lördag 18 april 2009

En underbar dag.. Rejoice of the week.

Har knappt varit inne, har fart fram o tillbaka. Varit på plantskolan, handlad jord till mina föräldrarna och åkt till deras stuga, fika tillsammans med dem i trädgården och så hem..

Hemma fick jag gå en rundvandrin för att dokumentera allt som händer. En tulpan som verkligen stack ut idag var en tulpan jag köpte från Botanicus för två år sedan.. I år blommar de med massa vackra tulpaner.. Och de har ett väldigt kungligt och passande namn, Kejsartulpan.. 'Concerto'..
Klicka så ser ni mycket bättre.. vaniljgula med ett litet streck rött vid varje liten spets..

Gult och svart i mitten.. så häftigt, och det häftigaste är att de är så tidiga.. och stora. Har flera tulpaner som är tidiga men dessa är de största så "synliga" och väl värda sitt kerserliga namn..


En fika var ju vi tvungna att ta hemma också.. och nu har jag fått ihop mitt cafébord.. Några kanske minns de rostiga saker jag fyndade på ett loppis för ett år sedan och skrev om på
Moas Gård, klicka här om ni blev nyfikna. Nu har jag fått ihop (läs sambon).. ett cafébord på min framsidan.. så häftig och den passar perfekt där, och just denna tiden på året så är solen som godast just där, i lä för vinden som var lite kylig idag. Den nyaste trädgårdstidningen, kaffe och en bit dajm.. och min lycka var fullständig.
På måndag ska jag ha med mig en ritning på ett underrede till den rektangulära plattan.. så kanske någon snäll person svetsar ihop nåt så jag får ett häftigt bord till.

Klicka så ser ni den häftigt håriga och soliga backsippan..


I blick fånget förutom Albin som ligger o väntar på att nåt kul ska hända har jag min backsippa som blommar för fullt.. kan de bli bättre en lördagseftermiddag när solen skiner..
So long så hoppas jag på en lika skön söndag, kramiz.

10 kommentarer:

 1. Så skönt att det inte blåst isvindar överallt ;-)
  Själv har jag fart som en skottspole o planterat små penséer på tre olika kyrkogårdar....
  Ha en himla go söndag
  Nina

  SvaraRadera
 2. Den var söt den Tulpanen - mitt minne.... köpte jag sådan i höstas? ;) Tror det och jag tror jag hittat bladen.... eller så är det något annat. Måste backa i bloggen och leta. Mina Snöklockor har bara stuckit upp bladen - kanske är de lite sena av sig? Ja, det var verkligen en härlig dag i går, både shorts och solstol var det här - jag kan faktiskt sitta ned.... :)
  Så fint ditt bord blev!! Jag skall klura lite och se om jag kan komma på någon bra ide att tillverka ben själv *läs maken* - stackarn, hans "att göra lista" blir ju lika lång som min....., ;) I dag söndag är det mulet därute och vinden är kall men det finns ju alltid något att pyssla med ändå. Ha en skön dag =)

  SvaraRadera
 3. Så vacker kejsartulpanen är! En sån har jag inte sett förrut!
  Ja, visst var det härligt igår. Idag blir det nog inte lika fint, åtminstonne inte här.
  Härlig fikahörna du har, bordet är jättefint.
  Denna tiden på året är den härligaste tycker jag. + Att det är så roligt att se alla vakna till liv igen...:D
  Ha de gott
  Kram Lily

  SvaraRadera
 4. Backsippan är så härligt ludden, jag har själv vit och så har jag fotat hos mina grannar blå och röd.
  Så när min trädgård inte räcker till går jag runt i kvarteret.

  Njuta med föräldrar och hund och härligt väder - skönt!

  Kram MB

  SvaraRadera
 5. Det går så fort så det gäller att hinna njuta också.
  Fina tulpaner.
  Ha det gott
  annika

  SvaraRadera
 6. Vilken skönhet, din Kejsartulpan!! Det blir väl en riktig concerto i ditt bröst när du beundrar den? Ditt loppisfynd kommer jag väl ihåg, många avundades dig! ;-) Ha en fortsatt härlig helg! /Ruben

  SvaraRadera
 7. Hej! Vilka härliga bilder du bjuder på, jag tycker om kaffekopps bilden, den säger så mycket, ha en jätteskön söndag i din fina trädgård/Eva

  SvaraRadera
 8. Visst händer det massor nu. Är itne heller inne så mycket. Helgen går i kalasens tecken och för övrigt är jag på knä i rabatterna. DAtorn hinner jag bara med i små snuttar. Nu är det dags att ta tag i tårtan för dagens kalas. Kram!

  SvaraRadera
 9. Å så det såg vårigt ut hos dig igen. Här blåser det och är bara kyligt vet inte vart våren tog vägen men i trädgården börjar nog ett och annat titta upp. Min vintergäck har i alla fall vågat på att börja blomma. Ha det bra /Lotta

  SvaraRadera
 10. Hej..härliga vårbilder du visar. Fika i trädgården en solig dag, hör väl verkligen till de där sköna stunderna man längtar efter :)
  Tjingeling
  Monica

  SvaraRadera