måndag 27 april 2009

Hannu Sarenström o Kejsarkronor..

Måste visa och berätta om min nya bok.. Hannu Sarenströms bok Trädgårdsvisioner..
Den är bara såå himla underbar, en riktig trädgårdsbok om drömmar.. och inte vilka drömmar som helst utan det är Hannus drömmar..
Alla bilder är klickbara..

Fick ju glädjen att besöka hans fantastiska trädgård för två år sedan, och om jag skulle beskriva hans trädgård med några få ord skulle det vara: Fantastisk, masseffekter och massa visioner precis som hans bok. Lite större än hans andra böcker, som jag naturligtvis har, och känns riktigt fin och lyxig.


Visar några uppslag från boken.. snacka om drömbilder, magiskt ljus från Kinnekulle direkt ner i hans trädgård..


Just nu är boken min kvällslektyr, när jag trött o utmattad lägger mig läser jag några sidor älskar bara hans sätt att berätta och skriva också. Kanske lite mer dämpat än den första lilla boken jag läste som blev nästan som poesi .. *asgarv*.. låter ju hur knasigt som helst men jag verkligen läste varje sida flera gånger för jag fick en sån inre bild och känsla av hans ord.Mycket vackra förföriska bilder som lockar mig att vilja ha.. tänk er en sådan här julrosbädd.. den går inte av för hackor. Alla bilder är inte från hans trädgård utan från både utställningar och andra sevärda platser.


Den här kejsarkronelunden har jag läst om förut.. och sett bilder på. När jag var där var alla spår borta och det växte mycket andra växter som täckte hela den långa ytan detta land hade. Hannu tänker i stora mått.. och så har han ju en jätteträdgård, långa land som som samspelar med naturen utanför. Inga grannar som jag såg utan skogen var närmast och den blev som en vacker fond för hans planteringar. Suck säger jag .. dubbel suck.. så här ser mitt Kejsarkroneland ut..


Höjer jag kameran får jag ett fult hus i bakgrunden.. ja var jag än tittar så är det andra hus så det gäller att vinkla kameran.. inga gratiseffekter av bakomliggande vackra vyer här inte.. Sen menar jag inte att alla mina grannars hus är fula, nej då men de kanske inte passar in i min bild av en prunkande fond i bakgrunden till mina land som jag ser i mina visioner.Men som sagt jag har i alla fall kejsarkronor och just idag har de börjat slå ut, andra året som de gör det och jag är jättestolt..
Min tur till Grebbestad idag gick finfint.. vilket häftigt ställe, jag som gillar hantverk skulle gärna gå där, vilken inspirerande miljö..
Kram och ha en bra tisdag..

6 kommentarer:

 1. Ler när jag läser om dina grannar och deras hus! Precis så är det för oss också. Du anar inte hur svårt det var för mig att fota växthuset. Grannen håller på att bygga om hela huset och tomten ser ut som en krigsplats. :/ Önskar vi hade höga häcker. Din rabatt ser härlig ut och kejsarkronor är härligt uppstudsiga. :) Hannus bok verkar spännande. Själv läser jag Perenna rabatter just nu!

  Ha en fin vecka! Kram Karin

  SvaraRadera
 2. Den boken ser verkligen fin ut! Vilka bilder... Tack för tipset:) Önskar jag hade en trädgård...
  god kväll.
  /Lina

  SvaraRadera
 3. Hmm såg boken i bokias skyltfönster.. kankse kan bli en bra födelsedagspresent så småningom.
  Linda

  SvaraRadera
 4. Den där boken vill jag ha! Måste sätta den på bibliotekslistan tror jag. Ha en bra dag! Kram!

  SvaraRadera
 5. Det var minsann en lysande recension! Nästan så att du också blir lite poetisk ;-) Men visst är det en härlig känsla när man hittar en bok som motsvarar precis vad man vill att den ska vara! Och jämfört med min kejsarkronerabatt framstår din som riktigt frodig!!! Ha det gott! /Ruben

  SvaraRadera
 6. Kejsarkronor är mycket vackra. Jag har två färger gula och orange. De är riktigt stiliga.

  SvaraRadera