lördag 2 juni 2012

I Krukhimlen..

Idag startade vi tidigt och for från Helsingborg i morse tvärs över landet till Simrishamn. En nätt liten resa på 1,5 timma genom böljande landskap.. vi blev helt kära i alla fina små gårdar man far förbi i det vackra öppna landskapet. Första anhalten i Simrishamn var Apotekarens trädgård.. kommer ihåg från min resa för ett par år sedan alla fina krukor som fanns där .. och jag blev inte besviken idag heller..


För helt plötsligt på innergården befann jag mig i KRUKHIMLEN.


.
Ja ni förstår att jag helt blev till mig och nästan köpte för mycket.. och ni som känner mig vet att det blev en svår sak att välja vilken kruka som skulle få följa med hem.. nu när ändå bilen stod därute och jag kunde lasta in istället för att släpa på tåg som förra gången..

En sån här blev det.. inte den största men näst största.. *big smile*.. Peter Englander som skapat trädgården och har butiken med krukor, porslin samt växter var runt och pratade med folk. Ja ni vet väl att det är han som var programledare i Trädgårdstoppen.. och jag säger att lika trevlig och spontan som han var i programmet var han i verkligheten. Det blev en liten pratstund när vi betalade krukan.. vi tackade för ett trevligt program och han blev så glad så.. *ler*


Han står i mitten på bilden och visar med hela armen för intresserade besökare.. och närmast i bild ser ni en av de fantastiska böjda murade pallkragarna, Lars blev helt lyrisk o ville hem o mura *smile*


 Älskar hans "pynt" och röda pelargoner, murade pallkragar och känslan av medelhav! Ja det var mitt besök hos Apotekarens Trädgård.. himla mysigt ställe! Nästa anhalt skulle bli Mandelmanns trädgård, fördelen med att ha varit här förut är att man vet vilka ställen som man tycker är mysiga och vill visa sambo.. och han har njutit hela dagen jag lovar!

Kram från en mysigt hotellrum med utsikt över Simrishamns hamn.. ♥ Just löv it..

5 kommentarer:

 1. Härligt ni har det.
  Simrishamn är bara så ljuvligt...
  Kramiz//kullervilla

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig semestertripp ni gör.Ha en fortsatt bra dag.
  Johanna

  SvaraRadera
 3. Vilka trädgårdar du har besökt! Har ju sett
  på tv från Apotekarens trädgård, och Peter verkar jätterar. Och krukorna, wow! Tur att ni hade bil, så fina.
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 4. Låter fantastiskt roligt! Tänk att jag varit till Simrishamn flera gånger och missar den trädgården och butiken...grrr..Ibland blir man bra trött på sig själv;)
  Den murade pallkragen vill jag också ha:)
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 5. Fin kruka du köpte!! Får den hedersplatsen, tro?

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera