måndag 20 februari 2012

Farfars skåp och min Glasflaskor..

Farfars gamla skåp som stod i sommarstugan till mitten av sjuttiotalet, som jag minns det så tyckte jag det var gammalt o fint redan då. När stugan såldes fick jag skåpet och en gammal bäddsoffa som har följt med mig i flyttar o ett par separationer.. inga större antikviteter men för mig är de fina minnen. 

Idag står skåpet i vårt vinterbonade uterum och är ommålat, skavt och bara så fint. Minns när farfar hade gammalt fint porslin i det som de gamla  röda kopparna med vita prickar, undrar var det tog vägen? Sådana skulle vara roligt att ha idag men jag kanske springer på något liknande endera dagen så som jag ränner runt på loppisar o antikställen i grannskapet.I mitt skåp finns inget porslin men väl något som mina barnbarn gillar när de kommer. Små leksaker jag köpt på loppis eller små saker som är sparade sedan mina egna var små. Sambon har ju tre barnbarn och jag har också tre.. alla vet att där är leksaker så den står vidöppen vid alla besök. Vi spelar spel, leker med lego, läser eller bäddar till nån nalle i korgen. Allt är lätt o slänga tillbaka vid slut av besök och jag kan sedan njuta av mitt skåp när jag sitter där i korgmöblerna och stickar. 


Just idag har jag "Pyntat om" på mitt skåp, nya blommor har köpts och jag har samlat ihop mina glasflaskor jag samlat på mig. Gammalt nytt och blandat i en härlig röra.. En väldans dyr i en antikaffär.. eller ja 175 kr.. en kostade bara 5 kr.. t o m Kamprads små flaskor finns med.


Mitt nya ögongodis som jag kan njuta av i veckan när jag är ledig.. hmm.. smaka på ordet, LEDIG.. Ja det är gott att vara fri som fågeln nästan.. i alla fall.

Hoppas ni har det lika gott som jag.. 
Moa..

13 kommentarer:

 1. Väldigt fint du har det. Och underbart med ärvda vackra möbler, det har jag också nära mitt hjärta. kram

  SvaraRadera
 2. Jag har också ärvt ett gammalt skåp som är mig oerhört kärt. Vem vet kanske får det agera leksaksskåp åt mina barnbarn en vacker dag - det är jädra opraktiska hyllor i det iaf =)
  Ledig - din gottegris "ler" Njut, för det har du gjort dig förtjänt av / Kram

  SvaraRadera
 3. Praktiskt det där att ha det samlat och lättillgängligt ;-)

  SvaraRadera
 4. Jag har inget ärvt skåp men jag skulle vilja ha. Visst är det skönt med lediga dagar jag jobbar numera bara antt, med det kommer fler lediga dagar men ännu så har den där sprudlande energin inte infunnit sig förräns idag då vi har fått ett riktigt vårväder, snön bara rinner av, fram kommer gräsmattan lyckan e total. :)

  SvaraRadera
 5. Så snyggt, kul med möbler som har historia.

  SvaraRadera
 6. Vilket härligt skåp! Kul med möbler med historia också.

  Kram

  SvaraRadera
 7. Vilka fina bilder,härligt med gamla skåp med massor av plats ,och när man stänger dem ,jättefina att titta på
  Ha en riktigt skön ledig vecka

  SvaraRadera
 8. Vilken smart idé och dessutom snyggt och prydligt!
  Kram Ranid

  SvaraRadera
 9. ja, sånt vill man ju ärva - mycket av! Så fint! Jag har letat lite smått efter en "leksaksgömma", men det är inte så lätt att hitta gamla, fina möbler häromkring. Så vi köpte en skänk på Ikea, men kommer en ek-buffe´/-skänk i min väg, så får den nya flytta på sig!
  Snyggt med glas i en samlig så!
  Ha det gott! Lena

  SvaraRadera
 10. Vilka fina flaskor du har! jag är flasksamlare jag också men inga sådana fina har jag.
  Ha det gott
  annika

  SvaraRadera
 11. Jättefint skåp och det gör sig fint i uterummet - som också är jättefint :9 Man får lite blodad tand när man möblerar med gamla ting, göra om och måla om, det blir ett fint och personligt hem tycker jag, blanda gamla möbler med nya, moderna.
  Gott att vara ledig, ha tid för det där man aldrig hinner med... :) Ha det så bra och jag, vi gissar jag, väntar på rapport om stolarna :) Kram ♥

  SvaraRadera
 12. Beautiful and very romantic dear Moa!

  Kisses and greetings! :)

  SvaraRadera
 13. Vilket fint skåp och härligt med blandningen av gammalt o nytt! Det är så kul med gamla saker som man har minnen av.


  KRam

  SvaraRadera