söndag 3 januari 2010

Snö snö snö....

Ett härligt vinterväder har vi fått.. snöskottning morgon, middag och kväll.. Gör ju inte så mycket nu när man varit ledig, men nu kanske det räcker?  För imorgon ska jag jobba och det gör väl kanske de flesta.
Får passa på och tacka för ALLA fina Gott nytt hälsningar som jag fått ni är så gulliga *kraaam* på er.


Klicka för att se bättre =)..


Så här såg det ut i går kväll när vi skulle skotta för sista gången innan kvällen och mys i soffan. Där jag står o fotar är gatan.. massa snö alltså, ingen idé att försöka ta ut bilen där inte.

För oss här nere i södra sverige är det stort att så mycket snö kommit så här års.. och vissa vintrar ser vi knappt någon snö så jag är jättelycklig och tycker allt är så himla fint.

I går snöade det som sagt precis hela dagen och det blev ca 40 cm snö totalt.. och natten blev kall, grannen sa att det var -20. Idag var det -12 mitt på dagen och strålande sol från en klarblå himmel och en kritvit vacker värld att titta ut på. Fick skotta lite till innan vi gav ut oss på en fin långpromenad, vi har bara några minuter så är vi ute på landet och ett fantastiskt landskap i vinterkrud breder ut sig..


Skidåkare som tar igen sig i solgasset där den kalla vinden inte kommer åt, och man ser flera mil känns det som över detta flacka lantbrukslandskap.


 Redo för en fika..?

 

 En gård vi gick förbi.. klicka gärna upp bilden så syns de vackra istapparna längs kanten finare..och så ser ni Albins svanstipp i högerhörnet.. *smile*..

 

Istappar mellan tårna är inte kul säger Albin, bättre de hänger där på husen.. 

 

Ja det blev massa bilder idag och vi var ute ett par timmar på promenad, sedan tog jag en tur i trädgården för att fota där det blev en hel del roliga bilder =), men det får ni se en annan dag..

Ha en bra söndagkväll och en bra måndag.. 
Kram MOA

18 kommentarer:

  1. Men så vackert du visar .. vilken vinter var har!
    Här är det inte mycket snö men hoppas på lite imorgon.
    God fortsättning på dig
    Annika

    SvaraRadera
  2. Åh så vackert..Nej här i Söder är man inte så van vid dessa vackra snö bilder så visst är det njutbart..Din vovve gillar jag,,så fin..Älskar Hundar och hoppas att jag skall få komma och vara på ett Hunddagis på dagarna i stället för det ställe jag är och praktiserar på nu..ser jag fram emot..kram Susanne

    SvaraRadera
  3. Nej inte har vi sådana mängder snö här på östkusten, kanske hälften. Men vackert är det håller med. Snö mellan trampdynor är inte poppis hos min Ozzie heller, men snön är ju kul så ibland glömmer han det helt.
    God fortsättning!
    ha en go kväll mvh Monica

    SvaraRadera
  4. Härliga snöbilder, väldigt vackert! Här i London har vi ingen snö - har bara behövt salta trappan ett par gånger - så ingen halkar.
    God fortsättning på 2010!! Ingrid

    SvaraRadera
  5. Fantastiska bilder du tagit! Det allra bästa av vintern - ljus, stillhet, glittrande mjuk snö...härligt!

    God fortsättning! Hälsar anna

    SvaraRadera
  6. Hej Moa God fortsättning på nya året Ser att vi är i samma landskap Det stämmer precis snön och kylan Vi fick så vi teg ang en vit jul skrattar,,,men som du sa nu räcker det tycker jag med. Ryggen tål inte så mycket mer nu. Men vackert det är det så man får njuta så länge det ligger kvar. Ha det så bra.

    SvaraRadera
  7. Längesedan vi hade så mycket snö som nu, så känns det i alla fall.Dunlätt och fin!
    Vackert men tusan så kallt.
    God Fortsättning
    Birgitta

    SvaraRadera
  8. Sanslöst fina bilder! Vi har ingen snö alls, bara en massa minusgrader. (inte bra för växterna!)
    Jag är ledig tre dagr till innan de tär dags att jobba men de dagarna lär väl gå hur fort som helst är jag rädd. Vet inte hur jag ska njuta dem bäst.
    Min väska hann jag göra klar idag i alla fall och det var ett av målen innan jobbet kallar igen.

