onsdag 30 november 2011

November - Mood Board

Ja då kommer då November månads - Mood Board. Karin A med sina vackra fotografier startade denna lilla utmaning.. ja vad är då Mood Board blev diskussionen här hos mig förra månaden. Inspirationstavla var det många som översatte det till och det tycker jag oxå.. men lite mer åt stämningshållet.. hur jag känner när jag hittar saker därute, vad jag får lust att göra osv... Vilka bilder jag får upp i mitt "lilla huve"..

VET inte ens om jag är gjord för såna där utmaningar för jag går för det mesta steget före.. kan liksom inte stilla mig ser jag när jag nu är klar med mitt november foto. Men för mig är det inspiration för nu ligger nyponen i en vacker glasskål och skockorna ska jag koka soppa på.. *smile*

Drömmar om doftande honungsrosor och den godaste soppan jag vet..
Blev tanken med denna Mood board..


Som ni vet är ju denna höst/vinter mild.. eller det är blött o grått därute och ingen frost eller snö har dolt allt så det ser ju inte speciellt kul ut.Men när jag går där i min trädgård råkar faktiskt solen blinka till ett par strålar ner till mig så jag ser min Honungsros som klättrar på väggen. Ja inte fanns det några rosor men väl jättemånga fina nypon.. det var riktigt vackert mot husväggen och jag började plocka av dem.. "moodboard" tänkte jag. Fick sedan se att jag inte grävt upp o kollat om det var något under den höga blasten av jordärtskockor. Fick av snälla Eva några stycken skickade till mig i våras och detta var ju spännande. Från en enda liten knöl jag stoppade ner kom allt detta fram, 650 gr, .. det kallar ja avkastning och jag tror  t o m det räcker mer än väl till älsklingsoppan..Recept till en jättegod Jordärtskockssoppa.. 

4-500 gr Jordärtsskockor
3 Scharlottenlök
2Några potatisar
Vitt vin (eller en halv flaska matlagningsvin som jag tog)
1 Hönsbuljong + 4 dl vatten
3 dl grädde
1 citron - man tar så mycket man vill men jag slänger i en hel pressad..

Fräs finhackad lök, på med buljong och sedan potatis o jordärtskockor i bitar. Var snabb med skockan då den lätt blir grå, ev kan man lägga den i citronvatten först. På med vitt vin och koka tills allt blir mjukt. Häll i grädden och smaka av med pressad citron efter smak samt salt o peppar. Mixa allt till en jämn o fin soppa.. 


Bon Appétit..

Moa

7 kommentarer:

 1. Looks great! :)
  Lots of greetings!

  SvaraRadera
 2. Vackert!
  Jag har fortfarande inte kommit ut i dagsljus så jag får se om jag får vänta till nästa gång eller om det går att komma i efterhand (helgen).

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Det påminner mig om att jag måste odla skockor nästa år!
  Ha det fint!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 4. Jordärtskockssoppa är GOTT! Mums! KRAM

  SvaraRadera
 5. Vilken sött hjärta och härliga skockor Monica. Jag måste absolut testa och göra din soppa. Låter väldigt gott! Ha en skön vecka...

  Kram Karin

  SvaraRadera
 6. De blev ju inte bara många och goda utan också vackra hos dig! Kul!
  Eva

  SvaraRadera
 7. Vilken jätte fin mood board du skapat och förövrigt en väldigt trevlig blogg. Ha en bra söndag.

  SvaraRadera