söndag 4 september 2011

Höst men det känns som högsommar..

En underbar helg har det varit.. sommar o sol igen. I veckan som var var det ju riktigt höstigt och jag handlade lite nytt inför denna säsong.. ja jag klagar inte att värmen har kommit tillbaks, tvärtom.. eller hur?

Att det är sensommar och att sommaren varit härlig märks på att saker o ting har växt rejält. Pelargonerna ser lite vissna ut, kan bero på brist på tid o omsorg !? har plockat allt gammalt nu så de ser lite bättre. Alpclematisen växer över alla brädder och har hittat nya vägar att slingra sig nerför trappen. Ja det är härligt att få en sån här sensommarhelg så man kan mysa och pyssla lite i trädgården. Ja lite o lite det blev många timmars rensning idag men det känns gott i kroppen även om den är lite öm.. *smile*

Fotade lite Echinacea idag..  för mig är denna sort en klar favorit för de lyser så fint den här tiden på sensommaren/höst. I Moas Flora ser ni vilka sorter jag har/haft.. för jag måste säga att jag har lite Echinaceasorg.. två stycken är helt borta, 'Harvest Moon' och 'Coconut lime' kanske ska jag utlysa lite allmän sorgedag?


'Dubble Decker' utan dubbeldäck.. avsaknaden av extradäcket är stor.. på ett par stycken har det bara bildats små extra spröt.. ja ja.. den är ju fin ändå.

'Fragant Angel' är i alla fall ganska välmående.. de två vintrarna som varit har varit tuffa kanske beror det på detta att det försvunnit några för mig.


Eller så står de helt enkelt fel, har försökt att placera de lite olika och en del trivs alldeles utmärkt och andra tynar lite. Som tex min 'Green Envy' flyttade den för två år sedan för att den inte verkade trivas, idag flyttades den igen för i år kom inte ens några blommor men den finns kvar i alla fall. Samma med 'Harvest Moon' ja den fick oxå flytta lite tror att dessa två stått för torrt, grannens björk tjuvar allt vatten och jag kastade det onda ögat på det stora trädet flera gånger i dag, hoppas det hjälper..


Denna vita trivs alldeles utmärkt i alla fall.. o min 'Magnus' och så 'Dubble Decker' som har tappat sitt dubbla däck..
Söndag kväll och ny vecka, tänk så himla fort det går att komma in i den vanliga lunken igen..
Ha det got.. kram!!

7 kommentarer:

 1. Jag har aldrig lyckats med Echinacea , tror faktiskt att jag inte har någon nu. Måste nog prövas igen:)
  Ha det gott!!

  SvaraRadera
 2. Jag har jobbat i helgen, få se om jag gör ett ryck i trädgården i veckan. Skulle behöva röja lite bland växterna inne också, faktiskt.

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 3. Tusen tack för pinterest-tipset oj oj där kommer det försvinna många timmar för mig - så mycket inspiration. Nu förstår jag var många trendbloggar hittar sina idéer....Ha en bra vecka / Lotta på Signes vind

  SvaraRadera
 4. Gomorron
  Vilken jättefin bild du har i din header, ljuvlig färg på den blomman. Och en klematis som klättrar över trappräcket var jättefint.
  Roligt att du är med i min utlottning.
  Ha en fin dag
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 5. Echinacean, som växer vild i Amerika, tål torka väldigt bra. Några områden nere vid stranden var inhägnade för att vildfloran skulle etablera sig. Där i den sandiga jorden frodades echinaceor. Tror, att särskilt vinterväta är förödande för växten. Täck ordentligt med granris så att det mesta av nederbörden rinner av (kan alltid vara till någon hjälp) ;-)

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 6. En härlig blomma som jag verkligen gillar. Har några olika sorter, men Green Envy står på tur att hitta:)
  Sköt med en trädgårdshelg! Själv jobbade jag helgen, men passade på att klippa gräset när jag kom hem igår. Det blev så fint:)
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 7. Så söt klematis och så fina rudbeckior. Jag har inte gillat rudbeckior tidigare men jag har ändrat mig det senaste 1-2 åren.

  Kram!

  SvaraRadera