onsdag 25 maj 2011

Grattis till Solhem

  I söndags vann Solhems trädgård säsongens Trädgårdstoppen. Ett stort grattis till dem och lite extra roligt tycker jag det har varit att följa dessa program. Vårt "gäng" trädgårdstokar har åkt några gånger neråt Skåne på trädgårdsrundor och vi har varit i flera av dessa  ställen som har visats och då även Solhem.


Letade i mitt bloggarkiv men fann inget inlägg om Solhem, konstigt brukar ju skriva om alla besök men vid närmare koll i mina bildarkiv fattas det flera trädgårdsbesök på bloggen så därför gör jag detta nu i alla fall och bilderna är från 2008.. tänk vad tiden går när man har kul..!!


Det jag kommer ihåg från denna trädgård är att det var fantastiskt stort o lummigt, alla konstverk som mannen i huset gjorde i sin keramikverkstad på tomten.. Denna gosse möttes man av innanför planket och den satte liksom nivån på hur konstfullt utsmyckad den vackra trädgården är. I programmen lyftes inte detta fram och det var väl inte meningen utan vi skulle se trädgårdens struktur. 


 På sensommaren köpte jag mitt silverpäron.. blev så förälskard i denna som stod vid deras pallkragar och köksodlingar.


Konstverken i trädgården har inpirerat mig till flera saker jag gjort senare på keramikkurser jag har gått hos Linda.


Vackra böljande gröna gångar.. 


 Deras fantastiska växthus som är byggt i två etapper.. en del odling för pelargoner och annat fint och en del för vila och samvaro.. såå himla snyggt. 

 Vackra väggar och stilleben..Det lilla tråget har jag oxå försökt mig på.. på keramiken hos LindaDen magiska grillplatsen.. det luktade så gott i hela trädgården från elden, fick nästan känslan av att det var ett indianläger.. lite magiskt över det hela. 

Ja så här avslappnad skulle jag velat vara där i deras fina trädgård.. om det inte varit för alla andra besökande så.. !!

Ha en härlig onsdagskväll nu ska jag till dotter och hjälpa henne klippa buxbom.

ps.. bilderna går ju o klicka på som vanligt *smile*..

7 kommentarer:

 1. Amazing shots and garden Moa, I lake it!
  Have a nice day,kisses:)

  SvaraRadera
 2. Så fint där var.... Ännu ett bra tips på en bra trädgård att besöka ;-)
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 3. Det var verkligen en fullvärdig vinnare av programmet...oj vad jag gillat den serien...Solhem blev favoriten för mig o jag har kikat på bilder därifrån på en annan trädgårdsblogg...Verkligen urflott på ett behagligt vis...där skulle jag vilja sitta i skuggan under ett träd och filosofera...
  Vackra bilder från eran resa och himmel så trevligt att ha sådant i sina gömmor...
  Ha det så gott och håll i dig för jisses så det blåser!
  Kram från Malin

  SvaraRadera
 4. Hejsan!
  Jag hittade hit till dig av att en kund och jag började prata om Tilda änglar och hon hade träffat dig på en keramikkurts.Ja jag var ju tvungen att kolla vad du hade och det är ju helt underbara saker du gör. Väskorna ja vad ska man säga helt helt underbara,de är som en dröm..
  Jätte kul att hitta hit.
  Kram Mia

  SvaraRadera
 5. Jag har aldrig varit där, men jag kommer ihåg att ni visade bilder därifrån 2008. De bilderna har suttit kvar i mitt njutningscentra. Kommer också ihåg hur inspirerad du var av keramiken. Det resulterade imånga fina alster hos Linda.
  De finns fantastiskt många fina trädgårdar i Skåne.....men hallå resten av Sverige dags att vakna!!!
  Kram Carina

  SvaraRadera
 6. Men Carina.. visst har jag visat, MEN var sjutton är det inlägget.. ja ja .. vad vet jag vad som händer i cyberspace..hehe. Självklart finns det många fler trädgårdar.. alla trädgårdar som har en omsorg o att någon älskar den är fin på sitt sätt tycker då jag.. =)..

  SvaraRadera
 7. Underbara bilder! Kram susanne

  SvaraRadera