torsdag 28 juni 2012

Ibland behöver saker mogna till liksom..

Ja som sagt så behöver saker liksom mogna till ibland.. som jag då! Hehe.. har mognat till ett år och firat födelsedag i helgen som var, midsommar har firats här hemma med vänner o så släkten på söndag, lite bråda dagar men nu är jag fri o ledig tills i augusti.. en underbar känsla nu när stressen sipprar undan efter de sista stressande veckorna. 

 En mogen och nästan överblommad blomma men lika vacker ändå.. 

Det jag ville berätta var att ibland måste saker få verka fram och mogna. Förra året såg det ut så här i maj vid uteplatsen precis utanför vårt uterum. Nygjord stenmur för året och en torvkant där bakom stammen. Köpte en lönn och en ny rhododendron och ville ha dem där.. rhododendronbladen är lite bränt gula i färgen på sina ställen så jag tyckte det skulle bli fint.

Väl när jag var klar.. ja ni ser.. nygjort, kalt och sterilt. Grönskan har inte kommit fram än så jag var inte helt nöjd om jag säger så.. *morr*.. Lönnen fick flytta och lite annat fick flytta i sin tur.. ja sån där vanlig omfördelning som jag är så himla bra på.. *not*.. önskar jag var lite mer strukturerad och kunde se bättre innan så jag slapp massa merjobb.

Men helt plötsligt händer det!Idag har jag rensat bort massa överväxt grönska och sopat o gjort fint vid stenmuren.. tagit bort massa saker som varit utfyllnad och vips såg jag att det ÄR fint med lönnen ihop med det andra.. en gulbladig alunrot och en klockvippa tror jag den hette.. Vilken tur att lönnen stått i en kruka så jag kunde testa innan jag planterade denna gång. Visste väl att tanken var god från början.. *smile* gäller bara o inte bara sätta för mycket så det blir "sillsallad" av allt.. rensa bort o gör stilrent, eller kan man kalla det så tro? Jag menar att göra så det blir vilsamt för ögat!


Åh.. tänk så mycket det gör när torvblocken fått ligga ute en säsong och lite hyfs o grönt runtomkring..


Japp det var väl allt för denna gång.. lite torsdagsbabbel bara.. !


Imorgon är det fredag.. jisses vad fort denna vecka gick. Hoppas ni haft det gott också och får en fin fredag o helg.. 
Kram

7 kommentarer:

 1. Tänk om man själv blev vackrare och vackrare ju mer man mognade!! Det tar sin tid i rabatterna! Inte som på TV precis, där allt verkar klart på nolltid!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 2. Jag har i ett år då ca funderat på hur jag skulle kunna använda den där idén med torvblock och upphöjning här men jag får inte till det. Kanske behövs mer mognad?

  Fint är det hos dig!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Härligt med lite torsdagsbabbel :) Ja mina tankar på torvblock ligger också och mognar kan man säga ;)

  Trevlig helg, kram
  Jenny

  SvaraRadera
 4. Grattis i efterskott! Vad fint du gjort i rabatten. Jag känner också att min trädgård växer till sig och mognar fram, i år är förutsättningarna ganska bra med tanke på den mildare vintern som var.
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. härligt när det mognar och landar,,torvrabatt är ngt jag ska ha i framtiden, din var en stimulans till det,,tackar!
  Ha en go helg kram Monica

  SvaraRadera
 6. Det var ett bra ord; Mogna. Fast jag har en trädgård som mognar sakta. Det är nog för att jag gör "sillsallad" o måste flytta o flytta. Men visst, det mognar till slut. Och din rabatt mognade jättefint.
  Ha en skön helg. /Knatten

  SvaraRadera