tisdag 5 januari 2010

Mera snö..




Idag blir det lite mer snöbilder.. kan inte sluta förundras vad vackert det är.. naturen spelar oss små spratt och gör små och stora konstverk därute i vårt vinterlandskap.




Många man pratar med tycker det är vackert men ganska många klagar på kyla och snökaos.. visst det är kallt men inget jag inte klarar för jag är påpälsad ordentligt med mössa, vantar  o tjocka termobyxor.. fick leta fram sonens från förra vintern, jag själv har inte behövt några på flera år men funderar om jag inte ska köpa mig ett par egna.


Mina keramikbollar har fått vintermössor på sig.. 
 


Ser ut som canderade äpplen i granriset på trappen.. läckert.. =)


Man får bara gilla läget och damma av vintergrejorna om man har några kvar, är t o m sugen på att köpa mig en pulka eller allra helst en sån där stor runt plastfat. Kommer ihåg när jag var liten, då hette de TEFAT.. lite mindre än de jag sett idag, kommer ihåg hur roligt det var. Man kanske säger tefat nu också på den runda varianten? Himla kul såg det ut i alla fall när ungarna for som små kanonkulor nerför backen här hemma.


Skidor har jag inga heller men funderar på det också.. alla mina vintersaker har nog försvunnit i flyttar tror jag. Idag såg jag grannen ta skidorna här på gatan, hon åkte utmed kanten och när vägen tog slut åkte hon ut på gärdet och där finns det fina skidspår.

Imorgon skulle det komma mer snö här i området tänkte ta mig en tur i trädgården och ta lite foton för att visa hur det ser ut så här års.. om det inte snöar för mycket vill säga. *smile*..

Ha en fortsatt mysig lördag..
Kram / Moa

14 kommentarer:

  1. Snö fick vi också idag! JAg tycker de tär fint och vi har inte så kallt idag, strax under nollan bara men vi har haft bort åt -15 här om dagen.
    Jag var i skogen idag när snön vräkte ner som mest men jag hade ordentliga kläder så det var inga problem.

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Ja oj vad snö..Nu har vi som ville ha en vit Jul och vinter verkligen fått vad vi önska..Inte roligt i trafiken men åh så vacker det är,,Kram Susanne

    SvaraRadera
  3. Risken är att man köper dom där vintergrejerna man vill ha o sen blir det ingen snö på flera år. Jag skulle vilja ha en spark. Önskar jag hade en nu så man kunde "åka" på promenad. Tefat kan man ju köpa för det är inte så dyrt o stjärtlappar funkar oxå om man kan hålla den kvar mellan benen=). Men jag håller mej inne. Vi har oxå jättemycket snö o det snöar fortfarande. HU! /Knatten

    SvaraRadera
  4. Ja vad vackert det är ute nu med en massa snö! Vilka underbara bilder du bjuder oss på! Ha en fin dag! / Irene

    SvaraRadera
  5. Jag tillhör ju också dom som helst håller sig inne (hela vintern) Kom på mig själv igårmorse med att svära när jag öppnade persiennerna och såg att det snöat under natten. Inget annat väder får mig att göra det =§ (skäms) Men jag gillar det inte alls oavsett hur vackert det är att titta på. Njut så länge det varar skulle jag trots det vilja säga till er som uppskattar snön. Det försvinner ju oftast lika fort igen. Ha en fin dag / kram

    SvaraRadera
  6. Hej och God Fortsättning. Ja nog har väl de flesta fått en vit vinter denna gång och nog är det vackert! Gillar att promenera i snön och njuta av knarret under fötterna men när det är så här kallat så håller jag mig helst inne :)
    Tjingeling
    Monica

    SvaraRadera
  7. http://vindsromantik.blogspot.com

    Hej Moa
    Så fina bloggar, och vilka ljuvliga bilder, jag har två, en trädgårdsblogg som jag inte har startat upp ännu, vet inte om jag hinner med fler.
    Jag har också laggt mej som följare på din blogg.
    Många Kramar
    /Maggan

    SvaraRadera
  8. vilken vacker blogg du har ,

    SvaraRadera
  9. Otroligt mycket snö ni har. Vackra bilder och den sista blev jag smått förälskad i.

    SvaraRadera
  10. Så superhärligt det är med all snö. Det är som sagt bara att gilla läget och ta det lugnt i trafiken och bylta på sig. Jag och min familj trivs som fiskarna i vattnet av riktig vinter. Saknar längdskidor men kommer inte att köpa några i alla fall.

    Kram
    Anna

    SvaraRadera
  11. NYDELIG!
    Det er fantastisk til og med her på vestlandet i Norge. Ikkje så mykje snø, men -10 her hos oss er uvanleg. Våkna med frostrøyk på fjorden og eit nydeleg veir. Blei for sein ut, sola vekke og berre grått, ingen gode foto ute i dag. Men eg var så besett at eg tok bilder av alt mulig og jobba med dei på photoshop, blei tilfreds til slutt.
    Ha ein fin kveld.

    SvaraRadera
  12. ....och Moa! Tilläggas bör att "mördarsniglarna" får sina fiskar varma i och med kylan! Vill vi tro i varje fall!;)))!/Anja

    SvaraRadera
  13. Hej Moa. Ja Kung Bore har lagt vinterkläder på allt nu. Det är så fint precis som du visar mössor på det mesta har han ordnat med och du det där med tefat minns jag hur bra som helst och kälken den med träratt och träribbor att sitta på och en broms av trähandtag och järn mot snön nostalgi igen,,,kram till dig.

    SvaraRadera
  14. Nog blir man sugen på att plocka fram skidorna. Lite lättare att ta sig fram blir det också.
    God fortsättning!
    Birgitta

    SvaraRadera