    Kramar!

    SvaraRadera
  9. Du har virkelig klart å fange inn stemningen, FANTASTISKE bilder.
    Ha ei fin vinternatt.

    SvaraRadera
  10. Oj, vad mycket snö, och vad vackert! Här har all snö försvunnit tyvärr, men det är fortfarande kallt. -10 grader mitt på dagen igår. Brr...

    SvaraRadera
  11. Ja, det är underbart vackert! Och man får leta fram de där varma vinterkläderna som man inte har använt på många år. Faktiskt så har jag nog inga kvar förutom några vantar. Här i Skåne har man större användning av en regnjacka än lovikavantar i vanliga fall.
    Lika mycket snö som ni, det har vi inte, men kallt är det.
    kramar från Poppins

    SvaraRadera
  12. Ni har ungefär lika mycket snö som vi har, ska bli spännande se i slutet på veckan hur det ser ut i Eskilstuna, ska bli så jätteroligt fara dit. Vackra bilder du tagit. Såg att du visade ett hus på facebook, är det erat hus som ni säljer? Charmigt var det, det skulle jag kunna tänka mig att bo i , 40 kvadrat mindre än vi har, skulle passa alldeles utmärkt,räcka gott och väl.

    SvaraRadera
  13. Ljuvliga bilder!
    Riktigt lika mycket snö har inte jag, knappt en centimeter än så länge..Det kommer mera..Vi är ju inte riktigt vana vid så mycket snö här nere på denna sidan av Skåne ;-))
    Ha de gott
    Kram Lily

    SvaraRadera
  14. Läste nånstans att du var småförkyld.... Hoppas det gett med sig nu när jobbet kallar! O jag tycker att det kan räcka med snö nu, men det lär komma en drös på onsdag också! Går ju an om man kan vara hemma o skotta.... men jag börjar också jobba imorgon.
    Jag gläds åt att mina orkidéer har fått nya stänglar o några av dem tom börjat blomma :-)
    Ha´t himla gôrgôtt på nya året
    Nina

    SvaraRadera
  15. Vilka underbara vinterbilder!
    Här i Falkenberg har vi pyttans lite snö (det kommer kanske mer imorgon, hoppas!)

    God fortsättning!
    Anna

    SvaraRadera
  16. Hör att du håller humöret uppe och trotsar vädergudarna...Jag har precis gnällt lite inne hos mig men jag håller allt med om att det är vackert...Jag är bara så rädd för slaskvädret och allt snöblask om det skulle slå om o bli plusgrader...Jag vill ha en "snögaranti" fram till Mars månad och då kan det smälta bort av sol o värme...Jag tänker på hur skönt det är att sitta bakom vårt garage i februari/mars med takdropp och snö runt fötterna men varmt i luften och en sol som öser färg på kinderna...
    Vi har fått ofantliga mängder snö...o de pratar om ytterligare snöfall...vi bor granne med en som kör plogbil så vi ska inte klaga men visst sjutton är det skotta av ändå...
    Hoppas helgerna och ledigheten varit härlig och själv har jag njutit i fulla drag...nu är det på´t igen sga!

    Ha det Gott!!

    Kramar från Malin

    SvaraRadera
  17. Underbara bilder, riktigt så mycket snö har inte vi men tillräckligt för att marken skall vara aldeles vit, ca 1 dm och dryga -10 grader. Även vår tjej får istappar o snöbollar i pälsen som stör, klipper henne extra kort vintertid av den anledningen. Ha det gott i vinterkylan!

    SvaraRadera
  18. Ni har fått snö för oss här i syd också. Nu snöar det faktiskt och kommer säkert att göra det även i morgon och då får vi vår beskärda del. Vackra bilder att njuta av på bloggen din.

    SvaraRadera