tisdag 27 mars 2012

Kökstitt..

Äntligen kan jag nog säga att mitt (vårt) kök är klart, är väl en liten obetydlig *smile* anslutning upp till vind från fläkten då som inte är klart men den ska komma i veckan har jag hört från sambo. Många långa arbetstimmar har det tagit eftersom vi gjort allt jobb själva förutom några små saker.. eller vi o vi får väl i ärlighetens namn säga att det mesta har min händige sambo stått för.

Tänkte bjuda på en liten rundvandring i vårt lilla kök.. för litet är det, endast 13 m2 så det gällde att tänka till vid planeringen så man fick in mesta möjligt som man tyckte var viktigt. Vi valde Ikeas kök och hittills har det bara varit positivt. Alla underskåp har fullutdragslådor för att få bra översikt när man kollar i lådorna.. ångrar inte en sekund att jag valde detta.. så himla praktiskt.

På första bilden ser ni ut i vår hall.. en dörrlist ska upp och så är inte all täckplast borta från fläkten eftersom det inte är riktigt klart där. På sparksockeln har vi satt den breda golvlisten vi har på väggarna.. blev riktigt bra tycker vi.

Skålhandtag och knoppar i oxiderat tenn som jag köpte från en beslagsbutik på nätet, himla praktiskt o lätt. Ett blankt och lite buckligt avlångt kakel på hela väggen bakom fläkten och även vid fönstret. Det är så lite ytor så det skulle bli för små ytor med tapet eller målat tyckte vi, ser lite mer helt ut med kakel på allt.

Nytt vitmålat tak och så har vi lite snedtak mot fönstret som blev riktigt bra så här, var himla trött på det innan men nu ser det faktiskt inte så illa ut.. Mycket krönlister har sambo spikat och så har han täckt resten däruppe så vi slipper dammhål som är jobbiga att städa.


Vi valde att ha kvar den vita kyl/frysen då det inte var så gammalt o av bra märke. Nästa blir nog rostfritt men egentligen tycker jag nog det vita smälter in bättre, närmast till vänster bakom den stora luckan är ju diskmaskinen så den är ju vit. Spisen är ju bara en glashäll så den är ju inte rostfri men fläkten förstås är ju det.


Den gamla spontade väggen har tagits fram och så har vi målat den ljusgrå.. är nöjd med detta och tycker det passar in i stilen. Katten Moses sitter o äter på golven, tänk vad jag gillar golvet nu, klinker med värme och det är ljuvligt gott att tassa ut på morgonen o känna värmen under fötterna.. tror minsann Moses gillar det oxå för han ligger där o sover ibland.. *ler*


Här är sista bilden och "finhörnan" med alla vitrinskåpen. Byggde med dubbla vitrinskåp direkt på underskåpen för att få känslan av gammalt platsbyggt vitrinskåp. Alla överskåpen är för övrigt djupare än mina gamla så jag tycker det får plats massa mer, tänk så praktiskt när jag är runt på mina loppisrundor *smile*

Ja nu kan vi äntligen sätta punkt för denna köksrenoveringen.. så himla skönt!! Skönt att kunna tänka på annat och att kunna hänge sig åt våren som har kommit därute.. kan ju komma bakslag men herregud idag var det 21 grader när jag åkte hem. Så det fick bli glass och hänga med barnbarnet på gräsmattan en stund.. så himla mysigt!

Ha det gott och ta vara på de fina dagarna!!
Moa

17 kommentarer:

  1. Wosch, så fint!!!!!!!!!!!
    Längtar till jag går börja med vårt i höst.
    ska bli såååå skoj.(när det är färdigt förståss;) kram ulla

    SvaraRadera
  2. Super snyggt!! Tack går ju i kökstankar och ritar på vårat förfullt:)
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  3. Så snyggt!
    Visst har det varit en underbar 'försommardag' idag fast det fortfarande bara är mars månad enligt almanackan.
    Ha det gott
    Birgitta

    SvaraRadera
  4. Amazing and very elegant kitchen, I love this style!

    Kisses.

    SvaraRadera
  5. Så himla fint det blev, förstår att ni är nöjda! FÖrstår också din lättnad att det är klart, alltid extra jobbigt med köksrenovering, man behöver ju liksom sitt kök titt som tätt =)

    SvaraRadera
  6. Supertjusigt kök! Där blir det inspirerade att baka och laga mat kan jag tro. Kul! kram Pernilla

    SvaraRadera
  7. SÅÅ snyggt - och genomtänkt! Ni kan verkligen vara nöjda. Och nu kan du vara ute i lugn o ro o påta!
    ha det gott!
    Kram Lena

    SvaraRadera
  8. Hej Moa måste ju gratulera till ditt härliga kök. Perfekt man blir glad av fina kök det ser så rent ut listerna gör ju väldigt mycket och glasdörrarna på skåpen med.

    SvaraRadera
  9. Hejsan!

    Jag gillar också mina utdragbara lådor och vad de sväljer mycket. Gillar ditt vitrinskåpsfix och visst är det skönt när det blir klart. Ha det gott, Karina.

    SvaraRadera
  10. Så snyggt det blev, att få rumsstera i ett nytt kök inger en härlig känsla.

    SvaraRadera
  11. Så himla fint, precis i mitt tycke och smak :)) Kaklet gillade jag mycket också! / Marie-Louise

    SvaraRadera
  12. Åh, det är ju jättefint! Kan tänka mig att ni är helnöjda med fina köket.

    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Såååå fint. Ljust och fint. Fin hörnan blev super och vad fint med tegelväggen. Och skåpet. Allt e så fint.

      Kram♥

      Radera
  13. Grattis till ert superfina kök! Härligt med så mycket förvaring. Bra till smått och gott ;)

    Bra jobbat av er båda!

    Kram Tamara

    SvaraRadera
  14. Hej! Vilket vackert kök! Täntke kolal med dig om du vill dela med dig av var ni köpte kaklet och om det fanns någt artikelnr på det? Det skulle passa jättefint även i vårt kök! Tack! //Annika

    SvaraRadera
  15. Hej!

    Supermysigt kök!

    vad är det för kakel?
    Storlek mm

    /Camilla

    SvaraRadera