söndag 26 februari 2012

Krokusarna blommar och nya böcker..

Vilken härlig helg det varit.. solen har lyst och det har varit en klarblå himmel. Kall vind men i lä var det helt underbart och gott, hoppas ni alla haft det lika skönt som jag! Ute börjar det sakta vakna till liv, mina dubbla snödroppar börjar slå ut o några av de vanliga enkla. Förstår nu att jag måste tänka till var jag sätter dessa tidiga älsklingar så de slår ut fortast i grannskapet.. Har inte funderat så mycket på det förut men känner behovet att få mitt lystmäte fort fort på senvintern som det fortfarande är..eller?! . I detta väder luras man att tro att våren är på G i alla fall... och härligt är det!


Dessa krokusar måste ju ha det perfekta läget.. blev så glatt överraskad när jag hittade dem, vilken lycka!! Ja våren kanske är på gång,  mina julrosor som blommade så vackert i januari innan kyla, snö o drivis kom in över grannskapet krossades under snömassorna men nu ser jag små knoppar igen och de gamla ligger som bruna slamsor i jorden.. det finns hopp om en ny blomning alltså.

Har ni varit på bokrean förresten? Jag var där i fredags och hittade små pärlor som jag bläddrat i flera gånger redan. Bergenströms kokbok "Under valnötsträdet" ska bli spännande att laga lite mat ur denna, har hennes andra böcker och gillar dem skarpt. En jag köpte till ordinarie pris var boken om att baka "Macarons" de ser så himla goda o läckra ut dessa små franska läckerheter. Dessutom kom jag på att sambon kan äta dem för man använder inget mjöl i dessa. Någon som har bakat sådana här? Färgpasta ska man ha och det fanns då inte i min vanliga Ica, får leta på andra ställen.
 

Stilguiden var en spännande bok också, den visar olika stilepoker vad gäller möbler.. sånt tycker jag är så roligt att sitta o titta i så den blev jag också glad över. Men den som jag läst mest i nu i helgen är "Engelska trädgårdar", en helt ljuvlig bok med små korta avsnitt om olika sevärda gamla anrika o historiska trädgårdar i England. En karta visar var de finns så det är väl bara o beställa en resa nu då och hyra bil o bila runt för att titta på allt fint som finns.. o vilken lycka det vore!

Ja det var väl allt denna söndagkväll.. nu får ni fortsätta o slappa i soffan, det ska jag göra..kram!
Moa

12 kommentarer:

 1. Underbar helg har det varit, Ann Larås Engelska trädgårdar är så bra...

  SvaraRadera
 2. Vädret har varit vackert. Men idag var det lite kallare. Än har jag inga blommande krokusar. Har kvar gransriset i rabatterna än, hade besök av tre rådjur igår eftermiddag. Dom enda krokusarna dom inte äter är dom med gula blommor.
  Jag har tittat lite på bokrean. Funderar fakstiskt på att köpa boken om engelska trädgårdar.
  Trevlig kväll!!!!

  SvaraRadera
 3. Wow...blommande krokus. Blir verkligen avis! Vilka fina fynd du gjort. Under valnötsträdet har jag i bokhyllan och du kommer inte bli besviken. Ja, vackra engelska trädgårdar finns det gott om. Det var där jag fick mitt intresse för trädgårdslivet. Man kan nästan inte missa det. Jovisst, jag ska också förflytta mig till soffan nu.
  Kram
  Randi

  SvaraRadera
 4. Visst har vädret varit underbart, men lite kall blåst. Härligt med Krokusar som är på gång att blomma.//Helen

  SvaraRadera
 5. Underbart! Härliga bilder och fina böcker :-) kram

  SvaraRadera
 6. Härligt! Sol och klarblå himmel här också hela helgen, men inga blommor i trädgården än.
  En Englandsresa vore inga fel:)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 7. Men det är ju helt fantastiskt... krokus som blommar redan! Såg att bladen var på väg upp här men mer är det inte än! Men ett härligt väder är det om än aningen kallare just idag.

  Bokrean har jag inte besökt än. Men det får väl bli endera dagen :-)

  SvaraRadera
 8. Visst är det härligt att det börjar knoppas i trädgården. Jag har bara kikat lite på bokrean, men inte köpt så mycket har liksom ingen plats...:-)
  Ha det gott!! Kram

  SvaraRadera
 9. Krokus som blommar, då får man lite vårkänslor
  Bokrean är alltid roligt ,helst alla faktaböcker
  Ha en bra dag

  SvaraRadera
 10. Hej Moa- Åhh så härligt att se dem igen man längtar sig sjuk nästan efter färgprakten. Jaha du har hittat lite fina böcker att ha det mysigt med roligt när det blir lyckat.

  SvaraRadera
 11. Den ljuva våren väntar de flesta på, eller hur? Tyvärr, vände vindarna för en stund sen och det blåste upp ett otroligt snöoväder idag, hoppas det mojnar och ger den så efterlängtade vårkänslan!
  Kul med nya inspirationsböcker! Ha sköna stunder med dina böcker!
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 12. Så mycket vackert jag njutit av här hos dig. Ditt barnbarn är urgulligt och sååå likt sin mamma. När jag ser dina bilder på krokusar kom jag på att jag inte har några i trädgården...hur kan det komma sig!? På hemvägen från Kivik stannade jag och köpte en del vårblommor för att dekorera i orangeriet.
  Mysbilden är störtskön...kaffe och en god bok är den perfekta avkopplingen.
  Kram/Randi

  SvaraRadera