tisdag 2 februari 2010

Utlottning igen.. 3 biljetter till Älvsjömässan


För mig är Skånes trädgårdar något speciellt, en helt annan odlingszon och atmosfär, allt är så himla mycket större och vackrare i Skåne, växligheten alltså.. *smile*. Dessutom har jag ju åkt med mina vänner på trädgårsresa en gång 2008 och planerar som bäst för nästa resa nu i sommar, det ger också mycket speciella minnen och känsla för Skåne.
 
Lite bilder från Trädgårdsresan 2008, Ulla Mohlins trädgård och ett vallmohav hos Sylvia i Möllehässle. 

Men innan dess så är ju den stora Nordiska trädgårdsmässan i Älvsjö den 8-10 april 2010. Och där är den skånska idéträdgården med för första gången. Hela 77 m2 stor och i den utlovas; doftande skånsk äppellund, en skir grön bokhäck, välklippta buxbomsklot, magnolior, tulpaner, knoppande rabarber och en stickig överraskning på hjul!

 

Ulla Mohlins välklippta buxbom..

Kan man bli mer än sugen på att åka till mässan och titta. Och när jag blev kontaktad av Lena Birgersson på Tourism in Skåne AB med frågan om jag ville lotta ut biljetter till mässan på min blogg tvekade jag inte en sekund.
Vill ju gärna att några av er får ta del av detta, att få gå där på mässan när det förmodligen fortfarande är snö utanför och njuta av av blommande blåsippor och knoppande träd. 

Bild från Botan i Lund Foto: Lena Birgersson

Man får en riktig vårvitaminkick kan jag utlova.. jag vet! Var där för ett par år sedan med en kär trädgårdsvän.. bodde på hotell och gick på mässan.. vilken helg det var, njutning på hög nivå kan jag lova.


Och i år bygger trädgårdsjournalisten Gunnel Carlson tillsammans med skånska trädgårdsmästare och elever från Sveriges Lantbruksuniversitet i Alnarp upp den Skånska visningsträdgården. Allt för att väcka besökarnas längtan till Skåne ...

 
Kjell Åberg samt John Taylor, Foto: Helene Toresdotter

Under mässdagarna finns en rad skånska trädgårdspersonligheter i montern. Från en scen i montern intervjuar Gunnel Carlson bland andra: Karin von Schenck, Sparrisgården, Skillinge, Kjell Åberg, Åbergs trädgård, Ystad, Philippe Plönninge, Fredriksdals trädgårdar, Helsingborg, John Taylor, Slottsträdgårdens trädgårdar, Malmö, Peter Englander, Apotekarns trädgård, Simrishamn, Rune Brand, Örtagårdens Plantskola, Vinslöv.

Ja som ni ser är det fullspäckat program och mycket kul utlovas i Skånes informationsmonter som t ex utlottningar.

Katt i Åbergs trädgård Foto: Helene Toresdotter

Vad ska man då göra för att vinna biljetter frågar ni nu.. ja inte speciellt mycket. 

Länka så att det sprids till många = extra lott.. och så en kommentar här men jag vill gärna att ni berättar om er favoritträdgård i Skåne så jag får lite tips.. *ler*, inget krav men en kul grej. Vill ju ha så många tips som möjligt inför min och mina trädgårdsvänners Trägårdsresa i juni..Om man inte har en blogg går det naturligtvis bra med enbart kommentar.. 

Lycka till nu!
1:a pris är 2 stycken biljetter till Älvsjömässan värd 280 kr.
2:a pris är en biljett värd 140:-

Tävlingen pågår till 1 mars..37 kommentarer:

 1. Vad spännande Moa det måste man ju bara försöka sig på att vinna. Min favorit trädgård måste nog bli Sofiero i alla fall!

  xx Tyra

  SvaraRadera
 2. Ps Jag lägger länken i gruppen Köksträdgården FB.

  SvaraRadera
 3. Jag har ju velat om att åka dit eller inte. Nu låter jag lotten avgöra, vinner jag två biljetter så blir det mässa, om inte... då får jag väl fortsätta med mitt velande "skrattar" Länkar såklart. Skånsk favoritträdgård... men Moa vilken annan trädgård än min egen kan vara min favorit?!

  SvaraRadera
 4. Hej, hej! Här e' jag!
  Kan du inte fixa vinst till hotell med;)))!?/Anja

  SvaraRadera
 5. Visst är det härligt med trädgårdsmässa och trädgårdsresor. :) Jag kan inte åka dit i år, och deltar inte i utlottningen även om det hade varit kul! Kram Karin

  SvaraRadera
 6. Mina favoritträdgårdar är Norrvikens Trädgårdar (speciellt då under dansken Tore Andersens tid där) och så naturligtvis Sofiero.

