lördag 9 oktober 2010

Jag hyllar ljuset....

I torsdags var det rena rama ljusterapin i trädgården, tidigt hemma från jobbet, en fika på bästa platsen eftermiddagstid och livet är bara härligt.
Ljuset och solen var underbar, kan förstå att man går i ljusterapi för det är verkligen värsta vitaminkicken att få så mycket ljus, färg och värme.

Framsidan vid ytterdörren..

Här satt jag och bara myste.. gick igenom lådan från Botanicus som kommit till jobbet och planerade med en kopp kaffe, en god macka och alla lökar..

Inlägget idag skulle egentligen handlat om vilka lökar som beställts eller nåt annat.. men jag slogs av när jag tittade på bilderna igår att ljuset är fantastiskt.. solen, färgerna på alla växter tillsammans med den blå himlen.. Känslan i torsdags när jag gick där och fotade var att livet var allt bra underbart.. *love*.. mycket fint händer omkring mig och jag bara måste vara tacksam för allt o njuta av livets goda. En del nämns här och en del får förbli lite hemligt ett tag till.


Trädgårdsvandring började jag med i våras men den har glömts bort en smula.. *harkling.* men jag har tagit kort i trädgården hela säsongen så de ska "bara" sammanställas men här idag får det bli en oktobervandring i min trädgård så får jag lägga in de andra månaderna sedan.



 Hela bakre långsidan.. med alla "rum"..

Trädgården är ju långsmal, från början var det bara planterat en rad med frukträd men med åren har jag gjort små rum mellan varje trädpar.. frukosthörnan, stensoffelandet och tulpanlandet.. osv, längst bort är de gjutna pallkragarna med stora uteplatsen som jag visar längre ned.



Här är gaveln mot "Nya lunden",  det är där jag lagt torvblock i en rundel under en jättethuja, portalen fick hastigt sättas upp i våras du honungsrosen blev för stor och hängde ner så man omöjligt kunde gå där utan att rivas sönder.. Den (portalen) ska nog jobbas på lite mer för att få lite mer fin känsla.. tror jag.. vi får se till våren.



Mina murade pallkragar.. med insynsskydden mot "tittolson" varken kragar eller skydd är helt klara.. det märks lite varstans att tiden inte riktigt räcker till, hmm.. blir väl så när man skaffar sig lite nya sommarintressen men det får vi ta.. Men pallkragarna står vid stora uteplatsen.. ska bli lite medelhavkänsla här är det tänkt.


Lite ny vinkel på "Stensoffelandet"... med det döda plommonträdet som agerar klätterstöd till Klätterhortensian.


Andra gaveln med den kurviga stengången..  älskar att sitta på uteplatsen och se denna vy.. växterna och träden samspelar så att jag ser ut lite men det är inte total insyn.. perfekt tycker jag.


Japanska blodlönnen och ett päronträd i förgrunden samspelar i höstsolen..


Zebragräset lyser ikapp med Glanskörsbäret.. 


Det var allt för idag.. önskar er en fin lördag och må solen lysa på er.. *ler*.. 
Här är det gråmulet men jag hoppas att solen kommer fram snart.. 

24 kommentarer:

  1. Jeg må først si: Er ikke japansk blodlønn fint!!! Jeg har hatt min i noen år, og den har vokst fort. Spesielt nå på høsten har den perfekt farge.
    Det er noe spennende rundt hvert hjørne hos deg. Det skjer noe overalt! Jeg forsøker også forskjellige løsninger; kantsten der, rundeller rundt noen trær, firkanter rundt andre. Roser som klatrer og klematis som klatrer i trær har jeg forsøkt. (Klematis går bra, rosene ikke så bra.)
    Takk for titten, og gleder meg til flere hagebilder i vinter. Da trenger vi litt sommervarme via bloggen.

    SvaraRadera
  2. Nämen ÅHHHHHHHHHHHHHHH, vilken trädgåd, fantastiska bilder. Jag önskar hela tiden att min trädgård ska vara vacker och prunkande men den blir aldrig det. Svaret är att man måste ge av tiden till trädgården...hinner inte, därför kul att titta på andras!

    SvaraRadera
  3. Höstmysigt ni har det, trevlig helg.

    SvaraRadera
  4. Kul att se vyer från trädgården. Oj vad du har det fint! Jag får genast känslan av att jag skulle vilja komma och hälsa på!
    Ett gott betyg,
    Ha en go helg,
    Eva

    SvaraRadera
  5. Gud vad härlig trädgård du har :) Jag kommer definitivt komma tillbaka och titta när jag har mer tid :) Är du trädgårdskötare eller har bara det som ett stort intresse?

    SvaraRadera
  6. Du den dan ska jag sent glömma för det var exakt vad jag behövde...gjorde precis som du när jag kom hem o önskade bara att dagen aldrig ville ta slut...så fort solen gick ned så blev det kyligt...Trodde faktiskt att vi skulle fått mer sol som idag...men det var gråkallt...visst sjutton behöver vi ljuset så länge det bara går o jag har fortfarande lite lökar som måste ner i jorden...fick se att det stod ett par Fuchsior kvar på en bänk där ute...så än kan det inte bli vinter.
    Du håller oss i spänning och ser fram emot vad nu detta kan vara...
    Ett härligt inlägg - man blir glad!

