fredag 9 april 2010

Irisar..

Idag har jag varit ute i det fina vädret nästan hela dagen, ja förutom imorse då det var lite kallt och jag behövde ju bädda och plocka undan lite för all del så det gjorde inte så mycket. Har rensat och donat i några land, det tar sig som sagt. Det sticker upp det ena efter andra och jag har kollat över mina irisar och jag undrar så om de kommer att blomma i år. Förra året köpte jag både i handeln och via Tradera flera stycken olika och vet ju inte hur de ser ut "in real life" så att säga. Någon såg lite skraltig ut så jag får väl se om den tar sig alls.. 


Denna har jag visat förut, men som sagt den är fin och en av två som jag sett blomma så därför får ni stå ut med att se fotot igen.. *ler*. Bytte till mig den hos Lindalundas växtbytardag för två år sedan, tror det var av Krister på "The cottage by cranelake" 
Tror förresten att Linda ska ha växtbytardag i sommar igen.. jättekul är det.


Sökte lite på nätet och hittade en så fin sida som heter Irisar med försäljning av bara Irisar, så jag tänkte tipsa er om sidan, för det är en lycka om man gillar dessa vackra blommor och det gör jag.. kanske ska man beställa lite, men de var allt attans dyra.. eller ?! 
Någon som vet om det är ok priser.


 Lånat bilden från Irisar.se.. hoppas det gick bra. Men håll med om att det är söt..?

Önskar alla en härlig och trevlig helg.. med mycket sol och mys.13 kommentarer:

 1. Irisar är verkligen ljuvliga. Ska köpa på mig några fler i år. Kom av mig på irirsfronten ett tag, då de jag köpt visade sig vara en helt annan färg på förpackningen. De står kvar i rabatten, men varje gång jag ser dem tänker jag på att de skulle varit i en annan färg.

  Ha' det bra!
  /Charlotte

  SvaraRadera
 2. Mmm Irisar är underbara!
  Jag har gått från de skäggiga till de skägglösa och tycker så mycket om dem... också.
  Länken till Irissidan fungerar inte... man kommer inte till rätt ställe.
  Linda

  SvaraRadera
 3. Tack Linda.. nu har jag fixat länken.. =)

  SvaraRadera
 4. Hej vännen!!
  Va skönt det lät att vara ute i luften & arbeta i trädgården!!
  Ja, nu är det spännande, för varje dag dyker en ny liten knopp upp lite var stans i landen!=)
  Önskar dig en fin & varm helg & må riktigt gott!!
  Kram Tina

  SvaraRadera
 5. Dina krokusar är underbara!! Så många olika och så fina! Hoppas dina irisar blir fina och att dina snöklockor blir fler i år!! De vill gärna ha halvskugga och mullrik jord.
  Önskar en trevlig helg.
  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 6. Hej Moa!

  Tack för kommentar hos mig.
  Jag gillar irisar jättemycket, men de trivs inte så bra hos mig. Har ett barnbarn som heter Iris, världens finaste så klart.

  Hälsningar Inger

  SvaraRadera
 7. Ljuvligt, mina irisar verkar ha försvunnit..

  SvaraRadera
 8. Visst är de vackra Irisarna, hörde på radion ett repotage från Botaniska men det var de små våririsarna de pratade om, typ de som vi såg det där året du vet :)

  Jag har faktiskt inte en ända! *hemsk tanke* och det borde jag ju ha förstås för de är ju så fina. Kanske hittar vi några i Österlen :)

  Vilken fin lovvecka du har haft! Uteliv och pyssel inomhus gissar jag :) Helgen ser ju lovande ut med vädret så det blir uteliv för min del hela helgen! Maken åker ut till båten och döttrarna är nu på resande fot - bara jag och katterna hemma om dagen :)

  Ha en skön dag, kram ♥

  SvaraRadera
 9. Irisar är härligt vackra. Jag vet bara inte varför de inte trivs hos mig. Här köpt ett antal arter och aldrig fått annat än blad. Kanske sandjord inte passar dem. Hälsn mimi

  SvaraRadera
 10. Irisar är vackra!
  Härliga färger..
  Kram Lily

  SvaraRadera
 11. Underbar tid just nu! Vi har snödroppar o några krokusar- men våriris..ska snart blomma om inte rådjuren tar dem..=(
  Tänkte på dig o er Albin- vi ska få en Anders..=) en fransk bulldog.. klarar jag av o vänta i 2 veckor till!?
  Ska bli så kul också med Österlen! Vi ses! / kram Åsa

  ps irisar är underbara -har den du visade först! ds

  SvaraRadera
 12. Irisarna är härliga. Undrar hur många av mina som kommer fram??
  KRam Ninne

  SvaraRadera
 13. Åååhh, så läckra! Tänk att snart är vi där!/Anja

  SvaraRadera