fredag 4 november 2011

Höstlov..

Två extra dagars ledighet är inte helt fel och gårdagen var lugn o skön, en långpromenad med Albin där jag verkligen njöt av naturen och som ni kanske såg plockade med mig lite av naturen ger..

Hemma i trädgården har löven fallit i omgångar och just nu har det japanska körsbärsträdet singlat ner alla sina löv.. ja nästan alla i alla fall.


Färgskalan på dessa löv är så himla fina, de singlar ner och täcker helt mina rabatter och stenar som är under trädet, dekorerar häcken så man ser de fina löven på långt håll när man närmar sig Moas hus..


Krattan ska användas idag eller imorgon.. ja vi får se hur lusten faller sig. Måste plantera och förbereda inför vintern också, fick ju så många svar angående min Azalea.. så nu ska den ner i jorden för att övervintra.


 Albin min ständige följeslagare i trädgården var med o hjälpte till med löven.. svansviftningarna gjorde att det sopades rent just där han låg..  Kanske en idé att utveckla.. han är ju glad jämt så det ska väl inte vara några problem?

Det japanska körsbärsträdet har en egen plats i mitt hjärta, när jag går tillbaka så ser jag att det ofta är med för att dokumentera förändringarna genom årstiderna. Det är nästan vackert hela tiden.. men vår o höst är väl glansdagarna för trädet.

Japp.. då var det fredag och mys igen. För en gång skull är jag i fas här hemma.. har inte övermäktigt med saker som måste göras utan jag kan andas lite och göra det jag vill. Köket börjar bli färdigt.. ja ja det fattas kakel, passbitar och lister men för övrigt är det igång och vardagsrummet är vardagsrum igen OCH städat.

Planen idag är att göra en krans av ormhassel.. ja bilder kommer ju sen som ni förstår.. *ler*.. Skulle iofs behöva putsa fönstren i köket oxå.. ja vi får se vad som blir av för en hel ledig dag ligger framför mig.. härlig känsla!!

Njut av fredagen..
Kram Moa

8 kommentarer:

 1. Wow, vad fina bilder!! Vi har också ett japanskt körsbärsträd, och jag tänkte igår, det är fantastiskt vilken lyster det är i bladens färger! Här faller de också ett efter ett, men jag tror jag väntar med krattningen till dessa merparten fallit.

  Trevlig helg!
  /Ruben

  SvaraRadera
 2. Vilken fin kompis du har, blir roligare och kratta med en pigg vovve som hjälper till. Och visst är löven fina, jag brukar också fota före jag krattar.
  Ha en mysig helg
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 3. Albin är lika fin som vanligt.
  VIsst är det något lugnande och rogivande som vilar över en höstträdgråd? Så tycker jag i alla fall. Känner harmoni när jag ser dina löv på gräsmattan.

  Här har det bakats en del idag och lovkänslan finns i kroppen.

  Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 4. Vilka underbara höstbilder du bjuder på! Håller med Marina om att det är nåt lugnande över en höstträdgård.. Vackert är det i sitt förfall.

  Tack för din fina kommentar om mina handledsvärmare! =) Ska absolut prova igen med raggsockar. Ska bara hitta ett enkelt mönster. DU som är en "hemsk" lärare ;) och tvingar dina elever att sticka, kanske vet nåt enkelt och bra mönster som jag kan sätta tänderna i?

  Ha en riktigt trevlig helg! Kramen!

  SvaraRadera
 5. Ta det nu lite lugnt och njut av helgen : ) Kram

  SvaraRadera
 6. Åh men så vackert Monica. Älskar verkligen höstens färger och tycker nästan att det är lite sorgligt nu när nästan alla löv har fallit till marken. :) Kul att du vill vara med på utmaningen. Jag länkar till din blogg.

  Ha en skön helg!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 7. Ja de ger en underbar färgklick i den gråa tillvaron! Härlig hjälpreda du har;) Önskar dig en riktigt fin helg. Kram Johanna

  SvaraRadera
 8. Hejsan,
  Vad kul att köksrenoveringen börjar närma sigDet skulle vara roligt om du vill visa upp ditt projekt på Byggla.se. Vi har just nu en kökstävling som du kan titta på! Vill du ha en liten morot kan du kontakta mig på vendelabyggla@gmail.com så berättar jag mer.
  /Vendela

  SvaraRadera