torsdag 3 maj 2012

Vitsippor..

Finns det något härligare än en vitsippebacke så här års?

När jag ser ett hav av vitsippor så känner jag ren lycka, kanske är det därför man köper på sig lite olika sorter av dessa små Anemone Nemorosa..


Den vanliga vilda är ju hur fin som helst och den får gärna sprida sig i min trädgård. Men lite biten har jag blivit.. och några få sorter har hittat hem till mig.  Först ut var ovanstående lilla 'Allenii' fick den av en väldigt snäll arbetskamrat och den har spridit sig villigt.. ser att jag glömt ett *l* på bildcollaget .. men det bjuder jag på.. *smile*

Nästa att flytta hem till mig var lilla 'Vestal' budade hem dem via Tradera och den har också blivit en succé med sitt vita ruffs i mitten och en liten koloni med dessa små skönheter blommar just nu.Denna vitsippa är väldigt annorlunda och lite konstig.. som ni ser är blomman spräckligt grön o vit och man har svårt att se vad som är blomma och blad.. men rolig är den och kom hem som en liten överraskning från en bloggvän.. om jag inte missminner mig var det från Carina, tack snälla söta. En liten önskan så kommer det ibland små överraskningar eller så byter man växter .. ja det är helt underbart och små 'Alleni' rötter kan jag avvara om någon är intresserad o kanske en liten bit 'Vestal'..

 

'Pink Delight' kom som sista lilla vitsippa till mig.. ljust ljust rosa i början för att sedan gå över i vitt. Är lite mer svårflörtad och det ni ser på bilden är allt jag har efter 2 år.. Det var dessutom lite svårt att fota i solen.. ja jag vet att man inte ska det men ibland vill man liksom ändå! Ett kort är från förra sommaren och är den som är i min vårheader just nu. Där ser man skillnaden mellan att fota i molnigt väder och soligt..

Ja det var mina fyra köpta eller fådda sorter.. när är man en samlare? Satt o kikade på nätet och det finns allt en o annan liten till som mycket väl skulle platsa här i "Moas Trädgårdslund" 

Ha en härlig kväll och imorgon är det fredag och tidig hemgång för fredagsmys!

Moa
10 kommentarer:

 1. Så många fina, jag får också krypa lite på alla fyra...

  SvaraRadera
 2. Åh Vestal var ju helt underbar! Fick just en liten tanke om att undra om jag fick nån sippa av dig eller nån annan när vi sågs hos Lotta förra våren (tänk vad tiden går, länge sen nu!). Hmm, undrar om den har klarat sig, måste ut o kika imorgon... :)

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Så himla fina! Jag har bara vilda vitsippor i min trädgård men de sprider sig villigt och blir några fler varje år.
  Dina var superfina, jag får nog kika efter sådana jag med.

  Ha en fin kväll, kram Marie

  SvaraRadera
 4. Åhh så fina,Allenni var en ny bekantskap. Jag har Robinsoniana som är blå.Jag har köpt 3 nya sorter iår, här har inte vitsipporna börjat blomma än, bara en sort har kommit igång och det är Green Dream.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Underbara vitsippsbilder. Här har min käre make trampat ner en del när han skruvat ribborna i 'planket' men nog känner jag igen de du visar. De blommar just nu här också :-))
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 6. Ojojoj, så många sötingar du har! Här finns bara vilda men i massor. Jag försökt plantera in en dubbel för några år sedan men det lyckades tyvärr inte.
  Ha en fin fredag!
  Lotta

  SvaraRadera
 7. Så många olika sorter det finns, och du
  har väldigt vackra sorter. Den lilla ljusrosa
  är otroligt vacker. Har allt beundrat din
  header.
  Ha en fin helg
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 8. Åh så fina! Den rosa är ju verkligen helt underbar! kram

  SvaraRadera
 9. Men så söta! Jag har ljusblå vitsippa utan namn, blekgul sippa, en grönvit som heter Braciata (eller liknande) och en vit som liknar din Vestal väldigt mycket. Min kanske också heter så?
  Den rosa är ju verkligen supersöt.

  Kramar

  SvaraRadera
 10. Dessa söta sippor! Blir alldeles kär.... ♥ och har du några rötter över..... så blir jag glad :) I år går jag runt med en vass kniv och kapar av en del plantor, just för att få något att dela med mig av, tror du en gång var intresserad av kaukasisk näva? så kan vi byta :)

  SvaraRadera