onsdag 14 april 2010

Näckrostulpanerna blommar..

Det är VÅR.. riktig vår för mina näckrostulpaner blommar, de lyser med sina vackra ljust solgula ansikten uppåt i den blå blå himlen.. 

Jag blir lycklig varje år när de kommer, visar dem varje år också men de är ju så fina.. 

Tulipa kaufmanniana heter de på latin, helt enkelt bedårande söta. 


Här tillsammans med luftlöken som växer så det knakar.. luktar så gott när man bryter en liten bit.. och smakar, ljuvligt gott. 

Moses älskar också mina tulpaner och andra små skyddslingar.. här ligger han precis bredvid min lilla bebis Trillium.. tur at matte vet att skydda sina små för fyrfota vänner. Pinnar kan vara bra till mycket och ett litet snöre gör att de håller ihop över det jag är rädd om. Bilder är lite knepig.. svart katt i lätt skugga bredvid soldränkta blommor.. 

Nu är det dags för en tur med hunden, lite matlagning och förhoppningsvis så hinner jag ut för att fortsätta att vårstäda i mina rabatter..

11 kommentarer:

 1. Så vårfint du har det!! Oh, vad det är härligt med vår!! Det spritter i hela kroppen!!

  Såg dina lampfötter i förra inlägget - De var snygga!!
  Så var också tapeten... förstår att du funderar på den. :)

  Önskar dig en skön kväll...

  Kram
  Willewira

  SvaraRadera
 2. Jättesöta! Jag har några liknande men jag visste inte namnet på dem.
  kramis

  SvaraRadera
 3. SÅdana hade vi på jobbet men dit går jag ju inte längre (är ju kvar på samma arbetsplats men ajg får hjärtklappning av att gå mot växthuset där jag jobbade). Här hemma har jag inga så det får jag kanske tänka på till hösten.

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Näckrostulpaner, ja vildtulpaner över huvud taget hör till favoriterna bland tulpaner. Just näckrostulpaner har jag svårt att få att överleva. De dansar oftast bara en vår. Men fina är de.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 5. De är så fina!! Misse vet vilket fint sällskap han ska ha??
  Jag undrar om mina "Vildingar" kommer? Tycker inte jag ser ngr blad heller!!Tulpaner ska helst vara nysatta hos mig. De är lite svårflörtade på återkomst..
  Kram Ninne

  SvaraRadera
 6. Ser ut til at våren har kommet like langt hos deg ,som ute i min hage .Det er så godt å se at det finnes liv i den mørke ,kalde jorden

  Ønsker deg en flott dag

  SvaraRadera
 7. Härligt med fina tulpaner, gulligt namn på dem.

  Ha en bra dag.

  SvaraRadera
 8. Så vackra! Har noterat namnet. Sådana får det bli till hösten:)
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 9. Hej på dig!

  Sådan där tulpaner skall jag också ha någon stans i trädgården får ut och titta en sväng imorgon - det är så spänande det dyker upp något nytt varje dag. I år hade jag tom fått en Tussilaga som flytat in själv!

  Jo, jag mår prima livet leker och jag är lycklig - jag älskar min man och jag gör det jag tycker om fotografera (mest blommor), inte för det ger så hög inkomst men pengar är inte allt.

  Själv då hur står det till?
  Har du kommit på fler finuliga saker att sy ihop?

  /MB

  SvaraRadera