lördag 30 januari 2010

Vad fort ett år går..

Tankar på sol och värme är stor nu när det är ruggigt ute, riktigt kallt - 17 idag så jag tänder en brasa i spisen och drömmer mig bort..
Sitter och tittar på bilderna från vår Thailandsresa för ett år sedan..
Ja tiden går verkligen fort, och jag minns vilken vitaminkick och känsla det var att resa bort två veckor till sol och avkoppling i februari.
Resten av terminen med alla goa och jobbiga elever.. *smile*.. gick som en dans.
Man skulle ha råd och tillfälle att i fall kunna ta en vecka solsemester varje vinter just denna tiden..


Poda Island utan för Krabi..

Men för mig är det inte möjligt just nu i alla fall och då får man drömma sig tillbaka och titta på bilder.. Mycket sol o badbilder men även en hel del stadsbilder, husbilder hur det såg ut runtomkring mig. Ett virrvarr av gammalt, guldiga tempel och små böne/offerhus... alla vackra på sitt sätt. Här är ett litet axplock.


Ett mycket stort tempelområde i Phuket Town.. skinande guld och glänsande rent.

Den starkaste kontrasten är detta..
Om man klickar upp på bilden så ser man på skylten att man kan hyra rum där.. på min sida av gatan lite längre in bland palmerna var en restaurang i samma still.. med underbart god mat.. och nedanför en lite avskild strand som var härlig. Där snorklade jag för första gången.. oj vad häftigt med alla färggranna fiskar..

 Sådana här små böne- och offerhus fanns nästan i varje gatuhörn, varje litet hus har sin egen och t o m på byggarbetsplatserna sattes det först upp sådan här, såg lite lustigt ut när man åkte förbi.. ett vackert litet hus med mat och blommor och så bara betongskelett av hus o högar med jord och bråte. 

Alla (gillar inte att jag inte har ett bra namn på dem) med massa olika maträtter som byts ut varje dag.  Vet inte exakt vad de heter men var söta och ett annorlunda inslag som jag var lite förundrad över..

 

På vårt hotell fanns denna lilla söta och vackra. Där såg jag att personalen lade dit mat varje gång  innan de själva åt sin lunch..

Här är ett annat tempelområde, i Patong, själva tempelbyggnaderna var fantastiska man området runtomkring var intressant för där såg man verkligen hur fattiga munkarna är, hur de levde i små byggnader som vi knappt skulle kalla bostadshus. Bilden är tagen när det börjar skymma, 15 min efter denna bilden var det kolsvart.. vi lade lite pengar till munkarna och sen gick vi med gott samvete och åt en god Thailändsk middag..

Ja det var några få bilder från alla ca 500 jag tog där på resan, lätt att förledas att bara fota sådant som är vackert och det är ju iofs härligt att se, men intressant är ju det också när man verkligen ser hur det kan se ut där man inte "piffat" upp allting. Vi sa att de bästa restaurangerna var de små ställena med udda gamla plaststolar.. god mat, stora portioner och billigt.. *ler*.

Ja suck den som ändå satt på ett sådant ställa igen..
Får trösta mig och dig med att visa en liten sommarbild från Sverige..Det är inte fy skam det heller.. eller hur?16 kommentarer:

 1. Mmm. Lite vårlängtan kanske, men jag tycker nog att det vita kan få ligga till sportlovet, ändå.
  Härliga semesterbilder och
  fin avslutande sommarbild från Sverige!
  Trevlig Helg!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 2. Vilka härliga och intressanta bilder. Blir så sugen på att resa. Men det blir nog ingen resa för oss denna vinter. Tror jag i alla fall. Ha en fin helg./Gela

  SvaraRadera
 3. Suck, ja vad ska man säga..? Hmm... nej, jag har inget att säga mer än att det ser underbart ut. Tur man har sina foton att titta på.

  (ps. Jag har skapat en ny sajt för trädgårdsbloggar där din blogg är med- kolla min blogg för mer info!)

  SvaraRadera
 4. Underbara bilder Moa! Det är väl just DET som gör resandet till mer än bara den korta tiden där - man minns så mycket roliga saker som värmer länge, länge! Ha det så gott det går i vinterkylan!/Anja

  SvaraRadera
 5. Lykke!!! Takk for varme gode bilder i vinternatten,det var godt.

  ønsker deg en god kveld

  SvaraRadera
 6. Tack för alld en värme du sänder via skärmen.
  Är det ett år sedan::??
  Ja tiden går fort alldeles för fort.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 7. Hutter, hutter...ja lite värme hade då inte suttit fel idag/kväll...fy så kallt det är!
  Har varit ute en vända med hunden o hälsat på lilla svärmor...nu blir det tv en stund...
  Det kommer att gå fortare än vad vi tror o vips så drillar Koltrasten i trädtoppen och det blommar i våra trädgårdar..."Vi har allt framför oss ännu"...

  Kram från Malin

  SvaraRadera
 8. De bilderna satt gott i kylan -18,1 nu..... tycker faktiskt synd om hjortarna som stryker runt o letar mat, hade tre under fågelfröautomaten igår kväll, snart är de väl här igen....
  Ha´t så himla gôrgôtt det nu går
  Nina

  SvaraRadera
 9. Tack för den lilla trippen till betydligt varmare klimat, än vad vi begåvas med för tillfället.
  Snart får vi äppelträd, körsbärsblom och syrenerna i full blomning och DÅ skall vi njuta så det sjuder ur öronen :)
  Tills dess får vi hålla till godo med en par vinter semesterveckor i mars och hoppas på vårsol och späda sådder på G
  Kram / Bea

  SvaraRadera
 10. Du hade helt rätt ang vart min bild är tagen. Jag gillar det platsen i Stockholm så mycket.

  Ja den 16:e maj är det beräknat till vilken känns roligt samtidigt som det är lite läskigt. Vill inte skriva alt för mycket om det men nu har det blivit några inlägg iom att jag köpt kläder av Kinoko.se

  Tack för de fina bilderna. Härligt att få drömma sig bort lite. Att resa är ett stort intresse för mig men nu får det vänta lite.

  SvaraRadera
 11. Ja skönt att få resa tillb. med hjälp av bilderna. det är 10 år sen jag var i Thailand, så visst skulle man vilja tillb. Tror inte det blir fler ggr, så bilderna är goa.
  Den sista på Jasminen /är det väl/ var skön
  Kram Ninne

  SvaraRadera
 12. Nej, det är verkligen inte fy skam, och det är det vi får längta och vänta på, om man inte har någon utlandsresa inbokad... fast det ser onekligen härligt ut med dina Thailandbilder...värme, härligt!

  SvaraRadera
 13. Åh så härligt! Det hade inte varit dumt att byta snö och kyla mot lite värme. Härliga härliga bilder! Mums, thaimat - nu blev jag hungrig.

  Ha en fin söndag! Kram Karin

  SvaraRadera
 14. A holiday in a warm country in February sounds wonderful. Thailand looks very beautiful. Looking at the pictures must make you feel happy!

  SvaraRadera
 15. Ja bara en vecka av härlig värme vore något alla gånger, nu är man trött på mörkret och kylan. Tror jag ska kolla våra sommarbilder och drömma mig bort lite jag med!

  SvaraRadera