  SvaraRadera
 7. Inte kan jag åka till mässan, tyvärr, och trädg. i Skåne finns ju massor. Min egen är naturligvis den bästa,men den är ju inget för riktiga nördar. Den passar mej. Men
  En väldigt härlig grej här i Vinslöv, om man är intresserad av Pelargoner är http://www.samlarpelargoner.nu/.
  Ett stort Pelargonhus med flera 100tals sorter.
  Sen tror jag att Ni ska leta hos trädg. föreningarna för det finns så många med "SMÅ" egna täppor som bara är så underbara
  Välkommen till Skåne
  Ninne

  SvaraRadera
 8. Hu då! Blir det 200 kommentarer den här gången med? Men visst vill jag vara med o vinna!!! Och visst kommer jag att länka!!! Och mit bästa Skånetips blir inte trädgård utan natur:Ales Stenar. Men där har du väl varit. Snacka om att känna friheten kittla i tårna. /Knatten

  SvaraRadera
 9. Det här kan man ju inte missa!!
  Jag länkar..
  Min favorit i förra årets trädgårdsrunda blev Kristina Mandahl/Åke Axelssons trädgård i Ramlösa..
  Rolf o Gunilla Bengtssons trädgård i Rögle, Lotte Hermanssons i N.Varalöv, var inte så dumma de i heller.
  Kram Lily

  SvaraRadera
 10. Oh, vad kul. Det här vill jag ju förstås inte missa. Tänk om jag vinner, då kanske jag får träffa dig igen ;-), det var ju också två år sen. När det gäller trädgårdar i Skåne så säger jag bara Sofiero. // Kram Peter

  SvaraRadera
 11. Vilken härlig tävling :-)
  Jag har aldrig varit uppe på Nordiska trädgårdsmässan, däremot har en väninna varit där och hon har talat sig varm om den.
  Vill gärna vara med i utlottningen, länkar till dig från min egen blogg.
  Ha det gott i vintervädret. /Ingela

  SvaraRadera
 12. Nu är länken på plats också....

  SvaraRadera
 13. Vilken bra ide, att efterlysa härliga skåneträdgårdar här! Vi får allihopa göra det under våren för att samla in godbitarna. Hoppas verkligen vi kommer iväg. Fick du mailet av Lotta med länkarna till vandrarhemmen?
  Jag har inte möjlighet att åka på mässan utan önskar alla andra lycka till i utlottningen och satsar på Österlen - längtar!

  SvaraRadera
 14. Vill väldigt gärna vara med i utlottningen av biljetter!

  Alnarpsparken har mycket spännande att utforska:)

  Rebecca

  SvaraRadera
 15. Ja, Skåne är underbar :=))) Massor av trädgårdar att besöka och njuta av. En favorit trädgård som vi besökt flera gånger är Lone och Kenneths trädgård i Axelvolds, har öppet under trädgårdsrundan och är ett måste varje år. Titta in till oss, vi har massor av tips under etiketter… Trädgårdsrundan Skåne och Utflykter.
  Fick jag inga vantar så vill jag inte ha några biljetter…skrattar… Har ingen möjlighet att fara på den mässan.
  Kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 16. Vill såklart vara med i utlottningen. Länkar från min sida. Ha en riktigt fin dag/Gela

  SvaraRadera
 17. Såg att ni funderade på att besöka Österlen denna gången och då kanske Ulriksdals Trädgård i Kivik kunde vara av intresse. Där finns det massor av Japanska lönnar och Julrosor som är deras specialitet.

  SvaraRadera
 18. vill ju så klart vara med i utlottningen, tyvärr kan jag inte säga något om skånes trädgårdar, bara att det alla visar gör det värt en resa någongång:)
  jag länkar inne i min blogg;) och mässan den längtar jag till även om jag kanske inte kan gå så många dagar som jag brukar göra;)...ha det så gott // malin

  SvaraRadera
 19. så där ja nu ligger den inne hos mig som länk;)

  SvaraRadera
 20. Hej!
  Självklart skulle jag vilja vinna biljetter till trädgårdsmässan i Älvsjö. Jag har länkat till min sida.
  Ha det gott.

  SvaraRadera
 21. Hej Moa!
  Det är klart att en skåning vill vinna biljetter till ett evenemang om när Skåne kom till den stora Hufvudstaden.
  Min länk till din tävling finns här:
  http://annama-trdgslivannatliv.blogspot.com/2010/02/blooming-friday-ranunkelprakt.html
  Och så ville du ha förslag på trädgårdar att besöka i Skåne.
  Nuvarande ordförande i Rosensällskapet i Skåne: Sven- Åke Jansson, har en hel park i Färlöv, fylld med rosor och annat.
  Länken finns här:
  0http://www.prastgardenifarlov.se/index.htm
  Ulriksdals Trädgård i Kivik är både plantskola och utställningsträdgård. Fast egentligen skall man besöka den vid julrosutställningen i april/maj. Länken finns här:
  http://www.edafos.se/tradgard/
  Är man rosfantast finns det två rosplantskolor att besöka på sommaren i Skåne, dels Raskarums Plantskola vid S:t Olof; länk:
  http://www.raskarumsplantskola.se/
  och Roskraft, som ligger nära Ale stenar, också väl värt att besöka; och här är länken:
  http://www.roskraft.se/
  Och sedan kan man kanske, i samband med Skånebesöket, också komma hem på en kopp kaffe&dyl hos denna damen i Åhus by the sea...
  Ha det gott så länge!
  Kram!
  AnnA

  SvaraRadera
 22. PS!Ingen 0:a framför länken till trädgården i Färlöv.
  DS.

