onsdag 16 november 2011

Nu är det inte roligt ute..

Allt är blött, kallt och lite trist.. löven har fallit av, krukorna ser tomma o smutsiga ut. Fågelbadet har sett sina fräschare dagar minsann.. o alla blommor o blader slokar med ett o annat undantag. Såg några små vildsådda penseér blomma på sidan av huset, små glädjespridare finns i alla fall.


Här ser ni hur eländigt det såg ut i lördags innan stora städaredagen kom igång.. lite bättre efter att möblerna har flyttat bort för förvaring och de flesta löven har krattats upp.

Men man blir lite gladare när man kommer ut en morgon och frosten har kommit.. nästan lika roligt och fint som när nyfallen snö har bäddat in vår värld.. längtar faktiskt lite efter snö nu. Nu är ju nästan allt fixat därute så nu kan vintern komma.

Onsdag och mitt i veckan, ja dagarna knallar på och jag börjar tänka julsaker och klappar.. men mycket mer än tänk har det inte blivit. Har ni kommit igång än med julen? Men förstås det är ju inte ens första advent så vi hinner gott o väl men det känns som veckorna flyger fram och alltid något som är bokat på helgerna o då går det extra fort...ne nu får det bli slut på babbleriet..

Go onsdag på ER alla ..
Moa

ps.. någon som vet om hur man gör med jordärtsskockor.. vill ha kvar dem för att sätta ner igen om det nu finns nya skockor därnere i jorden. Eller måste de tas upp för att förvaras på något lämpligt sätt.. ds

9 kommentarer:

 1. Men Moa, det var värst vad du var nöjeslysten - ska det behöva vara ROLIGT ute nu också?! Men, frostnupna blommor och blad är väl i alla fall LITE kul, och väldigt vackert, dessutom! ;-) Visst är det skönt när allt är klart inför vintern.

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 2. Men Ruben.. liiiite glad var jag ju ändå!!

  SvaraRadera
 3. Ja, tiden rusar iväg och helgerna går med en rasande fart! Men det är ändå bra, tänk om det var tvärtom att man hade svårt att få tiden att gå....
  Kram Eva

  SvaraRadera
 4. Var årstid har sin tjusning : ) Jag är gärna utan snön men det får gärna vara lite frost och så vindstilla förståss.

  SvaraRadera
 5. hejsan Moa!
  Ang jordärtskockorna så fråga Charlotta i Cesars trädgård. Hon vet nog 'allt' om denna ädla gröda:
  Här har du länken:
  http://cesarstradgard.blogspot.com/

  Tänk att jag har upplevt hösten mer positivt än vanlig. I mitt tycke har hösten varit ovanligt vacker. Men kanske är det en humörsak;))?/Anja

  SvaraRadera
 6. Jag älskar hösten i vanliga fall o visst har vi haft en underbar höst =) Men de senaste dagarna, uch! Just nu tycker jag inte om den.. kallt, blött o mörkt.. humör ?! ja kanske det.. =)

  SvaraRadera
 7. Jag lät alltis jordärtskockorna stå kvar till nästa år...och de kom igen. Om det är rätt vet jag inte , men det funkade hos mig:)
  Visst börjar man vänta och tänka på advet och jul...!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Jag borde absolut städa mer ute, såg att golvet i pergolan är full av löv som kleggar fast tex. Ska försöka göra fint nere på bron bara rörmokarna hävt ut sig ur huset och tagit allt rammle med sig. Här är det inslagning av små paket till paketkalender som gäller nu :)

  Kram,
  Jenny

  SvaraRadera
 9. Tack för underbara handledsvärmare/torgvantar. De blir bara skönare för varje dag och jag får så många kommentarer om hur fina de är. Nästa gång blir det nog ett par bruna med blå kant, skulle matcha min nya jacka.
  Kram Eva

  SvaraRadera