torsdag 2 april 2009

Loppisfynd..

I Lördags var vi iväg på en loppisrunda.. det är så himla kul och just spänningen OM man ska hitta några jättefynd innan är nog bland det skönaste som finns.. i loppistarmen alltså.. *ler..* Lovade ju i helgen att jag skulle visa .. och nu är två av fynden tvättade och strukna.. Här ligger hela härligheten på en bricka..

En jättegammal vit linneduk.. som var gul av ålder och helt oanvänd. Den såg ut att vara det i alla fall.. hålsöm i ett rutmönster över den ovala mitten.. och en mycket vackert virkad udd runtomkring. Denna duk gav jag 40 kr för.. ett sånt hantverk gör att jag går i spinn ordentligt.. sååå himla många timmars arbete för 40 spänn.. Den var en del av ett paket som kom från ett mycket gammalt hem.. och jag har stor lust att åka o köpa fler ur samma.. fanns små dukar i samma stil och små knypplade dukar.. kanske inget för mig (det var små motiv i ).. men så otroligt fina och framförallt såg allt väldigt gammalt ut.. *ler*..

Det andra jag fann var en lång virkad duk i vitt.. med små blommor ihopvirkade till en lång löpare med en vacker uddkant.. 120 cm lång.. för 28 kr. Det kallar jag fynd.. för 28 kr får du vara glad om du får material till en tredjedel av dukens längt.. passar perfekt på mitt matsalsbord..
I julas hittade jag ett gammalt vykort från början 1900 talet med ett ungt par som står där med sin första julgran.. blev väldigt förtjust i patinan och den gamla stilen på vykort.. ja snart kallar ni väl för vykortssamlare också.. burr.. Men håll med om att kortet är vackert.. vårligt och fint. Jättefint att ställa som dekoration på en hylla eller varför inte vid påsksakerna som snart ska upp.
På samma mysiga ställe hittade jag en grep.. eller jag tror det är något liknande i alla fall.. handgjort med koppartråd förmodligen.. Vi stod länge o funderade med butiksägaren om vad det kunde vara.. kanske något man tog upp potatis med kom vi fram till.. Har ni någon idé vore det kul att höra den också..
Den ska i alla fall stå ute som dekoration.. i sommar. Kanske vid pallkragen som jag ska sätta potatis i.. *hehe*.. nje kanske inte, finns säkert något mysigare ställe att ställa detta vackra gamla redskap på. Minns när jag var på visning i Hannu Sarenströms trädgård en helt fantastisk upplevelse.. kolla här om ni är nyfikna..och här.. Där kunde det oväntade dyka upp.. och det syntes att han har en förkärlek till gamla verktyg.. Får ni tillfälle ska ni absolut besöka hans trädgård.
Och så ett litet vykort till .. tänk vad jag väntar på min snöklocka/sommarklocka.. vilket är det nu jag köpte.. väntar gör jag i alla fall. Ha en skön torsdagskväll..
Tänk imorgon är det fredag.. jippiiii..

9 kommentarer:

 1. Härligt vackra loppisfynd du gjort. Jag väntar också på att besöka dessa shoppar. Jag har också köpt in en del dukar, och som du säger ganska billigt med tanke på arbetet som ligger bakom.

  SvaraRadera
 2. Vilka fynd du gjort. Jag gillar verkligen dom gamla vykorten skarpt, förstår absolut att du föll för dom. Märklig sak du köpt (potatisplockaren), har ingen aning om vad den ska användas till men ska bli spännande att se om någon annan vet. Tyvärr blev det inget mässbesök för mig heller i år så några fynd blev det inte för min del. Trist men det blir väl fel tillfällen. Ha en skön kväll. // Peter

  SvaraRadera
 3. Helt underbara loppisfynd! Vilket spännande redskap du hittade...har ingen aning om vad det kan vara. Hoppas någon kommer med lite info!
  Gamla vykort är alltid spännande.
  Kram Randi

  SvaraRadera
 4. Så fin duk! Visst känns det nästan oförskämt att man kan få så fina saker för så lite pengar... Men man får komma ihåg att det förmodligen är någon annan som betalat betydligt mer innan.
  /Lina

  SvaraRadera
 5. Oj, så fina fynd du har gjort.
  Dukarna var verkligen jättevackra, och vilket bra pris!
  Redskapet har jag ingen aning om vad det är, men det är vackert det oxå :)

  Så gulliga bilder på Albin och kattflickan. Där var du verkligen med, med kameran.

  Ha en bra dag!
  Kram Mari i Marieholm

  SvaraRadera
 6. Det var inga dåliga fynd! Den där "potatisgrepen" var verkligen tjusig. Och vilken fin header du har fått till på bloggen. God helg!

  SvaraRadera
 7. Åhh, vilka underbara fynd du har gjort.
  Bara älskar dessa söta dukar.
  Ha, en bra Fredag.
  Kram

  SvaraRadera
 8. vilka fynd !!! såå söt duken är.
  ja tänk vilket arbete den lagt ned som sytt och virkat spetsen

  SvaraRadera
 9. Härliga fynd! Och tänk så mycket arbete som ligger bakom dukarna. Tur att någon tar hand om dem och uppskattar dem för deras skönhet och hantverk.
  kramis

  SvaraRadera