lördag 4 september 2010

Mission I: Rensa stora 'Tulpanlandet'

Mission I är nu avklarat och så några till .. både II, III o IV så jag känner mig riktigt nöjd. 
Har ju beklagat mig lite om allt ogräs som finns i min trädgård pga att jag inte jobbat tillräckligt hårt.. *hmm..*.. eller rättare sagt jag valt att göra annat i stället. Och så får det vara.. men NU har jag faktiskt fått gjort en hel del de senaste dagarna.. börjat rensa upp i lite väl fyllda land och det känns fantastiskt skönt. 


Här är landet innan rensning.. man ser kanske inte så mycket (klicka gärna) för det är väldigt välfyllt men alla, ja alla fröställningar från blommorna som varit i sommar ligger eller står kvar. Undrar just hur många aklejor  t ex som kommer att komma upp efter denna sommar.


Här är landet efter den stora röjningen, inte riktigt samma vinkel men jag kan berätta att mitt japanska lykthus jag gjorde på keramiken förra sommaren inte syntes innan.Phloxen är nog mest fantastisk just nu i detta landet.. eller ja, den gigantiska hostan är väl häftig också kan man väl säga.. eller ja det finns lite här o där saker som jag verkligen gillar som t ex gräset jag berättat om i tidigare inlägg.Det nya blodgräset tror jag det heter.. är fint tycker jag, såg det i en trädgård för ett par år sedan i skåne och i våras hittade jag det i plantskolan och nu äntligen har den fått sin plats här i landet.. bredvid den gamla stammen, röd kärleksört och en gammalt rostigt snirkligt ben.. Jo jag kan säga att jag känner mig nöjd med detta landet.. som jag kallar Tulpanlandet pga alla tulpaner jag har där på försommaren.. 
Något annat jag är väldigt nöjd med är mitt uterum.. det har blivit över förväntan, båda dag och kvällstid är det en frizon där man kan vila och bara vara..

Här är det kväll och sambon sitter där ofta o spelar gitarr, jag lyssnar, pysslar med mina små projekt och vi bara är. Ibland med gäster eller med någon av "alla" våra barn, på dagtid är det som det värsta ljusterapirummet.. det flödar av ljus och grönskan utanför är stor. Ja jag njuter verkligen av vårt rum, önskar att alla kunde ha ett så härligt rum för det är en lisa för själen..

Nu ska jag mysa vidare denna lördagkväll.. kram.

9 kommentarer:

 1. Beautiful garden!
  Nice weekend.

  SvaraRadera
 2. Så fina dina rabatter blev efter rensningen, (säkert var de nog fina även före-jag tror man själv mest stirrar på sitt eget ogräs) Härligt det där blodröda gräset bredvid den rostiga vackra grejen. Dit uterum ser underbart mysigt ut. Hälsn mimi

  SvaraRadera
 3. Hej på dej!

  Vad mysigt att stanna till i din trädgård och att få njuta alla blomster i rabatterna.

  Ser ju mysigt ut i ditt uterum och för tillfället också go plats, så jag antar att det bara är att slå sig ner... kanske mannen kommer och tar en truddelutt. Det hade ju vatt ;-)

  SvaraRadera
 4. Det verkar som att många tar ett par rejäla tag nu. SJälv tog jag också ett ryck i går, vilket ledde till dominoeffekt.
  Din hosta är verkligen enorm och jättefin!

  Min morgon började med att plocka hallon. Kl 8 var jag ute i pyjamas och fleecejacka. Det var då 4 grader och de thade varit nere på ca 2. Händerna var ganska kalla när jag plockat färdigt kan man säga. Solen sken och jag njöt!

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Mysigt att få kika in hos dig (och även se korgmöblerna som vi ju pratade om). Skönt att få rensa i rabatterna - det behöver vi med göra. Jag har helt tappat stinget men snart är det dags att plantera lökar; vilket alltid är kul. Så fin din japanska lykta är. Ha en skön söndag!

  Kram Karin

  SvaraRadera
 6. Så fint du har gjort!!!
  Vår blogg har blivit kapad så nu hat vi ny bloggadress om du vill lägga in oss på nytt. istället för tradgardsdrommar.com är det nu trädgårdsdrömmar.com
  Kram Carina

  SvaraRadera
 7. Vad härligt att få så mycket gjort, vad fint det blev!

  Ja hoppas vi får en fin höst, och jag känner redan att jag måste ha fler höstanemoner... :)

  Kram

  SvaraRadera
 8. Hej Moa!!
  Åh, va du har gjort vackert!! Underbara land du har i din trädgård!!
  Underbart med er lilla återhämtnings oas!! Jätte vackert! Kunde nästan höra gitarren =)
  Tack fina för din hälsning hos mig.
  Jag hoppas att du får en underbar fin vecka!
  Varm kram Tina

  SvaraRadera
 9. Verkligen fina korgmöbler som ni har köpt. Ser jättemysigt ut! Kram

  SvaraRadera