  SvaraRadera
 23. Jag vill var med i utlottningen och länkar i bloggen. Härligt att våren är på kommande!

  SvaraRadera
 24. Ja men självklart vill jag också vara med i utlottningen. Dessvärre har jag inga trädgårdar att tipsa om i skåne (inte min region), men jag hoppas att många andra har det. Om inte annat så kan du ju säkert få en massa tips på mässan.

  Länkar gör jag förstås hos mig.
  Trevlig helg!
  Kram Mia

  SvaraRadera
 25. Hallå Moa, den mässan ska jag självklart besöka och det vore fantastiskt om jag kunde få vinna biljetter. Vi ska gå alla tre tillsammans, jag, Sofie och Kajsa, och hoppas på att träffa fler bloggare på plats. Vi kommer definitivt att hälsa på Annika C, som ska vara där i någon monter.

  I alla fall, en trädgård som du absolut ska besöka är Ulriksdal vid Kivik. Där får man boka tid för visning och så har han försäljning av lönnar och allt möjligt. Supersuperfint.

  http://www.edafos.se/tradgard/

  Jag fixar en banner på bloggen till tävlingen trots att jag inte vill att fler ska vara med :D

  Kram

  Marit

  SvaraRadera
 26. Hej Moa, nu ligger bannern på bloggen. Onödigt synlig enligt mig :D

  Marit

  SvaraRadera
 27. Hallå igen Moa, den där vallmon som du visar är underbar, vad är det för sort?

  Marit

  SvaraRadera
 28. Jag lottar själv ut biljetter på min blogg, men har ingen själv så jag prövar lyckan hos dig!!!
  Ha en skön helg önskar Växthusmadam

  SvaraRadera
 29. Hejsan.
  Vill gärna vara med om utlottningen av biljetter till mässan. Var tänkt att åka till Umeå men den är inställd i år. Får åka längre då....det blir en bit från norra Jämtland.
  Hoppas på tur.
  christin_hermansson@hotmail.com

  SvaraRadera
 30. Vill gärna vara med och tävla om biljetter till mässan. Vill så gärna kunna åka dit tillsammans med mina systrar, som jag träffar alldeles för sällan! Har även länkat från min blogg.

  SvaraRadera
 31. Hej! Vill också vara med och tävla om biljetter till mässan. Håller med en tjej längre upp här angående vallmon. Den är verkligen jättefin. Härlig bild för övrigt.

  SvaraRadera
 32. Vill absolut , vara med o tävla om biljett...
  Har ingen favorit trädgård i Skåne , men det kommer jag kanske ha efter sommaren 2010 - Har nämligen tänkt att ta med maken till en del trädgårdar i sommar och fått många trevliga förslag här

  SvaraRadera
 33. Klart jag vill vara med och tävla! Har länkat från bloggen såklart. MEn hmm... trädgård i Skåne... ja Sofiero känns ju som ett givet besök, annars vet jag faktiskt ingen. Bor ju inte där ;-).

  Nu håller jag tummarna!

  Kram M

  SvaraRadera
 34. Jag vill gärna vara med i utlottningen!

  Jag länkar så klart från Smultronbo!

  Mitt tips i skåne måste nog vara Tirups Örtagård i Staffanstorp.

  Hoppas hoppas hoppas :-)

  Kram Camilla

  SvaraRadera
 35. Ja ja vill absolut pröva lyckan! Länkar så klart. Nu är det många år sedan jag var i Skåne, tyvärr, men när jag som barn bodde i Ystad var in favoritträdgård fam. Högastens trädgård bakom dåvarande Z-Hanssons möbelaffär. Tror det faktiskt var Ystads äldsta. Som ett hemligt himlarum. :)

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 36. Åhhhh, jag vill så gärna ha en biljett till!!! Jag länkar för att öka på min lycka.
  Jag far flera gånger om året till Skåne, försöker pricka in Mandelsmanns, Apotekarens och Ulriksdal på mina turer. Är jag ända bort till Helsingborg blir det gärna Sofiero och Fredriksdal.
  // Catarina

  SvaraRadera
 37. Hej här kommer en tjej som också vill vara med på utlottning,min favorit får bli Ulriksdals trädgård i Kiwik för jag har inte varit på så många ställen eftersom jag bor i Uppsala.
  mvh lenashantverk.blogspot.com

  SvaraRadera