söndag 26 september 2010

Happy sunday..

Dagen har varit härligt avslappnad.. även om det började med att ryggen bråkade lite med mig, men det är bara o gilla läget så att säga och göra det som känns bra som tex fota lite loppisfynd.. och fundera på veckan som ska komma. 

Lite besök av far o mor, fika i uterummet medan höstvindar strök runt knutarna.. men vi hade mysigt med levande ljus, kaffe o donuts perfekt en söndag middag.
Lite visning och prat om "Nya" båten och om planerna inför nästa sommar..

Nu är detta inte VÅR nya båt men en vacker sådan jag såg på Bohus-Malmön för ett par veckor sedan. 

Vår är en liten Daycruiser.. en s k badbåt som man lätt kan köra omkring med bland kobbarna där ute vid kusten. Lite tak om det börjar regna eller solen blir för starkt.. japp det kommer att bli så himla kul nästa säsong sonen har redan börjat leta efter wakeboard.. (stavning?) som han vill ha då *ler*.

Båten hämtades i Karlstad på fredagen är redan "vinterkonserverad" så någon provtur för mig blir det inte jag får lita på sambon som var o provkörde den däruppe för någon vecka sedan. Har lånat säljarens bilder för just nu stor hon på garageuppfarten..


Tror nog att hon ska heta.. Silla  är lite gulligt tycker jag, både en fisk och ett fint tjejnamn.. beroende på hur man säger namnet.. vad tycker ni?

Hon kommer att plöja fint i vågorna bland de andra sillarna i havet på västkusten..14 kommentarer:

 1. beautiful photos dear Moa!!!
  Kisses.

  SvaraRadera
 2. Hihi.. ja, du kan bara komma och hämta bojen :)

  Så fin båten är, en perfekt båt för utflykter och fiske. Har ni fått båtplats där ni har Ville?

  Vi har fått äntligen betat av kön för inomhusplats och fick i veckan reda på att vi kan ha vår båt inomhus i Torslanda! Skönt att kunna greja med den (maken alltså) även vintertid, det är alltid något som skall fixas och då är det skönt att stå inomhus.

  Fina loppisfynd du visar på bild idag :) Det finns en loppis vid Tanum som vi skall besöka någon gång, nu i helgen blev det höststädning men nästa gång tänkte vi åka dit och se vad de har för kul.

  Ha det gott, kram ♥

  SvaraRadera
 3. p.s Silla är fint namn :) Vår båt heter "Aeysha Again" men vi tar nog bort "again" för det är ju vår första Aeysha :) Man skall ju inte döpa om båtar men Aeysha är lite klurigt på tungan, och jobbigt att stava med med det internationella alfabetet, du vet Alfa,Bravo, Carlie, som man bör kunna om man anropar med VHF ute på havet. Jag har kunnat hela men inte nu längre, kan bara de tre första ;)

  SvaraRadera
 4. så fina loppisfynd du gjort...
  Silla är kanske inte världens gulligaste namn tycker jag, (däremot Cecilia) men kul och fyndigt med tanke på sillen.


  Mörta hade varit ett skojsigt namn
  :D

  SvaraRadera
 5. Fina Fynd både Flaskor och Båt.
  Tycker det ser ut som en riktigt fin liten båt så spännande den dagen Ni får åka omkring med den.
  Silla....Bra namn! Eller varför inte Moa 2 ;)

  Kram!

  SvaraRadera
 6. vackra fynd, här seglas det för fullt..
  Trevlig dag, kram.

  SvaraRadera
 7. Grattis till båtköpet! Kul! Silla passar fint tycker jag!
  Fina loppisfynd också!
  Ha det gott!
  kram
  nina

  SvaraRadera
 8. Hej Moa Söta loppisfynd du gjort, Karaffen är ju härlig jag har tre stycken liknande jag fått från min mormor. Roligt att ha dem nu. Så fin den var er nya båt. Ja då har du spännande grejor att se fram emot till sommaren med. Jag har döpt en båt till Siri! Många många år sedan men hon flyter ännu.

  SvaraRadera
 9. Fina loppisfynd du har Moa!
  MEN! Det finns en sak som jag inte får in i mitt "huvve": Så många trädgårdsfolk har båt. Mig fatta noll!!?? Hur hinner ni?/Anja

  SvaraRadera
 10. Hejsan!

  Så många hoppas jag min knöl ger mig också om några år, blev så glad för jag trodde den torkat bort. Vi hoppas få ordning på vår snipa för här finns ingen skärgård att stanna till vid utan det är fiske det gäller. Roligt med en snabb liten sak att bara kunna stanna med vartsom helst och måste säga att jag redan längtar till sommaren för här blåser det höstvindar. Ha det gott, karina.

  SvaraRadera
 11. Hej igen!

  Skulle ju berätta att min Rhapsody in blue kom med en helt röd ros i somras och på samma stam kommer det flera blålila nu, hur underligt är inte det men ack så vackert. Ha det gott igen, Karina.

  SvaraRadera
 12. Tjusiga loppisfynd, visst är det vackert med pressat glas och låter kul med en båt tcker jag även om jag själv bara skulle kunna tänka mig en tur inte allt för långt från land. Er båt är jättefin men det är minsann även en sådan där putsad träbåt!!!

  SvaraRadera
 13. Tjusiga loppisflaskor! Jag älskar pressat glas och kristall. Är ingen båtmänniska, blir bara sjösjuk, men de är fina på lite håll... ;)

  Hoppas du har en bra vecka!

  Kram

  SvaraRadera