fredag 10 april 2009

Blooming Friday - 10 april...

Nästan i sista minuten kom jag på att det är Blooming friday.. kan väl ursäktas att jag varit ute i det fina vädret tills klockan var halv åtta.. den sista timmen satt vi o myste i det sista solgasset med ett glas vin.. Kunde inte var bättre en LÅNG fredag.. Har fått gjort massor på mitt lilla projekt.. köpte torvblock och de har kommit på plats. Imorgon blir det mer jord.. tredje släpkärran med jord denna vecka, känns skönt när man gett blommorna vad de vill ha, och även mig.. *hihi*..


Men så var det Blooming friday..
Idag har mina små tulpaner börjat slå ut, de ser ut som små solar i landet, Tulipa Kaufmannia.. heter de små botaniska tulpaner som är tidiga.. varje år. Sprider sig villigt när de trivs och de är verkligen mina små solglimtar så här års.. när krokusarna börjar ge se kommer de som på beställning..
Mer bridrag på Blooming Friday ser ni hos Katarina här..

7 kommentarer:

 1. Visst är det Härligt i solskenet...!! Tänk att äntligen få "påta" i rabatten har oxå varit ute hela dagen och fått städat och fint på framsidan :) Fortsatt trevlig Påsk önskar jag dig.
  Tjingeling
  Monica

  SvaraRadera
 2. Härligt, nu blommar det här med, kram.

  SvaraRadera
 3. Vilken jättevacker tulpan. Roligt med trädgårdsprojekt. Vad söta barn i förra inlägget och vad roligt för dem få en så fin påskpresent. Ha en fortsatt trevlig påsk.

  SvaraRadera
 4. Ja, man glömmer helt tiden. Jag kom just in och det var endast för att frk Westie tjatade på mig att min plats var i köket. Man vill ju inte alls gå in så länge solen lyser utan måste ta tillvara den här underbara tiden till 100%.
  Din botaniska tulpan är helt bedårande - verkar överkurs för mig.
  Önskar dig en fortsatt skön helg!
  Kram Randi

  SvaraRadera
 5. Så mycket du hunnit med. Här har faktiskt också hänt lite idag. Vi hämtade sten hos grannen (här på landet är alla grannar!)och nu har jag nästan lilla sittplatsen vid lunden klar. Vi har även börjat på en mur vid Lugnet.

  Ha en skön kväll!

  SvaraRadera
 6. Mmm, fint med tulpaner redan! Man skulle kanske gräva ner några tidigblommande lökar till hösten...

  SvaraRadera
 7. Hejsan Monica!
  Tulpaner och narcisser och vitsippor och blå dito, sjömanshjärtor och "you name it"! tänk att få vara här och nu!

  Glad påsk!/mvh, Anja

  SvaraRadera