    Kram från Malin

    SvaraRadera
  7. Lyckliga vi som har en egen trädgård...
    Jag har varit ute heeela dagen men har inte hunnit med att kolla bilderna än.
    Jag har åxå en tittolson, men han heter tittjansson ;)
    Festligt...
    Tack för inspiration...

    SvaraRadera
  8. Så höstfin din trädgård är! Tack för visningen.

    Kram Åsa

    SvaraRadera
  9. Vilken fin trädgård du har! Vilka fina bilder. I torsdags hade vi mest regn här.
    Tack för trädgårdsvandringen!
    Ha det gott!
    Christina

    SvaraRadera
  10. Vilka härliga trädgårdsbilder! Hösten blir här vacker, jag ser ju det många gånger i naturen och på bilder. Men jag är ingen höstälskare egentligen! Nu längtar jag redan till våren och sommaren...men får väl försöka o njuta av det som är ...
    Ha det gott i solen! Här har idag varit ljuvligt väder, sol och skönt planterarväder.
    Lenas trädgård

    SvaraRadera
  11. I know what you mean about enjoying the sunshine. We had a cold September, and now this week has been sunny and warm. It feels so good to be out gardening in the warmth of the sun, with a few Autumn leaves falling as I plant. I puttered around a lot, moving perennials and planting bulbs under a blue sky, making a really nice gardening week.

    SvaraRadera
  12. Så vacker din trädgård är även på hösten! Vilken skön plats i solen du hade! Vi har haft varmt och fint väder, men solen vägrade visa sig bakom molntäcket. Hoppas på att få se den idag :) Hälsn mimi

    SvaraRadera
  13. Så roligt och intressant att få följa med på vandring i din trädgård. Ser jättemysigt ut, spännande med olika rum.
    Visst är det härligt med höstsolen, man suger i sig varje "droppe".
    Ha det gott. /Ingela

    SvaraRadera
  14. Åh, vilken härlig rundvandring i din fina trädgård Moa.... Du har verkligen lyckats få till små rum och en härlig känsla...... Vilket trevligt paket du fått.. Mycket skoj nu.....

    Kram Charlotte

    SvaraRadera
  15. Oj så fint det ser ut i din trädgård! Och ljuset - ja, jag ansluter till din hyllning. Det är något alldeles speciellt med höstljus en solig dag.
    Du är duktig du som orkar/hinner med så mycket!/Anja

    SvaraRadera
  16. Hej Moa.
    Jaa du har det så fint i din trädgård.
    Olika rum det är spännande att kika i en sådan trädgård Ja ljuset är dessa dagar otroligt när höstsolen brakar på den står så lustigt så ljuset faller så annorlunda, Men vackert är det.

    SvaraRadera
  17. Vilken underbar trädgård du har!!
    Vi hade en fin helg! Idag har det också varit fint! När det är så här, gillar jag hösten. Den friska höga luften, ljuset och alla härliga röda höstfärger med lite grönt :D

    Ha en fin vecka
    Kram Lily

    SvaraRadera
  18. Vad kul med trädgårdsvandring och vilket vackert ljus!! Glanskörsbär är jag lite sugen på... bland mycket annat! ;)

    Kram

    SvaraRadera
  19. Vilken fin blogg jag hittade! Så soliga och fina höstbilder från trädgården! Och vilken läcker header! Jag tänkte också häromdagen på att det var så soligt och ljust ute. Det var t.o.m. svårt att ta bra bilder för att det var så skarpt ljus.

    Jag blev lockad av din fina tävling, så jag kommenterar där med... Kommer gärna tillbaka en annan gång till din blogg också!

    Hösthälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera
  20. Jättefint!!! Du får en tia ut av tio i mysfaktor!!!
    Ha det gott!
    /Ruben

    SvaraRadera
  21. Kul med rundvandring. Man ser mer av helheten och får en annan uppfattning av tomten. Jätte fint ser det ut!! Gillade dom gjutna pallkragarna:) Ha det gott i höst ljuset!

    SvaraRadera
  22. Ljuset.. ja, det har vi inte sett idag! Hua mig vilket uschligt väder det varit idag, först skrapa rutor och sedan ingen sol - suck... :)

    Det har ändrat sig lite i din trädgård ser jag, skall bli roligt att få se den på riktigt snart :) Behöver lite inspiration inför våren :)

    Och så har du hemligheter för dig... göra mig så nyfiken! Kanske kan jag gissa något som berör dig och din familj, eller så får jag tåla mig tills vi träffas :)

    Så *vink-vink* och ha det så himla gott, och må solen lysa på dig fler dagar, kram ♥

    SvaraRadera
  23. Wow!! Vilken fantastisk trädgård du har skapat!! Precis så som man vill ha det - mysigt värre!

    Trevlig helg!
    Stina

    SvaraRadera
  24. Hejsan!

    Tack för rundvandringen och visst är ljuset vackert även på hösten. Himlen blir liksom lite blåare till allt gult och orange runtikring. Ha det gott, Karina.

    SvaraRadera