söndag 17 oktober 2010

Söndagstankar..

Hösten är här med sin fulla kraft.. löven börjar mer o mer bli jämnbruna.. finns ett o annat träd förstås som fortfarande har fina färger men idag när vi åkte till kusten slogs jag av att allt var mer eller mindre brunt i olika nyanser.. 


Men brunt är fint.. gissa vad det här är?
För två veckor sedan var det så här grönt i trädgården, rosorna blommade för fullt och det var mest grön färg på gaveln vid "Nya lunden". Förra helgen blommade rosorna fortfarande.. men lite gulnade löv fanns runtomkring.


I år har jag varit väldigt nöjd med denna sidan, har ett par år ändrat/byggt ut landen men i år har det fått växa till sig och det har det gjort med besked. 
Gillar de runda böjda formerna, lite osymetriska men ändå böjda som en böljande kant med olika strukturer som köpt sten, kullersten, torvblock och ett staket längts bort i bild gjord av armeringsmatta... 
I min trädgård finns inte många raka kanter.. denna som syns på bilden ovanför är nog en av de få raka saker som finns där, kurvor ska det va tycker jag.. *smile*


 'Blomsterverbena' stod det på denna påsen.. tycker de liknar 'Jätteverbena' både i länd och utseende. Men fina är de och jag har sått dem själv..


Runt det Japanska körsbärsträdet har jag lagt sten och kuller.. som dekoration i jorden har jag lagt små plattor i keramik jag gjort själv. Ser ni vad guppig kanten är det är rötterna som höjs lite, för två år sedan när jag gjorde detta så var det helt plant.På våren är det runda lilla landet fyllt först av krokusar i olika blå o vita nyanser sedan kommer kungsängsliljor både lila o vita.. så fint börjar visst redan längta till våren.


Idag är denna rosen inte riktigt lika fin, efter veckans minusgrader på nätterna har den skrumpnat ihop en del men den finns kvar och fortfarande nästan lika fin. 'Falstaff' heter den.. 

Och denna heter 'Winchester Cathedral' otroligt vacker och båda finns i landet som jag visar idag.. efter förra vinterns iskyla så tog det nästan hela sommaren innan de började blomma o bli riktigt fina, tänk att de blommar än och i måndags såg de så här vackra ut. 

Önskar alla en skön söndagkväll
Kramiz

18 kommentarer:

 1. Vilka fina bilder, helst den sista på 'Winchester Cathedral'
  Kan det rostiga vara en grind??
  Ha en bra vecka

  SvaraRadera
 2. Förstår att du är nöjd med den sidan! Snyggt! Gillar också mest runda och böljande former och olika strukturer, det ger liksom mer för ögat, än "bara" vackra växter och planteringar.

  SvaraRadera
 3. Vackra bilder. Och visst ska det vara kurvor i trädgården ;-) Jag gissar på att rostgrejen är en gammal sänggavel... Ha en skön kväll.// Kram Peter

  SvaraRadera
 4. Gulp, så fint du har! En riktigt drömträdgård för mig.
  Jag kämpar på med mina problem områden i trädgården men ibland känns det hopplöst :)

  Ha en ny fin vecka, kram Marie

  SvaraRadera
 5. Gillar dina slingrande former i trägården och jättefint blev det runt trädet!
  Idag sneglade jag på vår lilla gräsplätt och funderade för där har jag raka kanter men vill gärna förändra lite, fast då försvinner gräsmattan och den röstningen vinner inte jag :)

  Vi fick också frost i natt men inte så mycket som skåne fick men nu är alla blomster borta här hos mig. Tur jag har murgrönsviolerna i växthuset att njuta av :)

  ha en bra vecka ♥

  SvaraRadera
 6. Så fint med kurvor, tycker jag också! Vill inte ha räta rabatter, stora, stela gräsmattor
  (= golfbanor). Försöker få till det med rundlar, halvcirklar o svängande rabatter...Du har verkligen lyckats!
  5,7 minus hos oss i natt! Ja, sorgligt är det allt nu, man längtar redan till våren...
  Hälsn Lena

  SvaraRadera
 7. Lovely photos!!!

  SvaraRadera
 8. Hallå du!

  Kanske kommer det där kurviga med åren? Själv tänker jag lite som du då jag passerar alla kantiga hus och strikta täppor... och så drar parallellen till övriga kurvor som ofelbart infinner sig...

  Vacker ros alrahelst den där sista...

  SvaraRadera
 9. Mycket snyggt med alla olika stenar och rundade rabatter!! Den raka gången bröt av fint.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 10. Kurvigt är vackert och du har det så fint i din trädgård med den slingrande kurvigheten ;-) Det rostiga har jag ingen aning om vad det kan vara... Med minusgrader på nätterna blir det så extra tydligt att vi är på väg in i en annan årstid... Längtar också till våren....

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 11. Så fint du har det hos dig, strikt eller kurvigt det är en smaksak, men jag föredrar kurvigt i min trädgård.

  Vad det rostiga är vet jag inte, men det ser väldigt vackert ut i alla fall!

  SvaraRadera
 12. Hej, hej Moa!
  Så fina former du har i trädgården.Och stendekorationen är mycket fin.
  Vad den rostiga saken är - är omöjligt att säga bland annat därför att bilden är så nära att det går inte att gissa t ex storleken på föremålet. Men fint är det!/Anja

  SvaraRadera
 13. Snygg komposition med de olika sorters stenarna!!
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 14. Ja då har det varit måndag igen och vädret har blivit som förbytt på bara ett dygn...löven virvlade ner under förmiddagen för att sen slås ner av det blöta...suck...nu är det höst.
  Vetskapen om allt det vackra som vi haft runt oss sedan snön försvann gör att vi antagligen klarar att härda ut en vinter till...Underbara bilder från den sommar vi nu har framför oss...

  Kram från Malin

  SvaraRadera
 15. SNYGGT!

  Har ingen aning om vad det kan vara, utan att tjusläsa förstås.

  När jag är borta på middag ibland och ser så fint värdfolket har hemma hos sig, då blir jag tvungen att börja städa dagen efter hemma hos mej. Och att besöka dej och din trädgård har ungefär samma effekt, jag är så imponerad av ditt arbete Moa. Här behövs städas i trädgården :-)/ Tyra

  Fragrant and Tasty in Tyra’s Garden

  SvaraRadera
 16. Vad vackert du har gjort. Tycker om de mjuka formerna. Ha en riktigt fin fin dag/Gela

  SvaraRadera
 17. Dear Moa, Your garden is so lovely. I admire your design of the stones in curving lines. So sensual and more true to nature. Beautiful roses and I already saw the later post that tells the detail of your chair. ;>)

  SvaraRadera
 18. Riktigt fint du har fått det i den delen! Gillar stenen runt trädet, och jag kan tänka mig att det är läckert när blomsterlöken kommer upp! Nästa års projekt för min del blir att gräva rabatter mellan buskarna och binda ihop planteringen. Så har jag nåt att planera för i vinter! :)

  Kramar

  SvaraRadera