måndag 20 april 2009

Kurvigt, blått och så har en drake flyttat ut i trädgården.

En väldigt kurvig och snirklig Trollhassel fotograferades i helgen i stugan. De härliga hängena lyste så fint mot den blå himlen.
Luften var klar o fin om än lite kylig, men vi körde jord till trädgårdslandet så vi höll oss varma.. Tycker Trollhasseln är som finast nu, har lite svårt för deras löv som jag nästan tycker ser lite sjuka ut men nu är den underbar.

Min bebisdrake jag gjorde i keramiken hos Linda i höstas har fått flytta ut i vårt gamla döda plommonträd som nu inte bara är värd åt vår klätterhortensia utan även lånar ut sin ena gren till en hängade vattenskål med en bebisdrake i..


Så här ser den ut lite på håll.. Undrar just hur det går med det sakerna vi gjorde i början på mars.. kommer knappt ihåg, så jag har kollat på bilderna och en Japansk lykta, efterrättsskålar och trollsländor blev sista kursens skapelser. Spännande värre att se hur de blir när de är färdigbrända.


Igår gjorde jag klart mitt Lundprojekt.. eller nästan i alla fall, nu ska bara lite mer växter komma ner, en del flyttades dit men det behövs lite mer, bland annat lite mer sippor och julrosor.. Hittade förresten röd sockblomma i affären i helgen.. så himla söta med små, små blad.. och så har jag penslat på fil över torvblocken, för att så småningom få lite mossa på torven. Ja inte såg det snyggt ut men Albin tyckte mycket om det, så mycket att han gick och slickade bort filen, *ler*..

Idag har det verkligen varit svinkallt.. just nu sitter jag och eldar i öppna spisen, ihopkurad i soffan med datorn i knät.. men enligt tv så ska vi få fint väder i slutet av veckan igen med mer värme.. kan behövas för nu är det verkligen kallt.

Ja det var en liten måndagsrapport från ett kallt Moas lovely.. kramelikram.

7 kommentarer:

 1. En sån liten sötnos till drake!

  Mys på, våren kommer snart tillbaka.

  Kram
  Anna

  SvaraRadera
 2. Vad gullig draken är där den sitter och vakar över trädgården. Håller med dig om ormhasseln, den är vackrast nu!! Ha det gott! /Ruben

  SvaraRadera
 3. ÅÅÅhh så fiiiint det blev!!!!
  Drakbadet är underbart!
  Sista bränningen sker i natt. Totalt 7 ugnar blev det!
  Linda

  SvaraRadera
 4. Så fint besök du fått i trädgården. Jag hålelr med Ormhasseln är som vackrast nu (fast min har redan tappat hängena) Ha det gott / kram gittan

  SvaraRadera
 5. Så söt liten drake!
  Kan tro att Albin gillade filen. Ronja, den tokan, gillade järnockran vi strök Lugnet med förra året!!!
  Min Lund behöver ett par tag till men när det blåser ostligvind är där itne skönt att vara.

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Gullig liten drake. Vakar den över trädgården?
  Visst är det kallt, jag hoppas att värmen kommer tillbaka snart.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 7. Idag har vi riktigt kallt. Hade tänkt vara ute och fortsätta rensa rabatter, men det får jag spara till en annan dag. Burr!!
  Gulligt fågelbad eller drakbad;)

  SvaraRadera