fredag 24 september 2010

Fredagsmys..

Då var det fredag igen, tänk vad veckorna går fort.. jobba jobba jobba.. o så är det fredag.
Känner ibland att jag borde stanna upp o känna och njuta även om det är mitt i veckan. Oftast gör jag det fläckvis i alla fall, men jag kunde nog ta vara på de små guldkornen lite bättre.
Att skriva här i bloggen gör att jag blir mer medveten om det än innan, vill ju kunna skriva om positiva saker även om det i förra inlägget blev lite gnäll.. För naturligvis har jag mina upp o nerdagar som alla andra men tycker väl oftast att det ska ni slippa läsa om  *ler*.
Just nu..
Blommar mina Höstcyklamen.. så vackert i "Nya Lunden" De står så fint på parad med sina vita dräkter..o bara väntar på att jag ska komma o ge dem lite uppmärksamhet..
Lunden ser väl lite allmänt hösttrött ut men som sagt så finns det små guldkorn om man kryper närmare..

För de är verkligen låga.. om man jämför med trädgårdshortensian i bakgrunden som är gigantisk i år igen. 
Mina cyklamen, ser nästan ut som massa vita fjärilar som är på väg att lyfta.. det är så roligt att det blivit så många blommor i höst.. köpte några knölar från Botanicus för två år sedan och de har blivit så här många.. det kallar jag LYCKA.. *ler*..
Med dessa vackra vita cyklamen önskar jag er en härlig fredag..

ps.. idag blir jag BÅTÄGARE.. rapport kommer i helgen..


15 kommentarer:

 1. Vilka härliga bilder på dina blommor
  det är svårt att leva i nuet och ta vara på varje dag ,en konst att lära sig,har faktiskt blivit bättre på det de sista åren,kanske har med åldern att göra
  Spännande med båten
  Ha en riktigt skön helg

  SvaraRadera
 2. Oj, så fina, kanske man skulle köpa lite knölar av dessa...? För de man planterar från krukor klarar sig inte...? eller? Härligt med dina vita guldkorn!
  ha en trevlig helg!
  Lena

  SvaraRadera
 3. Hej Moa.

  Jamen å så vackra de är dina "fjärilar" underbara en liten tacksam växt är det för som du märker så förökar de sig rätt bra mina har gjort det med.Lovat grannfrun att gräva upp några till henne sen. Ja visst vill man stanna upp och njuta av det som växer men det är ju det där med tid det är en bristvara. Finns så mycket måsten som får gå före. Men en dag alltså då tänker jag ta mig tid,, Så roligt är ni båtägare nu glöm inte flytvästen bara och ha en skön helg nu då

  SvaraRadera
 4. Så söta de är, cyklamen :) Mina jag hade bara försvann du vet..... fniss :) FÅr invenstera i nya tror jag, nu när jag ser dina fina.

  Va båtägare?!! Kul, grattis :) Tror det börjar bli riktiga svensson´s av er; hus, ville, hund och nu båt :)

  Hoppas nedåtdagen försvunnit, visst är de jobbiga men de är till för att övervinnas, annars vet man inte heller när de bra dagarna är :)

  Ha nu en skön helg - åker ni till Ville? Vi far till stugan och myser, jag och syster. Maken skall fiska sista helgen, så vi hoppas alla på bra väder. Kram på dig ♥

  SvaraRadera
 5. Visst är de fina. Jag som haft riktigt många har blivit helt utan. Konstigt för jag har nog haft dem i 8 år.
  Det lär nog gå att hitta nya ;-)
  Trevlig helg på dig
  Birgitta

  SvaraRadera
 6. Åh, va avis jag blir på din lund. Min är itne alls så fin. Blev inte som ajg tänkt mig för där är alldeles för torrt under björken.

  Just nu trivs jag bättre än på länge på mitt jobb men så klart (och tack o lov!) trivs jag ändå bättre hemma och vill gärna ha helg och även blir bättre på att stanna upp i vardagen.

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Så fina! Jag köpte några på trädgårdsföreingens höstmarknad..mina har bara blad ännu,,men blir dom så fina så är de värda att vänta på. jag håller med vart blir tiden av, när jag läste en blogg i dag så fattade jag att jag missat att det varit höstdagsjämning. Ha en go helg kram!

  SvaraRadera
 8. Grattis till båten! Vilka underbara cyklamen. Jag beställde lökar, men tror att beställningen gått förlorad ut i cyberspace eftersom ingenting hörs ifrån leverantören. /Mimi

  SvaraRadera
 9. Vilka superfina cyklamen. Jag har lite svårt för (att sköta??) vanliga krukcyklamen men dom här kanske man skulle satsa på. Viktigt det du skriver att ibland stanna upp och njuta, men allvarligt talat så tror jag faktiskt att du kan det, det märks i dina härliga blogginlägg. Själv har jag nog blivit bättre på att njuta av det jag har och inte bara längta bort och sträva efter något nytt... Ha en härlig helg.// Kram Peter

  SvaraRadera
 10. Hej Moa! Klart att du får låna mina bilder, bara kul.
  Härliga cyklamen! Grattis till båten :)
  Kramiz Annika

  SvaraRadera
 11. Så fina dina cyklamen är! Jag försöker förtvivlat få mina att trivas - får nog plantera dem i lite mer lundmiljö - så son du har gjort!/Anja

  SvaraRadera
 12. fina cyklamen, visst mår man bättre av att tänka på de positiva sakerna, kram.

  SvaraRadera
 13. Hej, vilka fina cyklamen! De man brukar köpa är väl inte härdiga, är det en annan sort du har? Jag älskar cyklamen, vill gärna ha tips på var han hittar vinterhärdiga!

  Håller med om att tiden går fort, känns som det bara är måndagar o fredagar... Bra med en blogg så man får tillfälle att reflektera lite!

  Kram

  SvaraRadera
 14. Mmm vad söta de är nästan så att man skulle kunna äta upp dem!
  Båt - vad kul grattis till det.
  Kul när du tittar in hos mig blir alltid lika glad.
  Ha det gott
  a
  Annika

  SvaraRadera
 15. Din trädgård verkar vara super mysig :)

  SvaraRadera