fredag 8 oktober 2010

Blooming friday


Veckans Blooming Friday hos Katarina har ett tema o det är "Använt".. Lite botaniserade och fotograferande igår eftermiddag som var en ljuvlig dag.. 18-19 grader varmt på eftermiddagen så det var bara så skönt när jag kom hem från jobbet. 

En skrynklig rosenkvittenfrukt.. ser väl använt ut ?.. nu använder jag det som lite dekoration på trappen *ler*

Lökar planterades men det pratar vi om en annan dag.. jag fotade hej vilt i trädgården som är så höstfin just nu.. lite svårt faktiskt med allt solljus för det riktigt lyste av alla gula löv och kvardröjdande blommprakt.Städade på trappen bak vid uterummet.. solen och bladen blänker i fönstren in där man ser mitt underbara rum. Alla sommarens krukor jag använt staplade på trappen, får agera som lite pynt nu i hösttider.. tycker ju som många andra att gamla lerkrukor har sin tjusning...


Den här korgen jag släpade på tunnelbana o tåg från stora staden Stockholm för ett par år sedan, nu använder jag den som kruk- o fatkorg hela året faktiskt.. på vintern ställer jag bara in den i uterummet och vips blir en dekortion där också.. men nu som ni ser har jag lite för många krukor får nog hitta någon annan förvaring att använd i vinter..


"Sommarens använda krukor.."

Ja det var allt för denna gång.. önskar alla en trevlig fredag och en härlig helg.. Mer bidrag på Blooming friday hittar ni här.. 

12 kommentarer:

 1. eller hur...
  visst är det fint med krukor,
  har åxå en hel drös...
  Vackert foto på frukten....
  trevlig helg.

  SvaraRadera
 2. Att en skynklig frukt kan vara så fin:) Bra fotograferat!! Även jag gillar lerkrukor. Snyggt när de står staplade så där och i korg.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Gillar din nya header och visst är lerkrukor vackra!!
  Tjingeling
  Monica

  SvaraRadera
 4. Frukten ser häftig ut! Lerkrukor är vackra, alla får sin egen färg och nyans!
  Ha en trevlig helg!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 5. Trevligt skrynklig frukt! Och staplade krukor är alltid snygga. Hälsn mimi

  SvaraRadera
 6. Fin kvitten - från eget träd? Änvänder du frukten till typ marmelad?

  Lerkrukor är så fina och passar både till blomster och pynt :) och visst minns jag när du "släpade" på korgen från stockholm, jag släpade på en urna! hihi... :)

  I dag krattade jag löv ända tills det blev mörkt, så himla skönt ute!!! Helgen är oplanerad så det blir säkert trädgård hela dagarna långa :) Skall också få mina lökar i jorden, rensa det sista, plocka in lite mer ting och göra rent trädgårdsmöblerna inför vinterförvaring.

  Har också köpt bokstavschablom på panduro, färg så jag skall väl leka lite i helgen oxå :)


  Ha det gott, kram ♥

  SvaraRadera
 7. Stiliga höstbilder, det var inte rent lite krukor du har i löpet av en sommar!

  SvaraRadera
 8. Visst är det fint med lerkrukor i alla former
  Jättefina bilder
  Ha en riktigt bra helg

  SvaraRadera
 9. Stacked pots always look good! They speak about the gardener...about what's to be grown and had already been grown. Either way it's a nice thought.

  I checked out your older posts too and it's wonderful to see the views from your part of the world. Your header is beautiful!

  Have a great weekend!

  SvaraRadera
 10. Väldigt vackert med använda lerkrukor. Och ganska snart blir de använda igen!

  SvaraRadera
 11. Tog in rosenkvittenfrukter för ett par veckor sedan och de fyller fortfarande köket med väldoft. Gamla lerkrukor i alla former och modeller är bara sååå fina.
  Fortsatt trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 12. Vilken fantastisk bild på rosenkvitten! Helt underbar!
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera