åååååh, så skönt att få se sommarbilder efter att ha skottat en lång gång till soptunnorna här hemma!
  Ha en skön söndag!
  /Cyrene

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig blandning av bilder, snö/sommar.

  Vi har inte fullt så mycket snö som ni har med någon dm har vi.

  Sitter här som på nålar just nu. Håller nämligen på att testa om jag tål ett äpple som heter Gloster. Det innehåller inte så mycket allergiframkallande protein som andra äpple men jag är ändå nervös. Tar en liten liten tugga åt gången och hela familjen är hemma så jag känner mig inte helt otrygg ändå, men lite nervöst är det.

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Vackert, jag har skottat fram trappan :)
  Ha en fin dag, kram.

  SvaraRadera
 7. I dag har Mannen varit på taket och skottat all snö......och det är ju massor.
  Så nu har vi massor på backen som ska smälta....men,men så är det.
  Idag har det varit underbart vackert februari väder sol och minus 8 grader jag tog en liten promenad och fick frisk luft i lungorna annars har jag inte varit ute på flera dagar.
  Det är skönt att titta på dina underbara sommarbilder tänk snart så....

  Kram!

  SvaraRadera
 8. Här har vi haft en underbar vinterdag idag. Det är människor överallt, i slalombacken, skidspåret, på promenad, på sparktur och på skotrar - jag tror alla har njutit av dagen. Jaa, jag bor ju i glesbygden och då blir man väl lite till sig av att se många människor... ;)

  Här brukar alltid snön ligga till påsk oavsett när den infaller. Det var fel svar va? =)

  SvaraRadera
 9. Usch ja vart ska all snö ta vägen? Jag har insett att vi troligen får ner en del vatten i källaren!!! Och som du säger med vårlökarna, när kan vi se dom. Jag som för en gång skull har planterat jättemycket tulpaner. Vi får väl göra som man gjorde när man var liten (iallafall jag). Jag samlade ihop all snö i en hink o la de på vägen så det skulle smälta. Fast det blir nog ett fasligt arbete. /Knatten

  SvaraRadera
 10. Om du bara visste vad jag är lycklig över de fina vantarna! För att inte tala om min tonårsdotter som i ett nafs försökte lägga beslag på dem :-)

  Tömde faktiskt inte brevlådan förrän idag på eftermiddagen. Här har kommit så mycket snö så man har fått ta sats när man ska någonstans. Vi var hemma sent på fredagen och lådan blev inte tömd - förrän idag när maken gick ut och skottade!

  Tack snälla snälla för vinsten. Jag kommera att skriva om dem i nästa inlägg om det är ok för dig.

  Kram Sussie

  SvaraRadera
 11. Man börjar undra om det kommer att finnas ett slut på denna vinter...

  SvaraRadera
 12. Visst längtar man efter att snön ska försvinna nu. Härliga sommarbilder du också blandat med snön.
  Ha det gott.
  Kramis Birgitta

  SvaraRadera
 13. Ja, fy, nu får det vara nog med snö!

  Tack för att du visar lite uppiggande sommarbilder som man blir glad av!

  Så fina!

  Ha en finfin vecka!
  Nu hoppas vi på lite sol eller hur?

  Kram

  Flisan

  SvaraRadera