fredag 29 januari 2010

Trädgårdstips...


Tänkte göra några inlägg om olika trädgårdstips från olika trädgårdsbesök jag gjort, tycker det är synd att bara jag ska se alla inspirationsbilder..

Det kan handla om smarta klätterstöd  för växter eller fina dekorationer, fina växtkombinationer, vackra växter och vyer så man ser olika kombinationer. Inte så mycket "snack" från min sida.. utan bilderna får nästan tala för sig själva.. och detta första inlägg är även ett

 " Blooming Friday"  inlägg..
för blommigt blir det också och man kan se betydelsen av att välja samstämda färger..
  Mer kan ni se hos Katarina på Roses and Stuff.Nästan lite luffarslöjd blir detta lilla spindelnät, vackert och enkelt i armeringsmattan.

 

En vacker vy, kolla in stödet för styvklematisen.. en armeringsmattebit böjs och sätts fast i trädet bakom.Smart och enkelt. och så en vacker vy från denna trädgård som jag helt glömt av var den var men kan ha varit i Höganäs. En visningsträdgård mitt i samhället.. som ni ser.

 

Kattfot tror jag dessa heter.. vackert att låta sådana här marktäckare växa ut i gångarna.

 

Buxbomshjärta på gräsmattan.. bara tålamod och en bra sekatör behövs.. Här någon väldigt låg marktäckare planterad bredvid eller så är det klippt..
Japp, hur gör man såna här konstverk då? .. min tanke var att ta vanliga plåtburkar i olika storlek.. banka lite på dem så de får lite olika former.. sätta dem på armeringspinnar och låta dem ligga ute en vinter så har de nog rostat. Nja, får väl tillstå att dessa är nog lite mer avancerade men tanken finns att man kan göra någon enklare variant.Stöd för clematis eller annat klättrande. Grov pinne/stör, påsvetsade rundlar av armeringspinnar i olika våningar.. smart och vackert.

 

Fåglar gjorda i trä eller är det sten där man borrat in plåtpinnar, som huvud  är något runt och benen är armeringspinnar.. Ett gjutet fågelbad i cement efter rabarberblad, finns väl nästan i var mans trädgård snart så då är det bara fåglarna som fattas..

 

Bygga kanaler i trädgården.. stort projekt.. men man kanske ska börja med något mindre. Jag började med att göra ett lejonhuvud på keramikkursen.. som är inne på sista bränningen nu.

 

Vackra plattor i en enkel trapp, ni nere i Skåne har en guldgruva med alla fina Höganäsplattor som gjorts genom åren.. vill oxå ha.. *smile*..

 

 Vackra samstämda färger som ett hav på en konstgjord bergknalle..

Allt för idag.. håll tillgodo och klicka upp bilderna så ser ni bättre.
Blev så många bilder så jag ville inte ha dem för stora.. och inte kunde jag låta bli att "prata"..


 

19 kommentarer:

 1. Vilka roliga och fina detaljer - tex. buxbomhjärtat och spindernätet!

  SvaraRadera
 2. Inspirationsbilder kan man aldrig se för många =) Den sista trädgården besökte jag i på sensommaren, vilken fantasi de har med alla sina underbara klätterstöd och dekorationer. En hel del bilder blev det minst sagt. Ha det gott / kram gittan

  SvaraRadera
 3. Bra idé att samla kloka tips och idéer så där! Det där spindelnätet ska jag ha i tankarna i vår.

  SvaraRadera
 4. fina bilder med goda tips. Tack! Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 5. Inte så lätt alltid att hålla tyst. Vad roligt att du delar med dig av inspirations bilderna. Det var ett väldigt vackert spindelnät. Ha en fin fin helg/Gela

  SvaraRadera
 6. Mycket snyggt på bilderna. Det där hjärtat var ju kanon!

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Misstänker att du också drömmer om trädgården om sommaren och bilderna du visar idag är verkligen mumma för själen och påspädninga till mina planer...
  Dessa fröer har satt igång mina trädgårdsdrömmar nått otroligt. Ve o fasa för den "eviga" vintern vi har men den ska väl släppa sitt tag någon gång.
  Visst är "vår" loppis suveränt kul och jag hoppas innerligt att det är "falska" rykten som jag hört...En period i höstas så var jag o maken där varenda lördag o fyndade men nu har vi haft uppehåll...Lilla svärmor behöver nya gardiner till sitt sovrum och då är det perfekt att kika där...

  Kramar från Malin

  SvaraRadera
 8. Hej Moa.

  Jag blir riktigt inspirerad av dina bilder.
  jag fastnade för bilden med armeringsjärnet med strut. Du fick mig att kolla om det verkligen finns att få tagi burkar som rostar jag vet inte vilken sort. Det skulle ju vara ganska enkla att göra något liknande.

  Ha det riktigt gott
  Kramar/Gunilla

  SvaraRadera
 9. Heisann!
  Her var det mange fine tips, og dine forenklinger høres jo overkommelige ut!
  Før syntes jeg det var unødvendig med annet enn blomster i haven, men etterhvert har vi fått mer pynt, og nå synes jeg det er gøy med overaskelser bak neste busk!
  Ha go´hælj!

  SvaraRadera
 10. Fåglarna är av sten....fanns o köpa på Lisebergs trädgårdsdagar förra året. Två står o fryser utew i halvmånerabatten ;-)
  Spindelnätet kommer jag nog o försöka kopiera, har ju en hel del armeringsmattor stående i rabatter o utefter husväggar.....
  Styvklematis-stödet är ju suveränt... kommer o bli nåt modifierat när jag klurat färdigt ;-)
  Tack för inspirationen.... o
  ha´t himla gôrgôtt i helgen
  Nina

  SvaraRadera
 11. Åh vad kul med dessa läckra bilder! Det finns så mycket kreativitet i trädgårdar - härligt att få inspiration så här!
  Kram!

  SvaraRadera
 12. Hmm.., har precis anmält mig till din tävling Moa men efter att ha kikat runt hos dig nu en stund inser jag att jag mer än gärna vill ha dig i min "Blogglista".., hoppas det är okey att jag lägger dig där?
  Vill inte missa några inlägg du gör vettu:)

  Kramen igen...
  Marianne

  SvaraRadera
 13. Finfin trädgårdstips- det där med 'rostiga burkar' gillar jag speciellt! Ha en fin helg//Eva

  SvaraRadera
 14. Den vattenkanalen från en damm står faktiskt på min önskelista till sommaren. Nu fick jag ett tips till, det spindelnätet, så enkelt men vackert, tror det blir något sådant också :)
  Kul med trädgårdstips.

  SvaraRadera
 15. Hej Moa!
  Ja, här var det lite inspiration till trädgårdssäsongen är på g igen...
  Ja, det finns en del man kan göra själv, om man är lite kreativ och påhittig.
  Ha en skön helg!
  hälsn
  AnnA

  SvaraRadera
 16. Härligt inspirerande bilder!/Anja

  SvaraRadera
 17. Vad många inspirerande bilder.......får väl se om man kan stjäla någon idé och förverkliga den till våren........om den nu kommer nån gång:-)
  /kram Anette

  SvaraRadera
 18. Oj va kul idè att lista dina trädgårdstips! jag blir jätteinspirerad att tex prova göra spindelnätet :) säkert massa pill innan det är klart...
  Tack för tipsen!
  / Nettan

  SvaraRadera