onsdag 28 april 2010

En blomma om dagen..

Borde man väl  kunna få till nu när naturen formligen sprutar upp olika saker.. ja ja kanske inte sprutar sådär jättemycket men mycket kommer det i alla fall, för jag hittar något varje dag som är nytt. Man tycker man skulle få nog o inte vilja dokumentera.. eftersom man sett blommor föregående år.. men sån är inte jag.


Så här såg den ut genom min kameralins förra våren.. lilla Tulipa Turkestanica, 'Dvärgtulpan'


 I år har jag ett annat perspektiv och önskan med mina foton..  eller var det bara solen som gjorde skillnaden?Tycker själv att det är en utveckling i hur jag ser mina fotoobjekt.. och att det är därför som det är lika roligt att fota dessa små varelser varje vår när de kommer.. hur är det för er? 
Tröttnar ni på att fota era blommor varje vår ?


 
Ha det bäst.. kramiz/Moa

19 kommentarer:

 1. Samma här, varje år upprepas samma sak, blommor som kommer varje vår, men kanske ser man ngt med nya ögon gm linsen ;)
  Ljuvliga vårbilder!
  Kram / Bea

  SvaraRadera
 2. Ja, är det inte underligt, det är precis som om det blir litet extra snurrigt när det blir vår.
  Jag som är första gångens fotograf det här året är helt vild och kan inte gå ut en stund i trädgården utan att föreviga vareviga lilla centimeter som växer från dag till dag. Skönt att det är digitalt och att man kan trasha det mesta. Men härligt är det. Jag tror inte att man blir mycket annorlunda heller; säkert far vi på som små humlor i trädgården nästa år igen och tycker att vi upptäcker världen på nytt.

  SvaraRadera
 3. Har faktiskt inte 'fotat' trädgården så väldig länge - inte ens 1 år. Men jag tvivlar på att jag kommer att tröttna på att fota samma blommor. Jag tror det är som för dig - att man drivs av att utveckla sin fotografering, och då förändras ju bilderna man tar med tiden, även om motiven kanske är snarlika.

  Riktigt fina bilder förresten!

  Ha' det gott!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 4. Jag har ju inte heller fotat så länge,,men jag kommer nog fota samma blommor i år,,kan ju ändå inte bli riktigt samma bilder..Denna tulpan har jag oxå den är såå vacker..Kram S

  SvaraRadera
 5. Så nydelig den var , her vokser det også godt om dagen. Det spretter frem grønne spirer ialle bedd- Lykke!!!

  SvaraRadera
 6. Man fotar ju dem för att man tycker så om dem, och det är ju klart att man får "mersmak" än bara att plåta blomman!! Härliga bilder på dina vackra tulpaner. Hälsn Mimi

  SvaraRadera
 7. MMmmmmm...underbara dvärgtulpaner. Inte tröttnar man på att fota samma blommor varje år inte....Jag tror man upptäcker nya saker i blommorna hela tiden. För att inte tala om nya vinklar :)
  Tjingeling
  Monica

  SvaraRadera
 8. Hejsan Moa!
  Jag har tänkt tanken själv, men inser att det är tokigt att tänka så att det inte skulle tålas att se bilder på samma blomma i flera år i rad. Del så fotar du dem olika, dels: Vi vill ju uppleva dessa raringar år efter år - annars skulle vi väl riva upp dem ur rabatterna om de inte skulle tålas att ses mer en gång eller hur?/Anja

  SvaraRadera
 9. Undrar om inte det är likadana tulpaner som jag har. Jag kan inte låta bli att fotografera i stort sett alla blommor som dyker upp!
  Ha det gott!
  Christina

  SvaraRadera
 10. En om dagen är en vitamin pilla fast jag tror att dina en om dagen gör lika mycket nytta om inte mer.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 11. Helt underbara bilder! Tack för dessa och inspirationsinjektionen som följde med:)
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 12. Hejsan!
  De börjar att blomma så smått här också och jag har beställt från Lökgrossisten, mera. Ska fylla på med vita där det är lite tomt och så ska rabatten under päronträdet fyllas med 200 st. De är så tacksamma och återkommer så jag sneglade bara på fakturan "ler". Botaniska har jag också skickat iväg och det ska bli lite tidlösor, men hejdade mig och köpte bara en av de dyra, men de är ju så vackra. Väntar med spänning på mitt Traderafynd av rotbitar av olika sorters vitsippor. Inte blir det många men alla bitar blir det några av och den sammetsvita ska bli roligt att se. Gjorde höga vita plåtrundlar för att kunna se dem lite bättre, för vad ska grannarna tro när man ligger jämt och ständigt i gräset. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 13. inga fält här, men en blomma där en knopp där..

  SvaraRadera
 14. Visst är de botaniska tulpanerna fantastiskt fina. Så älskliga.

  SvaraRadera
 15. Håller med, de är så vackra de små tulpanerna.
  Nu börjar det komma perenner, lite varstans i rabatterna, nu går det for hos oss, vi ligger efter, men är snart ifatt.

  Vill önska dej en skön Valborg
  Kramar
  /Maggan

  SvaraRadera
 16. Det är lika roligt att fota blommor och annat i trädgården varje år, fast det egentligen inte är något nytt :-)
  Man ser att du gillar att fotografera, jättesnygga bilder.
  Önskar att jag själv kunde lägga mig på knä eller platt på mage för att få till riktigt bra bilder men det sätter kroppen stopp för...
  Ha en skön valborgshelg! Kram, Ingela

  SvaraRadera
 17. De är bedårande dessa små tulpaner.

  SvaraRadera
 18. Vackra tulpanbilder!! Visst ska man fota samma blommor från år till år - bilderna blir olika.
  Ha en fortsatt trevlig helg.
  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 19. Underbart med tulpaner - jag njuter för här har nämligen rådjuren ätit alla (inklusive de botaniska). Jag kan bara instämma; alltid ser man något nytt och gamla saker på nytt sätt!

  Ha det gott!
  Kramar Karin

  SvaraRadera