tisdag 18 oktober 2011

Just nu: Älskar bruna nyanser..

Tycker det är så vackert ute i naturen med alla färger men just i år, tror jag, är jag speciellt förtjust i de bruna nyanserna..


Det märks också på mina klädinköp denna höst..

Jacka i lite brungrå nyans, kängor i brunt skinn, tunikor som passar till mina tajta jeans o bruna byxor. Bruna handledsvärmare i shopen.. en ny snygg sjal i en brunrosa nyans,  ja det märks tydligt att jag har blivit Tant Brun..


De vita höstanemonerna som slokar efter frostnätterna i slutet av förra veckan.. vackra bruna markeringar men snart har de vita bladen trillat av om de inte redan gjort det i regnovädret som härjar här just nu.


De små små fröställningarna från Trebladsspiran som gracilt slänger sig lite hit o dit bland blad och större frösläktingar och moderplantans mörka o vackra blad. 


Trebladsspiran är förresten en underbar växt som gläder med sin prakt hela säsongen. På sommaren skira och med vackert gröna blad och skyar av vita blommor. På hösten har den underbart vackra blad i massa höstiga nyanser och bruna små knappfröställningar som en pekar läckert åt alla håll. Har ni den inte så är det värt att prova jag har då inte ångrat mig.

'Rouguchi' för att se den blomma kika här.

Fröställningen från clematisen 'Rouguchi' avslutar kvällens inlägg. Ser att ett frö är moget för att flyga iväg.. kanske kan jag fånga den och sätta den i en bytta? 

Hoppas solen kommer tillbaka snart så Ni och jag kan gå ut o fånga lite mer höstkänslor snart igen.. 

Moa

10 kommentarer:

 1. Hej på dej Moa! Visst är det kul att dressa till sig så här i början av säsongen? Förstår att du har ekiperat dig rejält. Brunt är alltid snyggt! Vet inte om du sett mina nya Martens de hamnade ju först framåt kväll i inlägget. Hade ju planerat ett par svarta, ollade på ett par bruna men fasnade så för ett par vinröda (snacka om velig ;-) Så nu ska vi hålla kväll kom precis hem frånb en rejäl runda i ösregn och ja, riktigt höstrusk Kram Ingela

  SvaraRadera
 2. Halloj Tant Brun! Jag tycker också om bruna nyanser, kan dock inte använda brunt i kläder ...passar inte till mina egna färger. Men njuta av de olika jordiga färgerna i trädgården går ju bra!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 3. Hejsan Moa, min trädgård har börja blomma igen.
  Staffan ( gammal engångsblommande )ros. Magnolia knoppar som snart brister ut. Mysigt, men lite bekymrande för de kommer nog inte mogna av i tid.
  Men visst är det höst, den lilla båten åkte upp idag, men hummerfiske båten får ligga i ett tag till. Hitills har vi fått god fångst.....
  Ha det gott, snart kommer solen. Kram Kia

  SvaraRadera
 4. Här i södra Tyskland verkar lycka eller sol - vad vill du jag ska skicka * * gg? Du gör bra foton och brunt - och jag tycker även mycket guld i höst. Mycket kära hälsningar från Waldhaus Tyksland, Christine

  PS. I hope that´s good Swedish - it´s a Google Tranlation *gg*

  SvaraRadera
 5. Amazing shots and nice texture dear Moa!

  SvaraRadera
 6. Nja, brunt har jag inte så mycket av i klädväg men jag inreder gärna i bruna toner. Tycker det är en varm o go färg. /Knatten

  SvaraRadera
 7. Hejsan!
  Tant svart med något inslag av varmrött vid speciella tillfällen, man ska inte bli färgtokig. Lite synd för jag är vinter och kan ha alla mastiga färger, men gillar man svart så gör man. Håller på att måla rummet med kritvita väggar och till det har jag bara bruna möbler. Svarta möbler kan jag inte tänka mig men gärna brunt med inslag av rött. Visst är jag en färgglad typ.....Så mysiga dina kostymer är till pumporna och den sidan ska jag titta in på. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 8. Hallå tant brun! :D Brunt måste vara årets svarta. Snyggt, både i kläder och i trädgården. Fina bilder på härliga växter! Kram Karin

  SvaraRadera
 9. Hej. Vilka underbara bilder! Tycker du fångar blommorn på ett jättefint sätt och jag håller helt med, bruna blommor om hösten är jättefint! Ha det gott i helgen. /Malin

  SvaraRadera
 10. Tänk att det kan vara så vackert fast det är visset ... Men så fotar du också väldigt bra!

  Trevlig helg!

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera