onsdag 8 september 2010

Helgens fynd..


En liten såskopp i vitt porslin med svart dekor.. Nornan heter servisen och kommer från Göteborgs gamla porslinsfabrik, den stängde 1925 och övergick i Rörstrands istället.
För 30 spänn.. blev den min, en nästan hundra år gammal skål som är perfekt att ha en liten söt blomma i, för mig är det ett fynd.


Älskar gammalt porslin och gillar att lära mig om det så när jag såg stämpeln under visste jag direkt att detta var gammalt och att det var just Göteborgsporslin.. lite har alltså fastnat *ler*..
Har lusläst denna boken för ett par år sedan när jag köpte den, minns inte om jag köpte den på ett internet akvariat eller om det var tradera, den finns inte att köpa ny längre i alla fall. Synd, för det är en så lättläst bok och har bra översikt över olika serviserserier med stämplar o årtal samt historia om de olika svenska porslinsfabrikerna om man nu är intresserad av sånt.. som ni förstår är jag lite såld på detta.. *ler*

En liten avslutningsbild.. som jag "hittade" i junimappen.. har visat den förut men jag fick en sån längtan efter
försommaren så jag kunde inte låta bli att visa den igen.Ha en härlig onsdag.. o så hoppas vi på bra väder idag också.. igår var det trädgårdsdag hos Moa minsann..

13 kommentarer:

 1. Vilket sött fynd! Visst blir man lycklig när man hittar något sånt!
  Ha en fin dag! / Irene

  SvaraRadera
 2. Din søskopp er nydelig!!
  Tenk hvordan de levde, de menneskene som produserte denne koppen. Og hvordan levde de som kjøpte den? Det er historie i hvert penselstrøk på den. Og så billig.....

  SvaraRadera
 3. Åh, vad gött med en trädgårdsdag mitt i veckan!

  Den där koppen var ju ett fantastiskt fynd! Förstår att du är mycket nöjd.)

  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 4. heldige du , det var vakkert. man blir glad av pene ting med historie.

  Ønsker deg en fiin dag

  SvaraRadera
 5. Jaha du jag skrev en kommentar men fick besked att servern inte gick att nå och den vart utraderad.
  Kontentan?
  Solskenshistoria på en solskensdag... Likhet med Pippi... sakletare fast din såskopp fann du ju inte i en gammal stubbe ;-)

  Själv nyss hemkommen från en härlig tur till stranden...

  Få se nu om det funkar...

  SvaraRadera
 6. Hej Moa Ja du porslin är en hel vetenskap men ack så underbar,Porslin ala serviser mat och kaffe modellerna är min passion Har skåpen fulla av dem. Men visst är det roligt när man ser en och vet namnet direkt vad den heter och vilken fabrik som gjort den samt vet vem konstnären bakom mönstret är det är ju med en hel vetenskap. Se bara på Stig Lindbergs produktion eller Prins Eugen ja som sagt din såskopp var jättesöt likaså den lila blomman i den.

  SvaraRadera
 7. Hejsan Moa!
  Den skulle varit fynd även för mig - jag som letar efter violmotiv - numera!/Anja

  SvaraRadera
 8. Såå söt!!!! Jag gillar sådant med!
  Porslin med en skäl och en historia.
  Linda

  SvaraRadera
 9. Hejsan!
  Det är rösten och sen ska han höras i hela huset "ler". Vacker såskopp och visst är de vackra när de blir så kraftiga höstanemonerna. Hade en på förra stället som solitär och den blev enormt stor. Det var den förra ägaren som planterat den och även en stort vitt treblad, bara synd att de inte kjlarade av flytten från lerjord till sand och kalkjord. Vackra bröllopskort du visat och roligt med en sakletardotter som sällskap. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 10. Så fin!!! Jag älskar den!!!!Underbart fynd.
  Kram Carina

  SvaraRadera
 11. Är lite porslinsgalen jag också så frågar du mig tycker jag också det var ett fynd.
  Humleblomster gillar jag också ;-)
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 12. Beautiful images Moa.... of your lovely things! Kram Carol

  SvaraRadera