söndag 1 maj 2011

Valborgshelg..

Solen lyser även om det är lite kallare idag.. helgen har tillbringats i trädgården,  i veckan inhandlades gödsel i olika former, gräsfrön och toppdress.

Hela dagen idag har ägnats åt gräsmattan och den fick nog stora skälvan, har väl inte fått så mycket uppmärksamhet sen senaste ägaren bodde här för 7 år sedan.

Som synes behövdes det mycket omsorg så det har hyrts en vertikalskärare som användes flitigt.. rejäl vattning efter allt torka och så gödsel via vattenslang. Toppdress ska på sedan men det får vänta några dagar och sen ska det sås med nya gräsfrön, drömmer om en tät o fin gräsmatta i sommar*ler*. 

Landet ni ser ovan är jag ganska nöjd med.. det är "stensoffelandet" o där finna massa olika saker ni hittar de flesta i Moas Flora under fliken Stensoffelandet om ni är nyfikna, finns en bild när man scrollar ner som är taget på högsommaren. Men det var inte det jag skulle berätta om, utan om mitt projekt jag haft ett par veckor.. så vi vrider oss lite åt höger där vi sitter på trappen upp till uterummet.. 

Min stenmur som jag sitter o beundrar från min sittplats.. o den ser jag när jag sitter o äter frukost på morgonen i uterummet. Baktill har jag lagt torvblock för att inte jorden ska rulla ner i det lägre landet bakom och det blir nog fint när det blir lite mossa på det så det smälter in lite mer. Stenar ligger längst in mot mitt päronträd som jag är väldigt rädd om, den skapar en härlig tak känsla och skugga på sommaren. Och så vrider vi oss lite till åt höger.. 


Där är nästa projekt .. något slags golv under gjutjärnsgruppen, vår frukosthörna varma sommardagar, men något gräs har vi nästan aldrig fått där eftersom det är ganska skuggigt och mörkt närmast häcken. 

Har lagt ut gjutna plattor jag gjort själv i en båge som markerar var kanten ska vara.. men vad vi ska använda för material har vi inte bestämt än.. förslag tas emot.. mycket tacksamt så vi får lite nya idéer, vanlig gatusten ligger högt i kurs.

Ja nu är denna helgen slut imorgon är det ny arbetsvecka och sen är det olika sysslor som väntar hela veckan som avslutas med Lisebergs Trädgårdsdagar på fredagen med kära bloggvänner. Oj vad roligt det ska bli att träffa dem igen och att få gå där o botanisera bland allt som jag hoppas finns. 

Ha det gott.. 


13 kommentarer:

 1. Vår gräsmatta är en skamfläck faktiskt så du kan fortsätta här sen med omhändertagandet.

  Jag gillar din upphöjda rabatt där runt trädet. Jag är ju inte nöjd med söder och har funderat på olika lösningar, bla upphöjning. Kruxet är att det är en stor rabatt och torvblock kan jag inte ha som kant eftersom Ronja är tokig i torv. Sten går det åt en hel del och även massor med jord. Beror så klart på hur mycket man höjer upp....

  Ha det bra!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Det var värst, chocka gräsmattan så! ;) men det kan ju inte bli annat än fint med all detta omhuldande :) Jag tittade på min lilla gräsmatta idag, vid växthuset, och ser att jag måste pilla bort lite maskrosor och skulle behöva lite toppsdressing. En granne har en riktig "green" och jag vet att han ströar ut sand varje år, funderar på att prova det.

  Här har det också varit mycket pill ute, tagit lite lungt men ändå grejat men nu för en stund sedan blev det jättekalt och då gick jag in. Tog fasta på ditt tips om buxbom och fixade dem lite runda, tror det kan bli bra när de växer till sig.

  En mur klurade jag på lite med, staplade stenar på hög för att de skulle komma undan och såg då potentialen för en mur! Din är ju så fin och det skapar ju lite höjd och händelse i trädgården - mycket fint!

  Men vad roligt att vi ses på fredag!! Skall bli så kul! Något du vill ha av mig? Har du Tibast? Stjärnflocka? Kirskål? :) skoja bara, men jag har variegerad Kirskål som jag fått av Linda, den växer inte allt så fort så som ogräset :)

  Ha nu en bra vecka, kram ♥

  SvaraRadera
 3. Ölandssten... jag säger bara ölandssten. Denna vackra sten som på nåt vis har förpassats till sjuttiotalet. Men det struntar jag i... jag älskar ölandssten. Lite röd och lite gropig.

  SvaraRadera
 4. Moa... vilken underbar trädgård du har! Ser så mysigt och ombonat ut... vill gärna se mer :)

  Ha en fin vecka och tack för all fin inspiration du bjuder på!
  Liseberg blir det för mig också, fast på lördag.

  Kram Marie

  SvaraRadera
 5. Ser verkligen underbart ut där vid ditt stensoffeland - vilken utsikt du har från uterummet! Så fint när man bygger upp det så där, har nog inte fattat hur man gör..
  Vilken omgång din gräsmatta fick, det skulle min med behöva, den fick nöja sig med 4 säckar dress idag, och vattning på några ställen. Men det skulle behövas så många fler säckar, den är så ojämn och tråkig...men suck, nej det får nog se ut som det gör ett tag till...
  Du, gatsten där vid morgonplatsen hade inte varit dumt!

  SvaraRadera
 6. Tycker att ni skall sätta knott med storgatsten som kant, även mot muren.....
  Här hemma har maken ansvaret för gräsytorna, jag har nu lånat en bit och skall odla ätbart i upphöjda bäddar....
  Då ses vi snart, skall bli trevligt / Kia

  SvaraRadera
 7. sten är aldrig fel. Det är snyggt, enkelt. Vi har inte chokat gräsmattan ännu mend et behövs onekligen hos oss oxå.

  SvaraRadera
 8. Morsning! Nu hade jag tänkt föreslå Ölandssten!!! Ser att någon mer redan har gjort det. Vi har Ölandssten och det är så vackert både den grå variand´ten men främst tänker jag den röda... men det handlar ju om tycke och smak. Vilken mysig hörna vid vacker stenrabatt. Kram Ingela

  SvaraRadera
 9. Ja man har alltid nya projekt på gång... :)

  Letade lite om pärlrönn och den blir ca 2 m och grenarna är lite hängande, men det har du kanske också hittat. Verkar som att den är lätt att fröföröka, hittar inget om sticklingar men det borde ju gå också! Har dina fått rötter?

  Jo du har nog rätt, visst var det så förra året också... Tyvärr! Jag har ju kunnat njuta av solen nu när jag har gått hemma men det är tråkigt när man jobbar och så blir det regn lagom till semestern.

  Ses på fredag,
  kram!

  SvaraRadera
 10. Vilken fin trädgård du har, och ännu finare blir det när din gräsmatta blivit ompysslad av dig. Kan se stenarna ligga där under ute-gruppen, det kommer bli jättefint. Väldigt fin möbel också.
  Ha en skön vecka
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 11. Så fint du har! Gräsmattan blir säkert som en golf green:)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 12. Härligt vårliga bilder Moa!/Anja

  SvaraRadera