måndag 23 april 2012

Nu är jag helt förvirrad..

Sitter och ska försöka bringa lite ordning på alla växtlappar som jag ännu inte fått in i Moas Flora..är en hel del om jag säger så.. *ler* men jag har kommit på att det är väldigt skönt att ha mina skyddslingar både levande o döda.. hmm.. lättåtkomligt på en liten sidoblogg.

Men till min förvirring som ni kanske kan hjälpa mig med förra året köpte jag denna lilla söta näva trodde jag..


Nu när jag sitter här o ska lägga in den i bloggen så läser jag "Erodium variable 'Album' "på lappen och söker jag på nätet på bilder så står det samma men Näva under. Men jag tror ju att näva heter Geranium på latin ?

Mig mycket förvirrad, hjälp mig någon!? Är det en annan art eller vad?

Ha det gott..
Moa

Efter tips från Ruben sökte jag lite o fann detta:
På  Allt om trädgårds trädgårdsformum står det så här om den: Erodium × variabile ''Bishop's Form'' - Pysslingnäva och är samma familj som Pelargon och Näva.
Den är en korsning mellan Erodium corsicum och Erodium reichardii. Skatnäva är familjens svenska namn. Utmärkt marktäckare för oss med något mildare zon. Svår att övervintra. Slår man på Skatnäva stämmer det inte alls med min bild.. bladen är helt annorlunda och likaså blommor men men..

Är det någon som har mer info vore det roligt att få veta det..


5 kommentarer:

 1. Erodium heter även Skatnäva, och är någon sort underavdelning till Geranium-släktet (tror jag).

  Kolla här:
  http://linnaeus.nrm.se/flora/di/gerania/erodi/erodcic.html

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 2. Vad det gäller blomman kan jag inte hjälpa dig
  Men måste ösa beröm över dig och den fina stolen i förra inlägget ,helt underbart fin ,jag vill också ha en sån fin stol ,dax att ge sig ut på loppis och leta
  Ha en skön vecka

  SvaraRadera
 3. Hej hej
  Surfar runt om Geranium och Pelargonium för att få klarhet i det här med pelargoner och nävor... Och hamnar här. Kul. Här hittade jag lite info:
  http://www.plantadvice.co.uk/garden-advice/articles/general/geranium-or-pelargonium/111

  Förälskade mig handlöst i den lilla rosa nävan i diket på landet i Sverige. Tog nagra frökapslar och forslade hem hit till Schweiz. Ska planteras i vår tänkte jag så får vi se vad det blir.

  Jag ser att vi har mycket gemensamt här med virkning och sånt. Ska kolla runt lite till.
  Annette
  My Rose Valley

  SvaraRadera